Zj Fren Iyileştirme Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Voyager70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,123

Voyager70

ZJ candır !!!
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
1995 model Grand Cherokee 5.2 kullanıyorum bir süredir. LPG kiti takılmamış şimdiye kadar ve ben de taktırmayı düşünmüyorum. Aracın hemen her şeyi original. Dolayısıyla bozmaya kıyamıyorum.
Kullandıkça da bu araca hayranlığım artıyor.

Ancak aklıma takılan bir konu fren mesafesinin uzunluğu oldu. Acaba bu konuda ne yapılabilir diye ustalara bile sorduğumda "bunların fren sistemi maalesef böyle" şeklinde yanıtlar alıyorum. Ancak henüz yılmadım.
Yurtdışından araştırdığımda fren kiti değişimi ile ( delikli diskler ve seramik balatalar vb.) verimli sonuçlar aldığını söyleyenleri gördüm.
Benim beğendiğim bir kombinasyon şu mesela :
Amazon.com: Power Stop K2121 Front and Rear Z23 Evolution Brake Kit with Drilled/Slotted Rotors and Ceramic Brake Pads: Automotive

Bu konudaki görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Mehmet.

Etiketler
fren

bu araçların yapısı/ağırlığı/ağırlık merkezi gibi durumları gereği fren mesafesi binek araca göre farklıdır evet.
sizin düşünceniz de evet bence ciddi anlamda etkiler. ama o diskler orjinal jantta çok sırıtır gibime geliyor.
pek örnek sayılmaz gerçi ama bir arkadaşımın q7'sinde de seramik sistem var, gayet tatmin edici.

maliyet çok yüksek. sadece 560 lira kargo ücreti tutuyor :smiley: şehir içinde kullanıyorsan bi fren için bu kadar para harcamak gereksiz bence.

Merhaba,
Aynı fren disklerini daha uygun fiyata buldum, ısmarladım.
Şu anda elimdeki araç İstanbul'daki en temiz ve bakımlı ilk üç araç içine girer diye düşünüyorum, o yüzden kademeli bir şekilde masraf yapıp araca yatırım yapıyorum
Aslında keşke ZJ ler arasında bir "güzellik yarışması" düzenleyebilsek

Merhaba,
Aynı fren disklerini daha uygun fiyata buldum, ısmarladım.
Şu anda elimdeki araç İstanbul'daki en temiz ve bakımlı ilk üç araç içine girer diye düşünüyorum, o yüzden kademeli bir şekilde masraf yapıp araca yatırım yapıyorum
Aslında keşke ZJ ler arasında bir "güzellik yarışması" düzenleyebilsek
aslında bende de var aynı hastalık. ama ben daha çok tasarıma önem veriyorum. bak mesela şunu alıcam: Spec-D® - Chrome/Smoke Dual Halo Projector LED Headlights

ha ne gerek var denebilir evet ama ZJ bir hastalıktır. anca bu hastalığa yakalanan bilir :smiley:

Getirmek ,gümrük vs. sorunlu bir iş olmasaydı uygun olabilirdi .
Kendi aracımdada yaptığım gibi öncelikle disklerde yeterli et kalınlığı varsa güzel bir torna sonrası kaliteli balatalar ve üretici tavsiyesi ile hidroliğin değiştirilmesi ve havaların güzel alınmasından sonra %30-40 a yakın bir iyileşme oluyor .
ama hiçbir zaman orta üst veya üst sınıf bir binek araç kadar keskin frenlere sahip olmazk zor.

diskleri kaça buldun en son? çok pahalı değilse bende alabilirim. link atsana?

Merhaba, önleri ve arkaları ayrı iki paket şeklinde sipariş verdim. Daha hızlı geldi. İkisinin toplamı bana 420 usd.ye mal oldu. Ucuz sayılmaz, ancak can güvenliği açısından bakıldığında tam istediğim olacak. Bir de sanırım uzun yıllar bu konuda balata değiştirmek dışında masraf edeceğimi düşünmüyorum.
parça linkleri şunlar :
https://www.amazon.com/gp/product/B005FL1BMK/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.com/gp/product/B005FL1QTS/ref=oh_aui_detailpage_o03_s01?ie=UTF8&psc=1

Getirmek ,gümrük vs. sorunlu bir iş olmasaydı uygun olabilirdi .
Kendi aracımdada yaptığım gibi öncelikle disklerde yeterli et kalınlığı varsa güzel bir torna sonrası kaliteli balatalar ve üretici tavsiyesi ile hidroliğin değiştirilmesi ve havaların güzel alınmasından sonra %30-40 a yakın bir iyileşme oluyor .
ama hiçbir zaman orta üst veya üst sınıf bir binek araç kadar keskin frenlere sahip olmazk zor.
Aslında getirmek ve gümrükte hiçbir sorun yok. Sadece maliyeti biraz yüksek. Benim araca onlarca malzeme getirttim şimdiye dek, gümrükte hiç sorun yaşamadım, hiç gidip malı kendim çekmek zorunda kalmadım. En kötü durumda bir müşavir benden ruhsat gibi bazı belgelerin fotografını istemişti, onları göndermiştim. Artık bu işleri çok güzel organize ediyor lojistik firmaları. kapıya teslim hizmet. sadece dediğim gibi pahalı.

Anlattığın yöntem ile %30-40 iyileşme oluyor ise benim malzemeleri taktığımızda ne kadar iyileşecek çok merak ediyorum.
Deneyip bilgi paylaşırım.

aslında bende de var aynı hastalık. ama ben daha çok tasarıma önem veriyorum. bak mesela şunu alıcam: Spec-D® - Chrome/Smoke Dual Halo Projector LED Headlights

ha ne gerek var denebilir evet ama ZJ bir hastalıktır. anca bu hastalığa yakalanan bilir :smiley:
Bu farlara ben de takılmıştım :smiley:
Alırsan deneyim paylaşır mısın? Aydınlatma açısından ne kadar fark edecek merak ediyorum.
Bir de bizim araçların farları mika biliyorsun. Bu linktekiler de mika mı? yoksa cam mı? Bildiğim kadarıyla artık cam far neredeyse kalmadı.
Halojen avantajı ve görüntüsü için alıyorsun değil mi?
kolay gelsin

maliyet çok yüksek. sadece 560 lira kargo ücreti tutuyor :smiley: şehir içinde kullanıyorsan bi fren için bu kadar para harcamak gereksiz bence.
Haklısın.
Ama "hastasıyız" :smiley:
Tutamıyoruz kendimizi... alıyoruz...
Bir de neticede fren sistemi bu. Aksesuar değil, süs değil. Pahalı da olsa karşılığını alırım diye umuyorum.
Bir gün bir yerde benim 50cm. daha kısa mesafede durmamı sağlasa dünyamı kurtarır belki , değil mi?

Böyle tecrübelerim oldu. Keşke o frenleri alsaydım dememek için... Kıydım paraya

bu araçların yapısı/ağırlığı/ağırlık merkezi gibi durumları gereği fren mesafesi binek araca göre farklıdır evet.
sizin düşünceniz de evet bence ciddi anlamda etkiler. ama o diskler orjinal jantta çok sırıtır gibime geliyor.
pek örnek sayılmaz gerçi ama bir arkadaşımın q7'sinde de seramik sistem var, gayet tatmin edici.
yanıt ve bilgi için teşekkürler.
Sadece şunu sormak istiyorum , o diskler original jantta sırıtır darken? Pek görüneceğini sanmıyorum?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR