Zj Geri Vitese Alındığında Vurma Sesi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagalazade Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,782

cagalazade

Ana Kamp
Arkadaslar selam,

alırken ustaya gösterdiğim ve nesi var nesi yok diye liste istediğim ama sonrasında ilgilenemedigim aracım sanırım bana trip atmaya basladı :smiley: 97 zj usa versiyon...

Listede ön diskler-balatalar vardı, artık frene bastıgımda dıreksıyon ınanılmaz sekılde tıtreme yapmaya basladı hatta tıtremedı resmen sarstı... :(
Motor ısıgı yaktık, hayırlısı artık gosterıcez...

Şanzıman keçelerini değiştiricektik daha vakit olmadı... Size şu konuda danışmak istiyorum, bugün 2 defa, aracı geri vitese aldığımda bir vurma sesi duydum sert sekilde. Denedım bır kac defa daha ama sureklı yapmıyordu. Acaba sert mı gecıs yaptım dıye dusundum ama oyle agresıf hareketlerden de kacınırım aracta.

Bu bır arızaya ısaret mıdır dogmus ya da dogacak? Tecrubelerınıze dayanarak sormak ıstedım... Bır de teybım cd okumadı track formatında olsa bıle, hatta kaset taktım onuda okumadı :smiley: Radyom malum teklı rakamlarda cekıyor, onerebılecegınız ama hırsıza gel demeyen bır sıstem ya da baska bır cozum var mı?

Tesekkurler sımdıden...

Etiketler
Ynt: Zj Geri Vitese Alındığında Vurma Sesi ?..

Öncelikle sağlam bir serviste genel kontrol ve bakım için acele etmeni öneririm . Araç yağsız kalır yada varolan sorunlar başka arızalara yol açar , tamir masrafı gitgide artar . Dediğim gibi biran önce baktırmanı şiddetle tavsiye ederim . Bu arada hemen yağ seviyelerini kontrol et . Diff , transfer kutusu yağlarını kendi bakamazsan herhangi bir benzinlikte de baktırabilirsin . Ana şanzıman yağı ve motor yağı kaput altından bakılıyor zaten .

Geriye geçerken ki ses Şanzıman band ayarlarındna kaynaklı olabilir . Aracı tanıyan bir yerde şanzıman yağı+filtre değişneli açılmışken ayarlarında bakılmalı . Daha ciddi bir sorunsa ustası teşhisi koyar zaten ama büyük ihtimal bu işlemden sonra düzelir .

forumu baştan aşağı okumanı tavsiye ederim . Çünkü ciddi bir bilgi dağarcığı ZJ ler konusunda ...

müzik sistemi konusunda ise durum biraz vahim, orjinal sistemler genellikle çoğu cd yi okuyamıyor. zaten track formatında olmazsa hiç okumaz orası ayrı ama ben zamanında hevesle aldığım 10 audio cd nin 8 ini dinleyemedim aracımda. ki orjinaldi hepsi. ya iyi bi oto elektrikçiye gidip teybin arkasına mp3 için giriş yaptırıcaksınız, o girişten uzanan kabloyuda torpidodan falan çıkartırıp mp3 playerinizle dinleyeceksiniz, ki bunu herkes yapamıyo, ya da migroslarda bile satılan ve çakmaklığa takılarak radyo frekansından yayın yapan zımbırtıyı alacaksınız, ses kalitesi yerlerde sürünücek. orjinal teybi değiştirmek istemiyorsanız benim önerilerim bunlar, cd yi okumamasının sebebi iğnesinin topu dikmiş olması.. yenisini takayım diyorsanız o da olur hatta güzel olur ama fiyatı da çok güzel oluyo genelde

ya da gidip güzel bi cd player alın, ona göre çerçeve bulup taktırın, bizim teyplerin ebadı da kendine has olduğu için öyle her teyp cuk oturmuyo yuvaya

Bende yeni aldığım 98 model xj de aynı sorunla karşılaştım.Kaset adaptörü ve vasat bir mp3 ile olayı çözdüm.
Ses kaliteside gayetr iyi.

geri vites geçişindeki ses bende de var..şaftın ıstavrozundaki boşluktan yada arazi şansımanındaki znicirin bollaşmasından yapar..ara sıra yapmasının nedeni,aracı durdururken şaftın boşluğu öne doğru olursa geriye taktığınızda hızla boşluğu alır..eğer aracı durdururken şaftın boşluğu geriye doğruya vitesi geri taktığınızda yükte olacağı için boşluk alınmış olur ve vuruntu yapmaz..

frene bastığınızda titremenin sebebi büyük olasılıkla disklerin bitmesindendir yada bozulmasındandır..disk kalınlığı 24 mm den büyük ise torna ettirerek kuratarabilir yada yenisi almalısınız..

Serkan hocam , geri vites konsunda ki bilgi güzel ve önemli gerçekten . Hatta deneyeceğim en kısa zamanda ....

Acaba şaft boşluğu konusunda birşeyler yapmak gerekli mi? Başımıza bir iş açabilir mi ? Gerçi Benzer bir ses sorunu Nivalardada var ama uzun süre ses dışında sorun yaratmıyopr Nivada yaratmadığına göre ZJ dede yaratmaz gibi bir düz mantık yürüteyim mi diye düşündüm :D

barış hemde çok önemli..ben 2 aydır iki çeker geziyorum..o vuruntu yüzünden ön şaftımın ön dife bağlantı yerinden göbeği kırıldı..çıkma şaft bakıyoruz uygun..tabi bunda benimde suçum var..sesi kale almadım..aracı aşırı zorladım..vites geçişlerini aracı durdurmadan yapıyodum..arazi şansıman zincirini değiştim.şimdi birde şaft bulursum tam süper olacak...

Anladım serkan geçmiş olsun . Baktırayım bende tekrar bakıma gittiğimde olmazsa . Sadece Istavrozu değiştirsek yeterli oluyor mu ? Sıfır şaft fiyatları ne alemde acaba?

sadece ıstavroz yeterli olurmu bilemiyorum..ustanın bakması lazım..çıkma şaftlar 600 civarı yenisini sen tahmin et..:smiley:

ssbman' Alıntı:
Anladım serkan geçmiş olsun . Baktırayım bende tekrar bakıma gittiğimde olmazsa . Sadece Istavrozu değiştirsek yeterli oluyor mu ? Sıfır şaft fiyatları ne alemde acaba?

Benim ıstavrozlar değişti değişen bişey olmadı yine aynı vurma oluyor :( En kısa zamanda şaftı değiştirmeyi düşünüyorum bende.

Gerçi ben her gidişim de Akgün Usta sağolsun bizzat kontrol ediyor aracı ve teste çıkıyor bu yüzden içim rahat bu gibi ses konularında ama ilk gidişte tekrar baktırıcam . Aslında bir Transfer kutusu değişikliği projem var ama bakalım maliyet hesaplama aşamasındayız . Eğer olursa zaten değişecek bir sürü şey ...

Çıkma şaft işi de sakat onda aynı sorun olup olmadığını anlamak zor , yada 10 bin sonra aynı şeyi yapmaya başlarsa o da kötü ...

Siteyi iyice araştırın beyler bu sorunu bi kaç kişi daha dile getirmiş.ÇÖZÜM:Şanzıman filtresini değiştirmek.Zamanla tıkanıyormuş ve görevini yerine getiremiyormuş bunun sonucunda da R ye attığımızda TAK yada Gırcc gibi sesler meydana geliyormuş.Cuma günü yaptıracağım.Ben bi söktüreyim sonuçları sitede paylaşırım.Kazasız belasız.bb

Dikkat arkadaşlar farkında olmadan yanlış yönlendirebiliriz konuya hakim olmayan insanları . O konuyu Beatrix Ergun abi açmıştı . Bahsettiği inleme benzeri sesler . Bu kondua bahse konu tak sesi farklı .

Bahse konu ilmek linki : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20205.0

Dikkatli okursak burda basedilen TAK sesinin P konumunda çıkarken çıkan ses olduğunu görebiliriz . Nedeni de Yükün El freninden önce P ye binmesi ki buda hemen altta Nadir ağabey tarafından açıklanmış .

Üstelik lafa da" Siteyi iyi araştırın beyler" diye giriyorsunuz . Bunu dediğiniz kişilerde uzun süredir siteyi takip eden , katkıda bulunmaya çalışan , yüzlerce mesajı olan insanlar . Önce biraz üsluba dikkat etmek gerekli . Burada en önemli konu birbirimizi kırmadan , gücendirmeden belli bir seviyeyi koruyarak paylaşabilmek .

Yukardaki girişi boş bulunarak yada iyi niyetle samimiyete dayanarak yazdığınıza inanıyorum .

abi , filltre tıkanmasını bilmem ama filtreyi söküp yağa birkaç avuç talaş karıştırınca takırtı tukurtu hiç kalmıyormuş , Araç yağ gibi yerinde duruyormuş ;D

Önemli Not: Aman ha arkadaşlar tamemen şakadır ciddi değildir . Böyle birşey yapmayın :D . Olurya okuyup gerçek sanan yeni arkadaşlar olur :eek:

ssbman' Alıntı:
abi , filltre tıkanmasını bilmem ama filtreyi söküp yağa birkaç avuç talaş karıştırınca takırtı tukurtu hiç kalmıyormuş , Araç yağ gibi yerinde duruyormuş ;D

Önemli Not: Aman ha arkadaşlar tamemen şakadır ciddi değildir . Böyle birşey yapmayın :D . Olurya okuyup gerçek sanan yeni arkadaşlar olur :eek:
her şakanın altında bir ciddiyet vardır..doğru söyle sen denedinmi bunu barış..:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.