ZJ mi Pathfinder mi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan santacruz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,382

santacruz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
aranıza yeni katıldım, açıkçası donanımhaber forumundan bir arkadaş tavsiye etti sizi :smiley: bende üye oldum hemen. Sorunum, yeni bir araba almaya karar verdim ve iki araç arasında kalmış olmam,biri '97 Jeep ZJ diğeri '98 Pathfinder 3.3 , ağır offroad'a çıkmayı pek düşünmüyorum, genelde yazları kampa, kışlarıda dağa gidiyorum ,bir süredir araştırıyordum , bu iki araç hem bütçeme hem de kullanım amacıma uygun gibi geldi , ama pek anlamadığım için sizlere de danışmak istedim.Her iki araca da sıralı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum( başka türlü benzin sarfiyatının altından kalkmam biraz zor gibi).Bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz, tabii aracı aldıktan sonrasını da düşünmek lazım :smiley: hangisi bana daha az problem çıkarır, bakım masrafları , yedek parça fiyatları,servis kolaylığı yönlerinden hangisi daha avantajlıdır sizce? ZJ daha bir hoşuma gitti gibi ama tamamen görüntü olarak ,donanım olarakta zj pathfinder'dan biraz daha iyi,bu yüzden ZJ'e daha bir yakın hissettim kendimi.

Etiketler
Ynt: ZJ mi Pathfinder mi

Hoşgeldin santacruz arkadaşım... Zor bir soru sordun... Her ikiside çok iyi araçlar.
Teknik donanıma sahip arkadaşlardan bilgi gelecektir, bekle ve incele bakalım...
Jeep kullanıcısı olarak, 97-99 xj Cherokee'yi de listene almanı öneririm.
Kolay gelsin...

Hoşbulduk, teşekkür ederim.XJ bakmadım değil ancak fiyat olarak biraz aşıyor beni, max 16-17bin ytl vermeyi düşünüyorum, bu civarda Grand Cherokee ve Pathfinder varken Cherokee(20binden aşşağı yok) bulamadım maalesef.Yinede cevabınız için teşekkür ederim.

Merhaba Orkun..Aramıza hoşgeldin..Bence sıralı sistem LPG li ZJ den memnun kalırsın...
Çok daha lüx ve en önemlisi parçalarının çok yaygın ve bol olması...Gücü ise tartışılmaz..Otomobil kıvamında sürüş keyfi alırsın..Acele etmeden araştırırsan çok temizlerini bulursun..
Oldu ki yarın öbür gün off-road merakı sararsa bu aracın önü açık ..her türlü ilavelere müsait..Yükseltme kitleri mevcut..
Pathfinder kötü demiyorum ama Zj ile mukayese edilemez..Pathfinder a istesen de ilaveler yapamazsın..veya çok kısıtlıdır...Jeep in ustası boldur...bu siteden bile usta derecesinde bilgi alabilirsin :smiley:
Şimdiden ne alacaksan hayırlı olsun :smiley:

evet ben de sanırım artık kesin kararımı verdim, şöyle temizinden '97 bir ZJ arıyorum :smiley: eğer etrafınızda satan varsa ve fiyatı da uygunsa talibim arkadaşlar...

selam;

bende 10 gun once 94 model grand c. aldım...
bu hafta kar denedim...
mukemmel arac...
aldıgım abime duacıyım...
sıralı sistem lpg var ve kar da 270 ytl yaktı ki arabayı baya zorladım...
uzun yolda 200 ytl yakıyor ve performansı da cok iyi
bu aracı 17.500 ytl ye aldım ve cok memnunum sana da tavsiye ederim...
iyi akşamlar...

Şu aralar Türkiye'de bir Pathfinder için yükseltme kiti uygulaması yapılıyor. Arkadaki standart sınırlı kaydırmalı diff. kilitten öne de takılacak. 32' lastik düşünülüyor. Bakalım nasıl bir canavar çıkacak.
Ama bende ZJ derim. Daha güçlü, daha konforlu, daha çok ve ucuz parça, Off-road modifikasyona daha yatkın ve tam şasi. Pathfinder'lar monokok şasi.
Bazen bu kadar fazla off-road modifikasyonu olan bir araç alacağıma (neredeyse bir CJ konforu olan bir Vitara) şöyle kurulsaydım deri koltuklara, yerine göre elektrikli sunroof'umu veya otomatik klimamı açıp 6'lı CD Changer'ımla oynasaydım diyorum. ;D

evet arkadaşlar ben de ZJ düşünüyorum zaten, valla nerdeyse 1,5 ay oldu daha şöyle istediğim gibi 96-97 temiz, uygun fiyatlı birşey bulamadım, ama aramalarım devam ediyor,inşallah en kısa zamanda benimde bir cherokee'm olucak :smiley:

ben de bir süredir araştırıyorum , forumda önerileri gördükçe de aklım karışıyor :smiley: şimdi ZJ mi yoksa XJ mi hangisinin peşinden koşturayım :D

Sonunda ben de bir jeep sahibi oldum :smiley: uzun süren aramalardan sonra,tam umudumu yitirmişken, temiz, bakımlı bir '97 ZJ buldum.Yalnız sormak istediğim birkaç şey var size, direksiyonun sağ yanında üzerinde d yazan bir düğme var basınca d off diyor galba, bu sanırım overdrive ama tam olarak ne işe yarıyor anlatabilirmisiniz.Bir de cruise control düğmelerinde üzerinde county -ya da country tam hatırlamıyorum- yazan bir düğme var bu ne işe yarıyor? Aracın bakımı maslak sönmezler jeep'te yapılmış birol usta ilgilenmiş , benden önceki sahibi sönmezlerde yapılan bakımlara ait 2 sayfalık, değişen parçaların bir listesini verdi.Araba adamakıllı bir bakıma girmiş, ancak bugün farkettimki normal bir hızda giderken , frene bastığınızda araba sola gidiyor, sanırım frenlerle ilgili bir problem ama listeye göre fren diskleri ve balatalarıda değişmiş, bugün yarın sönmezlere gitmeyi düşünüyorum, ama merakta etmiyor değilim bu sorun neden kaynaklanabilir fren kaynaklı değilse, umarım kötü birşey değildir,sizce sebebi ne olabilir? Şimdilik sorucaklarım bunlar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri