zj ile lada takasi :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzhan3434 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,718

oguzhan3434

Zirve
bu aralar aklima bi lada girdi daha ekonomik olmasi nedeniyle 25-26 bin tl butce ile acaba bi 5bin tl ye lada alip araziye vurup kafa rahat bi sekilde kullanip kalan 20 bini bi ufak araba mi alsam diorum veya 25 binin tamamini verip bi lada alsam asfalttada arazide de rahatca kullanabilirmiyim ? zj kadar konforlu olmiycagini farkindayim ama boyle bi takas yapmaya degermi sizce ?

Etiketler
Ynt: Zj İle Lada Takasi :smiley:

merhaba Oğuzhan bey .bence temiz bir niva hem şehirde, özellikle de arazide iş görüyor .konfor için ses ve ısı yalıtımı yapılabiliyor . bende 2011 var çok memmunum tavsiye ederim.

konfor olarak benim arac ile asiri fark edermi ? galvaniz deniliyor sanirsam o olmadigi icin cabuk paslanma yapiyormus diyolar nelere dikkat etmeliyim alirken ? araci alip bi extreme lastik ayna mahuriti kilitli difaransiyel yukseltme ve snorkel yapsam arazi icin yeterki olur saniyorum dogrumudur ? bunlar ne kadar tutar bilginiz varmi ?

zj dertsiz araba olmayabilir ama lada ile dertsizlik değil sadece fiyat avantajı yakalarsınız. konfor olarak çok şey fark eder. güvenlik olarak ta çok şey fark eder. bence arabada sorun yoksa boşverin kalsın (tabi vergi yakıt vs sorun olmuyorsa)

gundelik olarakta kullaniyorum bu araci yakiti zorluyor acikcasi her araziye gittigimde de 200-300 bisey cikiyor illaki cok bilincli kullandigim halde.nasi cikicam bu isin icinden bilmiorum

nasi cikicam bu isin icinden bilmiorum

arazi kabiliyeti illa offroad seviyesinde olacaksa belki suzuki vs bakabilirsiniz.
yok gerek yok ben sadece geziyorum dağlarda diyorsanız daihatsu terios bakılabilir, küçük motorlu araçlar içinde en sorunsuzlarından biridir bildiğim kadarıyla. arazi kabiliyeti offroad seviyesinde değil tabi, "balığa gitme" düzeyinde.
ben rav4 kullanıyorum bu amaçla o da iyi.
tercih gerekçem basit: bir araçla offroad yapacaksanız yerden yüksekliği 20 cm den fazla olmalı.
bu da demek oluyor ki yükseltme kiti vs lazım olur.
anlamı: o aracı günlük kullanmak biraz riskli olur sürat yapamazsınız (sürat yapamazsınız derken 90'ın üzerine bile çıkmamak lazım anlamında).
sonuç: araç yükseltme işine girmeyeceğim için bence rav4 iyi çünkü yerden yükseklik 20 cm civarında olduğu sürece arazi şanzımanı dağları bağ etmeyecek.

siz de buna benzer bir şekilde ihtiyaç nedir onu düşünüp karar verin bence.
yoksa hiçbir araç mükemmel değil.

ağır offroad yapmayacaksanız lada çok iyi iş görür ama üzerinde çok oynama yapamazsınız yapsanızda bir yere kadar, samurailer modifiyeye bence daha uygun ama ladanın parça ucuzluğu bulunabilirliliği daha fazla, ama konfor adına bir şey bulamazsınız, sensör olayı 97 den sonrasında ladalarda da var benim aracım 2003 Euro 3 motoru var onunda sensörleri var en pahalısı hava akım onun bile değişik fiyatlarda olanları var 150-350 arası, ladayı deneyin test edin sonra karar verin bence

benim verdigim sensor parasinin yaninda citir cerez kalir 300 lira,aracimdan memnunum aslinda ama gerek vergisi gerek yakiti gundelik kullanmaya izin vermiyor malesef,araziye girdiginde de verdigi nasraf cabasi,doga sevgimden vazgecicem haftanin bi gunu stres aticaz oda cok pahaliya geliyor,dolyisi ile arastirdim en guzel araclar suziki ve lada kaliyor suzilere cok para istiyolar gereksiz ve baktigim zaman lada daha inatci bir araba gibi sanki,isciligi kolay parcasi ucuz duz mantik bir arac,kilitli difaransiyel yapsam yukseltme snorkel ayna mahuriti yapsam yetip artar gibime geliyo.1,7 motorla 1,6 arasinda ne fark var tercihi hangisinden yana kullanmaliyim ? ariza vermez diye yeni motormu almaliyim yoksa daha eski motor daha arazidmye dayaniklidir ama pas yapar tarzi bi durum varmi ?

ariza vermez diye yeni motormu almaliyim yoksa daha eski motor daha arazidmye dayaniklidir ama pas yapar tarzi bi durum varmi ?

-pas yapar
-hararet yapar
-bu meretin yenisi bile arıza yapar
-ama ucuza tamir olur
-arazide ne isterseniz yapar
-asfaltta yavaş gidersiniz
-konfor sıfır

ben tercih etmem ama belki sizin için doğru araçtır

motor konusunda nasildir ? bu aracin motoru baska bi markada kullanilmismidir ? yedek parca icin soruyorum

çok detaylı bilgim yok o konuda ama eskisini alırsanız karbüratörlü hiç elektronik aksamı olmayan bir motoru olacağı için orjinal parçasını bulamasanız bile sanayideki usta ona birşey uydurur, sensör vs derdiniz olmaz. yenisini belki enjektörlü sensörlü vs yapmışlardır (zannetmiyorum gerçi), ama hiç araştırmadım.

tesekkurler bilgileriniz icin

birşey değil umarım yardımcı olabilmişimdir ama bence yanlış yoldasınız çünkü offroad düzeyinde arazi kabiliyeti olan araç ile günlük kullanım açısından mantıklı olan araç aynı araç değildir. ben rav4 ile bile hergün işe gidip gelmiyorum çünkü yol git gel 70km. haliyle zj yakıt tüketimi açısından daha da kötüdür ama lada da yeterince uygun olmaz bence. mesela sabah bir toplantı var diyelim yetişmeniz gereken ağustos ayının ortasında hararet yapıverir tam o gün. bence günlük kullanım için sorunsuz ve ucuz bir araç bulun o zaman zj'nin yakıtı sizi çok üzmez. başka sebeplerle üzmeye devam eder gene satarım diyorsanız o ayrı konu.

sorma mehmet abi ya kirdim sonunda kafayi bi tane nissan micra alicam 10-15 e gundelik bide lada alicam vurucam araziye kafa rahat olucak.bunlar her gittigim arazi donusunde aklimda acaba ne masraf cikicak yarin maslaga gidip parca mi alicam usta ne diycek bi zevk alamaz oldum haftanin bi gunu stres atiyoruz oda cok pahaliya geliyo daha uygun birsey alip bide gundelige baska bi araba alicam en guzeli

ne jeep ne de lada sahibi olmadım ama benim aklımdan geçeni putin yapmış ve motor numarası hafif kusur sayıldığı için sizde aynı işlemi yapabilirsiniz
http://www.corlu.org/2010/01/28/yerli-uretim-ladaya-opel-motoru-takmis
hemde 150 beygirlik vectra gt yada 200 beygirlik calibra motoru ladayı kanatlandırır :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,668
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR