zj hakkında yardımcı olurmusunuz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Myers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,947

Myers

Yeni Üye
öncelikle merhaba sitenizi çok beğendim çok yardımcı bilgili kişiler var bu yüzden size danışmak istedim yeni bir araba almayı düşünüyorum bütcem yaklaşık olarak 35 bin tl binek bir araba almak yerine zj istiyorum bi tane buldum 150 binde 23 bin tl fakat normal bir arabayla zj nin arasındaki bakım, yakıt ve vergi dikkate alınarak bütcemi önümüzdeki 3-4 yıl içinde aşarmıyım tabiki temiz bir araba almak şartıyla merak ediyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Etiketler
Ynt: zj hakkında yardımcı olurmusunuz

Myers' Alıntı:
öncelikle merhaba sitenizi çok beğendim çok yardımcı bilgili kişiler var bu yüzden size danışmak istedim yeni bir araba almayı düşünüyorum bütcem yaklaşık olarak 35 bin tl binek bir araba almak yerine zj istiyorum bi tane buldum 150 binde 23 bin tl fakat normal bir arabayla zj nin arasındaki bakım, yakıt ve vergi dikkate alınarak bütcemi önümüzdeki 3-4 yıl içinde aşarmıyım tabiki temiz bir araba almak şartıyla merak ediyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bulduğunuz araç kaç model ve kaç motor(4 - 5,2 - 5,9) , (resimden anlamak zor olabilir ama) fotografı var mı? çalışmayan bir fonksiyonu var mı? vb. biraz daha detay verebilirmisiniz....

araç çok iyi durumda ve iyi bakıldıysa ederi odur diyebiliriz. harcanan paradan biliyorum :smiley: ucuz araba zaten almayın derim.

araç 5.2 motor lpg kullanılmamış

1996gczj.jpg

tofaş grubu bir araca göre bakım maliyeti var tabikide :smiley: ama araca hiç lpg uygulanmamışsa sahibide muhtemelen titizdir ve araçta temizdir diyebilirim. ama üstünü çizerek söyleyeyim bu sadece benim düşüncem. vergi olarakta ahım şahım bişey değil. 6 aylık 440 yada 630 tl civarında olması lazım.

LPG siz binilmez. Bu motorlar eski teknoloji ve eski felsefe ürünü. Hararet yapmadığı ve bakımsız kalmadıkları sürece 400 500 bin km ler zor değil. yeterki şanzumana dikkat edilsin kullnılmış araç alınırken. 250 binden sonra çok riskli. yeni şanzuman masrafı düşünülmeli mutlaka.

Ben 95 model 5,2 kullanıyorum, çok şükür şimdiye kadar çok elzem bir problemi olmadı, sitede de çok sayıda ZJ kullanıcısı mevcut ve neredeyse hepsi çok memnun. Yakıt konusuna gelince benim aracımda 60LT lik lpg tankı var uzun yolda bir depo ile 300km , şehir içinde yaklaşık 170-180km yol yapıyorum. Vergisi 6 aylık 482TL. Parça bulmak gibi bir sorun yok, isterseniz hurdacılardan çıkma , isterseniz servislerden yeni parça temini mümkün.
Ben kendi adıma arabamı sevdiğimi ve kullanmaktan keyif aldığımı rahatça söyleyebilirim. Bazen arabayı satmayı düşünüyorum ama değiştireceğim araba daha yüksek model bir ZJ olmak kaydı ile.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR