Ynt: ZJ İçin Hangi Lift Kit ?
Lastiklerimin nasılsa ömrü yavaş yavaş sona geliyor, bir sonraki lastikleri aynı ebat almak zaten ters geliyor bana.
Şu anda benim arabanın toplam 4,5 " yükseltmesi var, Bushwacker dodiklerlede çamurluk saçları sağlı sollu 3'er santim açıldı (kesilerek)
Dolayısı ile 33" e rahat yer var ama 35" i bilemem.
Ben yinede 33 ile çıtayı bir basamak yükselteceğim ama direkt 35' e geçmek istemiyorum.
Çünkü bir müddet için daha 33'te kalıp arabayı şehir içindede fazla göze batmadan kullanmak isterim.
Ama 35 taktığın anda tüm dikkatler üzerine çekilir ve bence arabada artık asvalta bye bye der.
Araba biraz daha eskisin, yani artık tamamen gözden çıkarttığım zaman ok..! takarım 35 leri diff lerede gerekeni yaparım ve plakayıda sökerim.
Ama bu aşama için önce bu arabayı romörkte çekebileceğim başka bir jeep'imin olması gerekirki şu an için "yavaşşşşş" diyorum.
Araba henüz çok temiz, içi pırıl pırıl ve sorunsuz, henüz gözden çıkartmak için erken.
Ben iyisimi sıraına göre portbagaj, vinç ve şnorkeli takayım.
Baktım 2 sene sonra muayeneyide yenileyemiyorum ( o zamanki TÜV şartları ne olur bilemem) ve kimsede muayene alamıyacak bir arabayı satın almak istemeyeceğine göre plakayı sökme zamanı geldi demektir. Sonra her yol mübah....!
Aslında arabanın arkasınada yazmak lazım " TÜV bizi ayırana kadar beraberiz "
dronder' Alıntı:ergün bey bende aynı yolda ilerliyordum ama durdum ;D
bence her aracın sınırları olmalı...
eğer şuan ki aklım olsa zj ye yükseltme yapmazdım...
güzel bakımını yapar at lastikleri takar ve kamp aracı yapardım. birde arkaya çeki yeri
çeki yerine çekici onunda üstüne buggy
nedinine gelince ben aracını yükseltip yeten biri görmedim.
şimdi bende 3.5" yükseltme 31" lastik var. atiye dedimki " şunları 5" yükseltme 33lastik yapalım " oda bana " olmaz çünkü seneye gelirsin 35" istersin " dedi ve bence yerden göğe haklı...
eğer zj yi gözden çıkardıysanız ön arka dana 44 difli dingil alın. böylece ayna mahruti değişmenize de gerek kalmaz. istediğiniz kadar yükseltin ve takın 35 veya 37 lastikleri.
bir öneri. dif i üstünde dingil alırken arka dingilde lsd olmasına dikkat edin. önede elektrikli dif-lock takınca canavar olur.
söz uçar yazı kalır. bakın seneye neler konuşulacak. 3" - 4.5" yükseltmeler kimseye yetmeyecek...
benden söylemesi...
hadi uykusuz geceler...
Lastiklerimin nasılsa ömrü yavaş yavaş sona geliyor, bir sonraki lastikleri aynı ebat almak zaten ters geliyor bana.
Şu anda benim arabanın toplam 4,5 " yükseltmesi var, Bushwacker dodiklerlede çamurluk saçları sağlı sollu 3'er santim açıldı (kesilerek)
Dolayısı ile 33" e rahat yer var ama 35" i bilemem.
Ben yinede 33 ile çıtayı bir basamak yükselteceğim ama direkt 35' e geçmek istemiyorum.
Çünkü bir müddet için daha 33'te kalıp arabayı şehir içindede fazla göze batmadan kullanmak isterim.
Ama 35 taktığın anda tüm dikkatler üzerine çekilir ve bence arabada artık asvalta bye bye der.
Araba biraz daha eskisin, yani artık tamamen gözden çıkarttığım zaman ok..! takarım 35 leri diff lerede gerekeni yaparım ve plakayıda sökerim.
Ama bu aşama için önce bu arabayı romörkte çekebileceğim başka bir jeep'imin olması gerekirki şu an için "yavaşşşşş" diyorum.
Araba henüz çok temiz, içi pırıl pırıl ve sorunsuz, henüz gözden çıkartmak için erken.
Ben iyisimi sıraına göre portbagaj, vinç ve şnorkeli takayım.
Baktım 2 sene sonra muayeneyide yenileyemiyorum ( o zamanki TÜV şartları ne olur bilemem) ve kimsede muayene alamıyacak bir arabayı satın almak istemeyeceğine göre plakayı sökme zamanı geldi demektir. Sonra her yol mübah....!
Aslında arabanın arkasınada yazmak lazım " TÜV bizi ayırana kadar beraberiz "