Zj Elektronik Aksam Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan miralay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,458

miralay

Ana Kamp
94 zj sahibiyim 2 haftadır büyük bir sıkıntım var aracımı gayet güzel tek marşta çalıştırıyorum ,sıkıntım yok. fakat aracımın ,teyp, araç bilgisayarı ,kilima kalorifer,iç aydınlatma lambaları,kapı içi lambaları,çalışmıyor. ve secruty kırmızı ışık yanıyor.45 50 dakika sürüş yaptıktan sonra bu sistemler kendiliginden çalışır duruma geliyor ve secruty ışıgı sönüyor.bügün bir iki saat gezmeme ragmen sistem hiç gelmedi secruty ışıgı hala yanıyor lütfen bana bu konuda bir fikir verin kafayı yiyecegim .

Etiketler

Ynt: kafayı yemek üzereyim

Bu sıkıntılar başlamadan önce,
Araçta elektronikle ilgili bir işlem yaptırdınız mı.
Yada herhangi elektronik bir cihaz taktırdınız mı ,
Telefon kiti,alarm vs.

Ynt: kafayı yemek üzereyim

Sigorta kutusunda başlarak elektriksel bir kontrolle işe girişmek lazım . Kerim Abinin sorduğu soru önemli ....

Ynt: Zj Elektronik Aksam Sorunu

elektriksel hiç bir işlem yapmadım sadece alarm anahtarıçalışmıyordu onu yaptırdım zaten alarmda çalışmıyor artık iyi bir elektrikçi bu işi bilen birini önerirseniz gidecegim

Alarm tamirinden kaynaklı bir sorun olma ihtimali var bu durumda . Hangi ildesiniz bilmiyorum ama Teknik>>Servisler bölümünden servis bilgilerine gözatabilirsiniz .

Sayın miralay Sorununuzun muhtemel çözümü :

"" Sorunun çözümü;

Uzaktan kumanda ile değil aracın kendi manuel anahtarı ile ön kapıları tek tek ve arka bagaj kapısını birkaç kere kitleyip açsın.

Arabanın güvenlik anahtarları ön kapılarda ve bagaj kapağı içindedir.
Bunlardan bir tanesi takılıyor ve güvenlik devreye girip kitliyor. Bu işlemi yaptıktan sonra WD-40 ile bu anahtarları temizlesin.

Teşekkürler... ""

Bu bilgiyi Sağolsun Beatrix Ergun abi iletti . Önemli bir teknik bilgi , zira gidilen serviste bu ihtimali yakalayamazsa elektronik aksamla ilgili maliyetli değişimlere vs kalkışabilirler . Umarım sorun bu şekilde çözülür . Uygulamadan sonra yazarsanız bizim açımızdan da faydalı olur .

ssbman bu bilgi için teşekkür ederim. ben istanbul silivri de bulunuyorum, bunu hemen deneyip size geri dönecegim ,teşekkür ederim bu arada bu w 40 siprymi teşekkürler

ssbman wd 40 anahtarları temizlesin derken bu kapı üst lerindeki anahtar deliklerinimi temizleyecekler yoksa nasıl anahtarlar anlayamadım teşekkür ederim

Barış bey; manuel olarak kontak anahtarını kapı kilitlerine sokup çevirin ve temizlyin demiş, yani merkezi kilitleri anahtarla çalıştırın diyor 1-2 kez, düzgün çalışmıyorsa temizleyin dmiş wd40 la....

Evet Levent Hocamın dediği gibi kapıyı açarak mekanizmayı ve Wd40 ın çubuğu(kırmızı çubuk yanında gelir) ile kilit deliğine sokarak sıkın sonra anahtarla manuel kilitleyip açın .

Ben demedim Ergun abi dedi :smiley:

arkadaşlar, dediginiz kapı aç kapa şeklindeki denemelerim olumsuz oldu yarın silivri sanayine gidecegim ,bir elektrikçiye danışacagım, burada bir abimiz aracın rölesinden olabilecegini söyledi, bunuda dikkate alacagım sonucu sizlerle paylaşacağım, selamlar.

Bütün kapıları açma olayı çalışmazsa araba çalıştıktan 3-4 sn sonra stop ediyor zaten immobilizer olayı işte . Belli bir süre çalıştıktan sonra elektronik aksamın çalışması büyük ihtimalle röleden kaynaklıdır. Belkide sorun basittir elektrikçiye gitmenizde fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.