Ynt: ZJ için hangi direksiyon kutusu?
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Bir servise/ustaya vb gittiğimizde, yaptıracağımız iş karşılığında para ödediğimiz için ve buna ilaveten -ihtimal- işini düzgün yapan insanlar giderek azaldığı için, yapılan işlerden kuşku duymak artık normal hale geldi.
Bir de verilen paralar az-buz değil. Öte yandan, iyi iş/kaliteli parça asla ucuz değil diye düşünüyorum. ama bu da demek değil ki, gidip etrafa para saçalım, vs.
Sonuçta, sürekli gittiğimiz veya gideceğimiz bir serviste, şahsen tanışacağımız ustalarla, kaçınılmaz olarak güvene dayanan bir ilişki miz oluyor/olacak.
Sadede gelelim; bizim problem şimdilik çözüldü gibi. Ancak, daha ucuza bir çözüm bulamadık; şöyle ki:
-orijinal direksiyon kutusu bulunamıyor;
-Delfi markası, her zaman düzgün çıkmıyor veya uyum sağlamıyor;
-bozuk direksiyon kutusu değişince, direksiyon pompasının arızası varsa eğer, o da ortaya çıkabiliyor; bizim örneğimizde, tam sağ ve tam sol yapıldığında "ötme" veya "ses" yaptığı belirtildi.
-rotillerin ve diğer ön takım elemanlarının da gözden geçirilmesi ihmal edilirse, sadece kutu değiştirildiğinde, istenen verimi sağlamayabiliyor.
sonuçta: direksiyon kutusu delfi oldu, direksiyon pompası değişmiş oldu, direksiyon mili ve ön takımın gerekli bölgeleri yağlandı ve rotiller değişti(orijinal takıldı). Rotiller için bizden para istemediler. Ayrıca, birkaç gün kullanıp eğer memnun olmazsak, aracı kendileri gelip alabileceklerini, istersek üstünden çıkanparçaları geri takabileceklerini açıkça söylediler.
Bu tavır ve açıklamaları tatminkar bulduğum için, şimdilik denemedeyiz ve sorun çözülmüş gibi.
27 İstanbul arkadaşın dediği gibi, usta "gece gözüme uyku girmiyordu; bildiğim bir aracı nasıl yapamam diye!" şeklinde bir ifade kullandı. üzüldüm; hak verdim.
Olay budur.
Saygılar.