ZJ İçin Hangi Lift Kit ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,030
Ynt: ZJ İçin Hangi Lift Kit ?

dronder' Alıntı:
ergün bey bende aynı yolda ilerliyordum ama durdum ;D

bence her aracın sınırları olmalı...

eğer şuan ki aklım olsa zj ye yükseltme yapmazdım... ;)

güzel bakımını yapar at lastikleri takar ve kamp aracı yapardım. birde arkaya çeki yeri ;)

çeki yerine çekici onunda üstüne buggy :D

nedinine gelince ben aracını yükseltip yeten biri görmedim.

şimdi bende 3.5" yükseltme 31" lastik var. atiye dedimki " şunları 5" yükseltme 33lastik yapalım " oda bana " olmaz çünkü seneye gelirsin 35" istersin " dedi ve bence yerden göğe haklı...

eğer zj yi gözden çıkardıysanız ön arka dana 44 difli dingil alın. böylece ayna mahruti değişmenize de gerek kalmaz. istediğiniz kadar yükseltin ve takın 35 veya 37 lastikleri.

bir öneri. dif i üstünde dingil alırken arka dingilde lsd olmasına dikkat edin. önede elektrikli dif-lock takınca canavar olur.

söz uçar yazı kalır. bakın seneye neler konuşulacak. 3" - 4.5" yükseltmeler kimseye yetmeyecek...

benden söylemesi...

hadi uykusuz geceler...

Lastiklerimin nasılsa ömrü yavaş yavaş sona geliyor, bir sonraki lastikleri aynı ebat almak zaten ters geliyor bana.

Şu anda benim arabanın toplam 4,5 " yükseltmesi var, Bushwacker dodiklerlede çamurluk saçları sağlı sollu 3'er santim açıldı (kesilerek)

Dolayısı ile 33" e rahat yer var ama 35" i bilemem.
Ben yinede 33 ile çıtayı bir basamak yükselteceğim ama direkt 35' e geçmek istemiyorum.
Çünkü bir müddet için daha 33'te kalıp arabayı şehir içindede fazla göze batmadan kullanmak isterim.
Ama 35 taktığın anda tüm dikkatler üzerine çekilir ve bence arabada artık asvalta bye bye der.
Araba biraz daha eskisin, yani artık tamamen gözden çıkarttığım zaman ok..! takarım 35 leri diff lerede gerekeni yaparım ve plakayıda sökerim.
Ama bu aşama için önce bu arabayı romörkte çekebileceğim başka bir jeep'imin olması gerekirki şu an için "yavaşşşşş" diyorum.

Araba henüz çok temiz, içi pırıl pırıl ve sorunsuz, henüz gözden çıkartmak için erken.
Ben iyisimi sıraına göre portbagaj, vinç ve şnorkeli takayım.

Baktım 2 sene sonra muayeneyide yenileyemiyorum ( o zamanki TÜV şartları ne olur bilemem) ve kimsede muayene alamıyacak bir arabayı satın almak istemeyeceğine göre plakayı sökme zamanı geldi demektir. Sonra her yol mübah....! :smiley:

Aslında arabanın arkasınada yazmak lazım " TÜV bizi ayırana kadar beraberiz "

Etiketler

İçi şimdilik temiz. Efes' ten önce efes' ten sonra...... Sizinle sırf efesi ziyaret etmek için ist. gelcem.... :smiley:

3" Procomp süspansiyon kitinden sonra eklediğim 1,5" getlerle birlikte 4,5" e ulaştım.
Bushwacker dodikler ( XJ'den uyarlama değil, ZJ için yeni üretildi, sanırım ilk takanlardanım...) ilede 33" lastikler için herşey hazır artık.
33" Good-Year MTR'larında siparişinide verdim.
Şimdilik son durum bu.... ;)

ZJ001.png

Amerika`dan siparisimle Taroto getirtti.
Fiyat veremiyorum cünkü ticari iliskilerimiz oldugu icin kendisi ile farkli hesaplasiyoruz.
Türkiye`deki satis fiyatini kendisinden ögrenebilirsiniz.

Bushwacker.jpg

Çok güzel, özellikle jantlar bence. Jant üzerindeki delikler kaç kalibre? :smiley:
Fikrimiz sorulmadı, farkındayım. Affınıza sığınarak.....
Büyük lastik, özellikle de daha dışarıda ( spacerlarla mesela ) lastikle, güzel bide sepet çok iyi olur kanısındayım.
Bide ışıklı ön cam cab' ı. Ne dersiniz?...
Beyaz sinyal???
Ağaca asılırmı bu? :smiley:

hangi lift kit diye çok sordum kendime. sonunda kendi lift kitimi kendim üretmeye karar verdim ve üretim.
4,5" yay ve amortisör getirdim, geri kalan parçaların tamamını kendi imkanlarımız ile yaptık.
ön ve arkalar uzun kol, önler y tipi yükseklik açılı, 33"ler rahat çalışıyor bu yükseklikte
Şu an RTI skoru 810.
Hala test aşamasındayım....

IMG_0521.jpg

IMG_0522.jpg

IMG_0523.jpg

Peki difransiyeller, aynalar ne durumda....?!?!?
Sonuçta benimkindede 4,5" var ve 33"leri takacağiımda.....

Hiç diff ayarlarından bahseden yok....:? :smiley:

şu an 3:73 var.. değişmesi gerekli gibi gözüküyor

ben 4:88 e geçmeyi planlıyorum...

Bence ZJ için en ideal lift 4,5" RubiconExpress (monotüp şoklarla) + burada ekleyeceğiniz 1-1,5" civarı teflon takozlar. Standart yerlerine takılacak uzun kolların verimli çalışacağı maksimum yükseklikte bu olsa gerek. Bu değerlerde arabanın yol performansının ve yol konforunun yok olacağı üst sınırlara yaklaşmış oluyorsunuz. Zaten 33" lastiklerin rahat çalışacağı bu yükseklikten sonrasını ne kollar ne de akslar kaldırır. Dana 30 için bu bile fazla belki ama Amerika'daki gibi sert kaya tırmanışlarından ziyade buranın nispeten yumuşak etaplarını düşünürsek briaz daha güçlendirilecek Dana 30 da iş yapacaktır. (Bu konuda tecrübem yok, okuduklarımdan fikir yürütüyorum) Eğer imkanınız varsa kolları burada kendiniz yapıp veya iyi bir ustaya yaptırıp, özgürce seçeceğiniz şok ve yayları kendiniz getirin derim. Son dişli oranları ise göreceli bir konu. Herkes için durum farklı. Keşke kolay bulunur ve ucuz olsalarda deneyerek seçme imkanı olsa. Günlük kullanım / arazi oranı önemli. İlla bir standarttan bahsedilecekse 4,56'nın 33" lastik için ideal olduğu, daha çok arazide kullanılacaksa 4,88'e geçilebileceği söyleniyor. Bilyalı ön şaftla yükseltme yapılmaması mahruti değiştirilmemesi tavsiye olunur. Bu arada şöyle bir baktım; illa kit getirilecekse hem kalitesi hem fiyatıyla en mantıklı Rub Exp gibi gözüküyor.

ugurturan77' Alıntı:
hangi lift kit diye çok sordum kendime. sonunda kendi lift kitimi kendim üretmeye karar verdim ve üretim.
4,5" yay ve amortisör getirdim, geri kalan parçaların tamamını kendi imkanlarımız ile yaptık.
ön ve arkalar uzun kol, önler y tipi yükseklik açılı, 33"ler rahat çalışıyor bu yükseklikte
Şu an RTI skoru 810.
Hala test aşamasındayım....

jeep gezisinde bu aracı yakından inceleme ve sahibi uğur bey ve arkadaşı cem bey ile tanışma fırsatımız oldu. gerçekten lift kit on numara.

testleri ve kontrolleri bitsin benimde alacağım lift kit bu olacak...

Ben Amerikadan 4.5 inchlik lift kit siparişi vermek üzereyim ancak Uğur Bey ve Cem Bey'in kendilerinin tasarlayıp imal ettikleri long arm lift kitlerini bizim için de üretmeyi ve satmayı düşünürlerse seve seve amerikadan vaz geçip bu ürünü sizlerden almayı çok isterim. Bu konudaki teklifime cevap verirseniz sevinirim. Serdar Timur

Bu parçaları yapıp yapmama konusunda kararsız kaldık. Gerekli olan mesai ve iş gücü bir yana, işin sorumluluk boyutu var.

dronder' Alıntı:
jeep gezisinde bu aracı yakından inceleme ve sahibi uğur bey ve arkadaşı cem bey ile tanışma fırsatımız oldu. gerçekten lift kit on numara.

testleri ve kontrolleri bitsin benimde alacağım lift kit bu olacak...

Önder , benim anlayamadığım Uğur'un araba 4,5" yükseltilmiş. Eeee? benim arabada 3" süspansiyon + 1,5" Get = 4,5". Ama yanyana koy yükseklikte dağlar kadar fark var...?
Tamam bende şu anda 31" ler var ama yinede 33"leri taktığımda bile bu kadar farkı kapatabileceğini sanmıyorum...
Başka bir olay var....!

ZJ'nin üzerinde 4,5" Rubicon Express yaylar haricinde henüz hiçbir yükseltme yok. Rub Exp kitdekilerle aynı yaylar bunlar. Sizin anlattığınıza göre teorik olarak sadece 1" yüksek olmalı sizin arabanızdan. Sizin yaylarınız biraz kapanmış olabilir ya da dodik vs. farkı yüzünden görsel olarak size öyle geliyor olabilir. Ben şahsen dağlar kadar fark görmedim. Ölçülerde ufak oynamalar görsel olarak çok büyük farklar yaratabiliyor bu arada. 3" bir arabayla 10" yükselmiş bir araba arasında sadece 17,5 cm fark var, bir karış bile değil. Ama bakıldığında çok farklı gözükürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.