zj check engine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hazanh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,144

hazanh

Ana Kamp
Yer
antalya
arkadaşlar selamlar ... 95 zj sahibiyim...aracım genel olarak orjinal ve diri sorunum motor ısısı 90 dereceye geldiğinde arıza lambasını yakması... motor soğukken herşey normal ısındığında yanıyor ve egzosdan lpg kokusu geliyor.. yakıtım 100 km de 20 litre şehir içi bunun haricinde havalandırma sistemi sorunum var sadece alttan ve kapılardan hava geliyor test ettiğimde klima göstergesinde hata vermiyor ama en önemlisi yağmurlarda ön cam buğulanıyor hava gitmediği için... yardımlarınızı bekliyorum

Etiketler
Ynt: zj check engine

Check engine için bilgisayara bağlayıp net tespit yapılabilir herşey olabilir erteleme sakin ...havalandırma konusunda klapeler ya kırık yada elektrik gitmiyor kumanda etmiyor konsolu sokmen gerekebilir ...

benim de acilen bilgisayara girmem gerekiyor ama Kars'ta yok maalesef ;D

umarım Trabzon'da mevcuttur da işimi hallederim, yoksa Ankara'ya kadar yol üstü tüm sanayilere uğrayacağız : ))

yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar en kısa zamanda servis yolu gözüktü bana :smiley:

iyi günler. ben 98 model 5.2 kullanıcısıyım. benimde aracım chek engine arızası verdi ve araç teklemeye başladı meğer beyinin 1. enjektörüne elektrik gitmiyormuş. 250 tl gibi bi rakama 20 dakikada halletim adanada... bilginize... chek engine yazıyor ise beyinle ilgili bir sorun olabilme ihtimali çok yüksek.

aracın kontağını 5 kere açıp kapatın en sonuncuda açık bırakın,km sayacında çeşitli numaralar yazacaktır o numaraları burada paylaşırsanız arızanızı tespit edebiliriz.. selamlar

arıza büyük bir ihtimalle buji kabloları veya bujilerden belli sıcaklıktan sonra karbiratöre giren yakıt buharlaştıgından oksijen sensörü arıza vermeye başlıyor çok acil baktırın allah muhafaza araç ateş bile alabilir karsta tamirciler var illa jeep servisi olmasına gerek yok iyi bir tamircide muhakkak arıza kontrol cihazları vardır. mümkünse araca binmeyin .sizi korkutmuş olmayayım.

mustafa drican' Alıntı:
arıza büyük bir ihtimalle buji kabloları veya bujilerden belli sıcaklıktan sonra karbiratöre giren yakıt buharlaştıgından oksijen sensörü arıza vermeye başlıyor çok acil baktırın allah muhafaza araç ateş bile alabilir karsta tamirciler var illa jeep servisi olmasına gerek yok iyi bir tamircide muhakkak arıza kontrol cihazları vardır. mümkünse araca binmeyin .sizi korkutmuş olmayayım.

benim araçta arıza yok çok şükür şu an, ben sadece sistemi gözden geçirtmek için bilgisayara sokmak istiyorum, yine de sağolasın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR