ZJ 96 model almak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brksyhn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,371

brksyhn

Yeni Üye
Yer
İstanbul
merhabalar

öncelikle ben bu forumu başka bir forumda araştırma yaparken gördün ve bi haftadır okuyorum çok beğendim harika bilgiler var ve çok seviyeli bir ortamınız var tebrik ederim

ben 96-98 arası bi zj almak istiyorum fakat nakitim sınırlı bir tane buldum fakat pek içime sinmedi açıkcası araç sizlerden yardım istiyorum.

http://www.sahibinden.com/acil_acil_acil_-63WQQaXQQ20130501WQQpXQQdisplayitem

ilan bu bikaç pazarlıktan sonra dahada da düşük fiyata alınabilir sanıyorum ki bu araç fakat mesela diyelim ki bu araç da bazı sorunlar var tabiki bakmadan böyle bişey söylemek afaki olur ama yinede tahmin yürütmenizi rica ediyorum sizden... bu araç ben alsam çalışmayan yerlerini onarsam bana kaça patlar tahmini tamir masrafı sırf mesela şansımandı arazi vitesiydi yada ufak tefek başka ne varsa ? yardımcı olursanız çok minnettar olurum şimdiden teşekkür ederim:smiley:

Burak SEYHAN

Etiketler
Ynt: ZJ 96 model almak istiyorum

Burak bey merhablar foruma hoşgeldiniz...
şimdi...ilk öncelikle....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.0;topicseen buraya bişiler yazarsanız sizi daha iyi tanırız...kimlik bilgileri bölümüne ismizi eklersen,iz bundan sonra size ismen hitap edilir...

araca gelince...
aracı tam bi kontrol yaptırmalısınız...bulunduğunuz yerde bu araç sahibi bi arkadaşınız varsa yardım isteyin...servisler bölümünde araç servisler var orada bilgisayarada bağlatark iyi bir check-up yaptırın. fiyatın epey ucuz olması daha da dikkat etmek anlamına geliyor aşağıda ki linkleri bi inceleyin size epey fikir ve bilgi vericektir...konuları inceledikten sonra tekrar sormak istediğiniz sorular olursa çekinmeden sorun ama mümkünse sorulmamış sorular yada cevap verilmemiş konular olursa size yardımcı olmaktan daha da fazla zevk alıcaktır arkadaşlarım...
ayrıyeten:
ben de de 96 model zj var. sakın almayın beni dinleyin...başka arabadan bi daha zevk alamazsınız...devamlı bu aracı sürmek istersiniz...evliyseniz hanımla aranızı bozar...çevrede ki arkadaşlarınız devamlı binmek ister...diğer markala 4x4 sahipleri sizi çok kıskasnır ve sizi tahrik ermeye çalışırlar...arabaya binen herkezin üstüne başına bakıcaksınız derileri yırtacak bişiler varmı üstlerinde diye, hatta üst araması bile yapmak gelicek içinizden...çok fazla sorular sorulacak mesela çok yakıyomu, kaç motor, lpg varmı, kaça aldınız, yok ya o kadar ucuz değildir...markası ne jeep yok ben markayı sordum eee jeep JEEP abicim JEEP, parçası çok pahalıdır manyakmısın, yada alıcağını kimseye söyleme söylediklerin den gelecek tek cevap var allah akıl fikir versin.....vs vs vs...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45641.msg505150#msg505150
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46025.msg510435#msg510435
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45641.msg512175#msg512175
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45864.msg509003#msg509003
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33758.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44781.msg506189#msg506189

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.0

bi de şu başlık vardı...

levent bey ilginiz için teşekkür ederim.

tavsiyeniz üzerine kendimi tanıttım ve adımı yazdım :smiley:

aracınız hayırlı olsun çok güzelmiş cidden iyi ve çamurlu günlerde kullanmanızı diliyorum :smiley:

verdiginiz konuların hepsini okumuştum zaten bu bir haftalık süreçte zaten ordan bayada bi bilgi aldığım için turuncu sinyalli cam farlı 96 model bi zj bakıyorum kaç gündür :smiley::smiley:

zj ile ilgili söylediginiz seylere katılmamak mümkün değil gerçekten 4 4 lük bir 4*4 :smiley: şu an evli değilim nişanlılık aşamasındayım zaten bu araç benim 2. aracım olacak garajda ama istemem deki en büyük sebeb benden çok nişanlımın kullanıcak olması otomatik büyük ve güvenli olması o yüzdende yolda bırakıcak bi araç almak istemiyorum yada ufak tefek sorunları olan bir aracı alıp toplayabilirim eğer makul ölçülerde bi fiyat çıkarsa ortaya

benim şuan için nakitim fazla olmadığı için bu fiyat aralığında bişeyler bakıyorum dediğiniz gibi daha da dikkatli olmam lazım fakat hiç bi reel tecrübem yok açıkcası bu araçlar ile ilgili ve malesef çevremde kimsedede yok o yüzden bana çıkarabilicek masrafları konusunda yardım istedim tahmni orta düzelde bir aracı toparlamak bana ne kdra mal olur ?

ayrıca üyelerin önerebileceği araçlar varsa çok memnun olurum yardımlarınızı bekliyorum

Burak bey;
şimdi şu konular çok önemli çok temiz bir zj yi 18 binden aşağı bi fiyata alıyorsanız çok dikkatli olmalısınız...yani demek istediğim şey şu bu dikkat olayı sadece zj için diil tüm araçlar için geçerlidir bir aracın standart fiyatının altında bi fiyata alırken çoook dikkat etmek lazım...çünkü dökük bir aracı asla tam ve eksiksiz bir hale getiremezsiniz bu olay tecrübeyle sabittir.....yani 13 e alıcağınız bir zj ye 5 lira harcarsınız asla 18 e alacağınız kadar temiz bir araç olamıyacaktır....bu dediğim şey standart durumlar için geçerli yani örnek verdiğiniz aracı tanımıyorum, araba temiz olabilir adam çok sıkışmıştır bi an evvel satması lazımdır, bunalmıştır paraya vs vs, bi bakmakta fayda var...istanbulda bildiğim kadarıyla maslak ta master service, ve diğer semtler de 1-2 yer daha var gezenbilir üyelerinin araçlarını götürdüğü yerler, buralardan herhangi birine götürün onay alın...belki de araç ufak tefek eksikleri vardır zamanla bunları yaptırısınız, rot-rotil-ön takımda eksiklikler-ufak tefek yağ sızıntıları gibi...2. el arçlarda tipik konuşmalrdır abi klima çalışıyormu? çalışıyor ama gazı yok 50 liraya gaz basıyorlar kış diye bastırmadım....ok..belki gerçekten de öyledir...tamam diyin pazarlıktan sonra buyrun beraber gidelim gaz bastıralım çalışıyorsa sitemde problem yoksa 50 tl yi ben veriyim diyin, yarım saat işiniz geç biter ama sağlam biter... bu araçlar bi brodway diil o nedenle alımı da satımı da ister istemez biraz yavaştır....
ana şanzuman, arazi şanzumanı, motor, elektrik sistemi gibi önemli check-up larınızı yaptırısınız zaten sizin gideceğiniz bu check-up esnasında aracın tüm eksikleri de çıkacaktır...mesela ön tarafta viraj demir rotları var bozulunca acayip ses yapar ben 10 gün önce değiştirdim 100 tl 2 tanesi,...yani 2. el bi araç alıyorsunuz 1000-2000 tl arasında bi harcama yı gözden çıkarın bu dediğim harcama muhtemelen yavaş yavaş parça parça yapılabilecektir, sadece aracı aldığınız gün tüm sıvılarını bujilerini, filtrelerini değiştirirsiniz, tahmini..250-450 arası bi harcama yaparsınız.... frenlerine, amortisörlerine zaten servis kontrolü esnasında yapılacak müdaheleler içinde ya değişim yada şu kadar gider derler... gerisi zamanla gelir zaten...

levent bey cevabınız için çok teşekkür ederim gerçekten çok açıklyacı ve tatmin edeci olmuş zihnimi okumuşsunuz resmen. ben bahçelievler de oturuyorum araç bakırköyde bu civarlarda bilinen bi servis var mı peki sizin bildiğiniz ? bir diğer araçta kadıköyde o taraflardada bir servis bulmam lazım...

Genel kanı, bir 96-98 bir ZJ nin 20 -22 bin lira civarında bir paraya mal olduğudur. bunun ne kadarını satıcıya, ne kadarını servise-tamirciye verdiğiniz duruma göre değişir. Dolayısıyla, ilanda sözü geçen fiyat aralığında düzgün bir araç bulunabileceğini sanmıyorum; dahası, alır da bir o kadar daha masraf çıktığını görür, o parayı da veremezseniz üzücü olur. zaten resimlerinde de tavanın ve güneşliklerin görünümü pek iç açıcı değil, sol ön direk tuhaf görünüyor, kaputun altında ne olduğu ayrı bir bilmece vs.
Ama herhalde bir bilene gösterilirse ne olduğu anlaşılacaktır. En azından bengörmedim bugüne kadar ucuz fiyata kaliteli mal satıldığını; hele araba piyasası daha beter. çok şüpheli yaklaşırdım ben olsam.

Bostancı tarafında bir servis olacaktır; sitede servislerin adreslerinin olması lazım; bakarsınız.

Ben Çorum da yaşıyorum servisler bölümüne bi bakın ancak şunu tavsiye ediyim gezenbilirden birilerin gittiği bi servise gidin, ben Çorumdan istanbula araç bakmaya gittim, sizde maslağa gidin bişi olmaz, 40km fazla yapın iş sağlıklı olsun....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR