Zj 5.9 Sıkıntı Ne ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arda82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,994

arda82

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba , uzun zamandır giriş yapamıyorum siteye işlerimin yoğunluğundan dolayı , öncelikle hepinize çok selamlar , özlemişim burada olmayı :smiley:

Son zamanlarda yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istedim , sorun motor soğukken daha sık oluyor ısındıkça yok oluyor ( ama bazen motor ısındığında da yapmıyor değil :( ) , aracı çalıştırıp vitesi D ya da R konumuna alıyorum , gaza basıyorum ancak araç ilk etapta hareket etmiyor , üç beş saniye sonra kendini öne ya da arkaya atıyor ( vitesin konumuna göre ) hızlı bir şekilde ... Sorunun şanzımandan kaynaklandığını düşünüyorum ancak yine de deneyimli arkadaşların değerli yorumlarını almak istiyorum , bazı ustalar şanzıman yağından kaynaklı olabileceğini söyledi ancak şanzıman yağı neden ve nasıl böyle bir soruna sebep olur onu anlayamadım açıkçası , bu konu için de yorumunuzu rica ediyorum .

Herkese şimdiden çok teşekkürler , arkadaşlar ...

Etiketler
Ynt: Zj 5.9 Sıkıntı Ne ???

Merhaba, yağ zamanla aşınan parçalardan dökülen partiküller nedeniyle yeterli akışkanlığını sağlayamaz ise çok ince olan kanallardan geçemez ve dolayısıyla yeterli basıncı oluşturamaz.Değiştirilip bir de şanzımandaki filitreye el atılırsa sorun çözülür.

Diğer bir sebep ise arazide özellikle su birikintilerinden geçerken bekleme durumunda şanzıman havalandırmalarından içeriye su kaçıp,yağın evsafının değişmesi problemidir.Bunu bilmek biraz zordur ve eğer öyleyse başka sorunlara sebep olmadan bir an önce yağ değiştirilmesi önemlidir.Geciktikçe iç organlara zarar verme ihtimali çok yüksektir.

Bu bahsettiklerim genel olarak otomatik şanzıman bilgileridir.Özellikle aracınız için belirtilmiş değildir.Eğer yağı ve filtreyi değiştirdiğiniz halde sorun giderilemiyorsa o zaman başka arızalar olabileceğinin araştırması yapılmalıdır. Böyle bir durumda profesyonel yardım almanız daha mantıklı olacaktır.Kolay gelsin.

Bahadır beye katılıyorum,kesinlikle sanzuman filtresi ve yağı değiştirilmeli
aracın performansı bile degisecektir.

Gecmis olsun arada benim 5.2 dede ayni sorun oluyor. Umarim duzelir gelismeleri takip ediyoruz

yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar , en kısa zamanda serviste değişimi yaptıracağım vakit bulur bulmaz , inşallah bunlarla hallolur başıma büyük iş çıkartmaz :smiley:

Arda bey merhaba
Araciniza ait motul marka yağ ürün tavsiyesini asagida bulabilirsiniz.
www.yagcarsisi.com sitemizide incelerseniz size yardimci olabilir belki.En azindan servisin yaga ne kadar para istedigini karsilastitirsiniz.
ŞANZIMAN, OTOMATIK 4/1

Kapasite:Yağlayıcı kapasitesi 3,8 litre Servis ikmali:Yağlayıcı kapasitesi 8,3 litre Kuru ikmal Kullanim Sartlari:NormalAralıklar:Kontrol 12000 km / 12 aylar:Değişim 48000 km / 48 aylarÜrünler:ATF VI (Yıl ortalaması) :MULTİ ATF (Yıl ortalaması)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR