ZJ de arazi vitesi sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagalazade Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,958

cagalazade

Ana Kamp
Arkadaşlar selam,

97 model 5.2 zj sahibiyim, aracım uzun süre yattı son dönemlerde ve son kar yağışında kullanmak istedim şirket arabasını bir kenara bırakıp. Dün akşam etiller den ümraniye ye giderken tem de yol iyice kötüleşti ardından ümraniyenin içine girdiğimde mahalle arasında neredeyse 5cm kar vardı zeminde. Aracı kenara çektim, arazi vitesine taktım ama araç hareket etmedi...

Aynı işlemi tekrarladım bir kaç defa daha ama arazi vitesine geçtikten sonra araç gazı almadı. Belki tam oturtamamışımdır diyerek ( araç çalışıyorken ve normal vites boşta iken ) arazi vitesini boşa almaya kalktığımda bir gacırtı geldi hemen dudum. Bu ses düz vites arabalarda debriyaja basmadan vites değiştirildiğinde çıkan o dişli ya da metal sürtünme sesine benziyordu.

Çok kasmadım ve üstelemedim. Daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu ya da ne önerirsiniz sizce problem ne olabilir?

Çok teşekkürlerrr

Etiketler
Ynt: ZJ de arazi vitesi sorunu

eğer uzun süre kullanmadıysanız arazi vitesi zor geçebilir.Hatta gacırtı duymak çok normaldir ilk gacırtıdan sonra tekrar deneseydiniz yerine otururdu.

Evet bu tür donanımı uzun süre yatırmamalı . Araziye çıkmıyorsanız bile zaman zaman kullanmalı ...

Geçiş şekli şöyle olmalı quadra trac için :

Durulur , otomatik noşa alınır . Arazi levyesi boşa çekilir sonra low a geçirilir .

Normale dönmek için :

Aynıı şekilde durulur ve otomatik boşa alınır . Bu sefer LOW da olan levye boşta duraksanmadan direk alltime pozisyonuna getirilir .

Bu işlem sırasında bir miktar ses olağandır . Ancak Transfer kutusunun yağı ne zaman değişmiş önemli ? Yağ özelliğini kaybetmiş olabilir . Bence yakın zamanda değişmediyse öncelikle yağlarınızı bir değiştirin .

evet yağ önemli, transfer kutusunun yağını kontrol ettirmenizde fayda var, uzun süre arazi vitesi kıpırdatılmayan araçta o ses gayet normaldir. alltime'a alıp aynı işlemi tekrarlayın, yağınız tükenme noktasına gelmediyse hareket eder, muhtemelen sesten çekinip tam oturtamamışsınızdır.

ZJ yi araziye alırken aracı hareketsiz halde tutarsanız, dişlilerin karşı karşıya gelme olasılığı artacağından cayırtı sesi gelmesi ihtimali artacaktır. Aracı bşta 2-3 km hızla giderken araziye almak daha doğru olacaktır.

Selamlar,

Aslında mantıklı abi ama kitap dur demiş ben dururum :smiley: Kutu Selectrak olsa o zaman 40 km ye gider değiştir rahata rahat :D

ben de duruyorum, önce bi r ye takıp aracın kasmasını sağladıktan sonra n ye arazi n ye daha sonra sert low a atıyorum daha düzgün bi geçiş oluyo...

Benim ustalar yaparken gördüğüm ve tavsiye ettikleri de aynı; arazi vitesini görece "sert" ve "tek hareketle" geçirmek gerekiyor; tersi de aynı. Ben öyle yaptım, oldu.Gacırtı da gelmedi.

Doğru tek hareketle ve kararlı şekilde ;) Ama lowa geçerken n de duruyoruz alltime a geçerken durmadan direk geçiyoruz . Dökümanlar ısrar böyle tarif etmiş , vardır bir bildikleri

teşekkürler ilginiz için

evet yağına baktırmam lazım zaten fren disclerini de acil değiştirmeliyim yana döne servis arıyorum güvenebileceğim, bakım için 600km kaldı diyor o da aradan çıkar ve herşeyine baktırmış olurum :smiley:

sert ve tek hamlede gecme ıslemını su an denemıyorum yag ıhtımalını duusnerek

Genel kontrol ve en azından yağ değişimine kadar denemeyin bence de . Ne yazık ki bu aracı tanımadan kullananlar yağları ömürlük gibi kullanıyor , alınca da direk değiştirmek gerekiyor .

Ben aracımı ilk aldığım da çok uzun süre arazi vitesine geçirilmemişti.

İlk defa , low a takmaya çalıştığımda abartı bir dışli sesi geldi ve vitesi geçiremedim. İlk 3-5 gün arabayı n de stop edip o şekile low a alıyordum.

Zamanla alıştı , şimdi P den D ye alır gibi geçiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR