Zırt Pırt Değişen Gezenbilir Forum Görüntü ve Düzeni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan landscape Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,139

landscape

Kamp II
Yer
İZMİR
Web
ozayranciotomotiv.com
Zaten vakit bulduğumuzda bir şeyler okumak öğrenmak ve paylaşmak için giriyorum bu siteye,Fakat siteyle ilgili ve yetkili arkadaşlar ya da her kim değiştiriyor veya değiştirtiyor ise; gözümüzün ve elimizin alıştığı düzende bir şey arayıp bulmak ne kolaydı .Lakin elbette bizim için yapılıyordur eminim fakat Zannetmeyin tüm vaktimizi bilgisayar karşısında ve sizin düzeninizi çözmeye harcayacağız.Bırakın alıştığımız şekilde hızlı ve kolay bulalım şu konuları.İllaki zorlaştıracak mısınız.Yok bu konu ile ilgili değil ,yok bu konu taşınmış millet mecbur mu bu forumu ve bilgisayarı dört dörtlük çözmeye.?Adam bir soru soracak bin pişman ediyorsunuz yok kendini tanıt yok yanlış yerdesin.Bırakın adam ilk önce sorar sonra kendini de tanıtır nerde konu açacağını da bilir.Tabi siz kendi kendinize konuşmak istemiyorsanız(çok bilen arkadaşlar)Siz biliyormusunuz ki bilgisayarı hele bir de interneti zar zor kullanan bir kişi bu forumda yazışmak ne kadar zordur onlar için...hepiniz annenizin karnında öğrendiğiniz için nette yazışmayı...

Etiketler

Sitedeki değişimler forumu daha da kolaylaştırmak amacıyla yapılıyor, henüz bitmediği için sürekli bir değişim içinde, zaten dikkat ederseniz heryerde -test yayını- ifadesi var... Bir süre sonra site tamamlandığında daha kolay kullanabileceğinize eminim, biraz sabır...

Merhaba Sayın Landscape;

Bir takım eleştirilerinizde haklılık payınız olsa da uslubunuzdan dolayı önce size konuyu açıklayıp da sonra uslubunuzla ilgili bir yorum yapacağım.

Gezenbilir forum düzeni 6 senedir çalışan ve hepimize, her bir tekil bireye hizmet eden bir bilgi kaynağı. Ustelikde çok kolay ulaşılıyor bu bilgilere ulaşmak için birbirinden ayrı bir sürü kutuphaneye gitmek zorunda değilsiniz. Durum böyle olunca kaliteli ve düzgün bu bilgiye ulaşmak isteyende bir tek siz değilsiniz. böyle kolay bir şekilde bilgiye ulaşmak isteyen kişi sayısı 125.000 civarındadır. 6 sene önce bu rakam 1000 kişi değildi. Kaldı ki bu 125.000 kişinin 4000'inin aynı anda online olma ihtimali oldukça yüksek. Forum üzerinde paylaşılan konuların hafıza boyutu da inanılmaz bir büyüklükte her gün çok sayıda üyemiz çok sayıda resim yüklemekte. Bu olağan üstü yükü taşımak ve size 6 senedir kesintisiz bir sistem daha hızlı, daha modern olsun diye uğraşan çok sayıda gönüllü insan, kendilerinden fedakarlık ederek çalışıyorlar, kimi işinden bir saat geç çıkıyor, kimi hiç hoş olmayan bir üslüpta yazılmış mesaja cevap veriyor, kimisi yanlış yerde açılmış konu başlıklarını gözleri bilgisayar karşısında ağrıyana kadar değiştiriyor, tüm bunların sebebi, sizin gibi tüm saygıdeğer üyelerimizin bilgilerini daha rahat paylaşmalarını ve ilgi odakları doğrultusunda kaliteli zaman geçirebilmeleri.

Yapılması gereken bu zorunlu değişiklikleri eğer yapmazsak o elinizin alışkın olduğu kullanın tuşları, konu başlıkları ve konu akışı dahil hiç bir şeye çok uzun bir zaman ulaşamazdınız. Sorumluluk alıp elimizi taşın altında koyup bir şeyler yaparak size daha hızlı daha güncel daha modern bir bilgi paylaşma hizmetini gönüllü olarak sunmaya çalışmamızın karşılığı da sizin bize yazdığınız uslupta bir mesaj değil. Kaldı ki bu şekilde ki üslübünuzu da saygı ile karşılayıp bu yanlış yerde açtığınız konuyu silmeyip, gerçekten bir takım kullanım zorlukları yaşadığınız yolundaki kendinizce haklı sebebinize saygı göstererek, size bu cevabı yazmak için zaman harcıyorum. Evet bende her sabah bilgisayarımı ilk açtığımda ilk giriş yaptığım siteye ulaşılamıyor yazısı çıktığında çok bozuluyorum ve sinirleniyorum ve buda benim alışkanlığım ve her sabah gezenbilir'e giremediğimde çok üzülüyorum.

Çok bilen arkadaşlar olarak adlandırdığınız bir her kimdir bilemiyorum ama bu tür muğlak yakıştırmaların hiç şık olmadığını aramızda bizden daha çok bilen arkadaşlar olduğunu da çok büyük bir olgunlukla kabul edip onlardan birşeyler öğrenmek isteyen bir çok üyemiz de mevcuttur. Bu forumda bir takım sınıflandırmaları konu bazında yapmazsak 1 saat önce yazdığınız konuyu bir ay bulamazsınız. Gunde ortalama 20.000 -30.000 mesaj yazılıyor cevaplanıyor. Hal böyle olunca bu kadar büyük bir forumda kendinizi bulamazsınız. Kendini tanıtma kısmına gelince her medeni ortama ilk girmenin medeni şartıdır ki, bu isteğimiz çok haklı ve gerekli. tüm arkadaşlarımız kendini tanıtmalı ki onunla daha kısa bir zaman dilimi içinde kaynaşabilelim daha çok bilgi paylaşabilelim. Bu kadar düzenli olan bir dev bir forumda örneğin fotoğraçılık konusu altında land rover bir araçla ilgili bir soru sorarsanız ya cevap alamazsınız ya da aldığınız cevap çok alakasız olur. Sizi doğru yönlendirebilmek için bir sürü düzenleme yapmaya çalışıyoruz. İnternet kullanımında çok zorlanan insanlarında forumuzda daha rahat gezebilmesi için daha kolaylaştırıcı bir şeyler yapmamız ise istediğiniz, bunu söylemenizin Üslübu bu değil. Bizim yerimize de kendinizi koyun, çok mu zor daha nazik, daha kibar bir şekilde eleştirilerinizi dile getirmek, bu şekilde yazınca bizim de motivasyonumuzu düşürmüş oluyorsunuz. Önümüzdeki 10 sene içinde bu interneti belli kabul edilebilir temel bir seviyede kullanamayan bir çok insan okuma yazma bilmeyen insanlar gibi hissedecekler kendilerini o zaman da günlük hayatınızda karşınıza çıkan zorluklardan dolayı kimi suçlayacaksınız?
Kaldıki gezenbilir bu güzel ülkemizin 4 bir yanında Kars'ın dağ köylerinden tutunda adananın çukurovasına, Mersin Koluman plazadaki bir konuttan çanakkale'nin ufak köylerine, istanbul bebek'te bir çay bahçesinden, maslakta bir plaza ofisine kadar her yerden her sosyal sınıftan insan tarafında da kullanılıyor. Bizim çoban üyemizde var, doktor üyemiz de var, öğrenci üyelerimizde var ev hanımı üyelerimizde var, 60 yaşında bilgisayar kullanmaya başlamış emekli üyelerimizde var, fabrika sahibi olan iş adamı üyelerimizde var. Ülkenin her farklı bölgesinden her farklı sosyal sınıftan bizim sitemize ulaşan insanlar var.

Sizde bundan sonraki kullanımınız ve bilgi paylaşımınız süresince bize daha yapıcı, daha pozitif daha anlayışlı bir uslüpla eleştirilerinizi dile getirirseniz, bizde size yardımcı olmak için daha şevkle istekle canla başla çabalarız. Hiç tanımadığınız halde beni yaralayan aşağıda ki mesajınız gibi mesajlara cevap yazabilmek bile inanın çok zor.

Saygılarımla

Ender Kurutlu

Sayın Landscape
Siteden bir bedel karşılığı faydalanıyormuş da bedelin karşılığını alamıyormuş gibi davranmışsınız.... Pek şık olmadı..... Biraz sabır lütfen....... Bu konuda Sayın Kurutlu'nun açıklamalarına katılmamak mümkün degil.......

Ender Bey
açıklamalarınız gayet tatmin edici...Burada moderatörlerin pek çok zorluğun üstesinden gelmek için uğraş verdiği aşikar....... "Para mı aldık kardeşim, ne bilgi veriyorsak onu alabilirsiniz, bir de hesap mı soruyorsunuz" tarzında bir cevap görmememiz de sitenin ve siteye emeği geçenlerin ve tabi sizin de kalitenizi ortaya koyuyor.....Teşekkürler....

MErhaba Kadir Bey

Amacımız hiç kimseyi kırmak kaybetmek değil, iletişim oldukça her şey daha gelişir, güzelleşir. Bu konu zaten yanlış başlık altında, kullanıcı şikayetleri kısmına taşıyacağım. Düşünceli yaklaşımınız için teşekkür ederim.

Saygılar

Olumsuz mesaj yazmak yasaktır...Yönetime mesaj yazmak için eğilip bükülmem mi lazım.Kusura bakmayın olmayan bir şeyi oldu gösteren cinsten insanlardan değilim ve etrafımda da bu insanlardan yok neresinden anlarsanız anlayın o sizin güzelliğiniz.Kötü bir söz yazdığımı düşünüyor iseniz bende kötü sözün sahibine yakışacağını belirtmek isterim.Ayrıca yaşım 36 ,konuşma üslubunu sizden öğrenecek değilim.Beni tarzım bu sen kırılmak yada darılmak istiyorsan senin sorunun.
Ve Ayrıca insanın üslubunun bozuk olması küstah olmasından bin kat iyidir(kendi fikrim)...

Size cevap yazarken gösterdiğim özeni sizden de beklerdim, ama aynı kabalığı devam ettirdiğinizi görüyorum

Bu şartlar altında forum kuralları gereği üyeliğinizi yasaklamak durumundayım

Gösterdiğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederim

landscape' Alıntı:
Olumsuz mesaj yazmak yasaktır...Yönetime mesaj yazmak için eğilip bükülmem mi lazım.Kusura bakmayın olmayan bir şeyi oldu gösteren cinsten insanlardan değilim ve etrafımda da bu insanlardan yok neresinden anlarsanız anlayın o sizin güzelliğiniz.Kötü bir söz yazdığımı düşünüyor iseniz bende kötü sözün sahibine yakışacağını belirtmek isterim.Ayrıca yaşım 36 ,konuşma üslubunu sizden öğrenecek değilim.Beni tarzım bu sen kırılmak yada darılmak istiyorsan senin sorunun.
Ve Ayrıca insanın üslubunun bozuk olması küstah olmasından bin kat iyidir(kendi fikrim)...

Size de merhaba......
Yukarıda yazdıklarınızın hiçbiri burada yok........ Ne olumsuz mesaj yazmak yasak, ne de eğilip bükülmenizi isteyen bulabilirsiniz.............. Yazdıklarınıza kötü de demedim.....Şık olmadı demiştim......Ama bu yazdıklarınız sıvama kısmına geçti haberiniz olsun.....Haa benim yaşım da 45...... 36 yaşına kadar öğrenemediğiniz bir şeyi size öğretmek gibi ne bir görevim ne bir amacım var........Yaş ile had arasında nasıl bir paralellik kurdunuz da 36 yaşın size bu şekilde pervasız davranma hakkı verdiğini düşünüyorsunuz bilmiyorum, bilmek de istemiyorum........ Ama sitede yaşı bizden hayli ileri ama gönlü bizden genç çok değerli büyüklerimiz var.......Yaşa bakacaksak bu abilerimizin dümdüz gitmesi mi lazım....... Ne demek ve ne yapmak istediğinizi anlayamadım.........Son bir cümle........forumu sevmediyseniz girmeyiverin canım.............
Saygılarımla

ender bey, özgür bir türkiyede yaşamaktan mutluluk duyuyorum ;) saygı ve sevgi kuralları içersinde paylaşım yapan tüm dostlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.kıdemli üye...

Ender Bey, sabrınız ve emekleriniz için teşekkürler. :smiley:
İnşallah her şey daha iyi olacak! (gerek site, gerekse yazmasını öğrenecekler için) ;)

No Comment.

Elemanı moderatör yapsak da işimizin zorluğunu yakından görse.

Daha önce açtığı konularda güzel paylaşımları olmuş ama işte kısa bir süre oluşan olumsuzlukta almış eline sazı.

Ailelerin olduğu bir ortamda başlık abes olmuş.Yazılanların yarısını okumadım bile.Hertür sesin çıkması gayet doğal, polemiğe girmeden gereğini yapmak en doğrusu.Yoksa laf bitmez.

Ynt: Zırt Pırt Değişen Gezenbilir Forum Görüntü ve Düzeni

Yönetimden her zaman böyle dik durmasını bekliyoruz. Kimsenin babasının çiftliği değil burası. Saçma sapan uslüpsuz konuşuyorsa yasaklayın. Askeriye gibi olmalı. Bu kalabalığı başka türlü idare etme şansı yok. Gerçekten forumu amacına uygunkullanmak isteyenlere yer açılmış olur. 2006 dan beri buradayım kesintisiz. Forum düzeninde aman aman bir değişiklik yok. Arkadaş duruma vakıf değil çok açık..

Ynt: Zırt Pırt Değişen Gezenbilir Forum Görüntü ve Düzeni

bu başlık altında yaşanan tatsız olay hiç hoş değil

Yavuz abi haklısınız hiç polemiğe girmemek en güzeli lakin gereğinden fazla susup, gereken cevabı vermediğimiz zaman da başka şeylerle itham ediliyoruz. Ben herkese eşit mesafede duruyorum.

Mesela Murat öz polemiğe girmeden direk yasaklardı, benim yerime o ilgilenseydi,

Haksız bir eleştiri bir de çok kötü bir üslupla birleşince benimde bir açıklama yapmam gerekti. Hepimizin olan bu forumda bize sanki düşmanmışız gibi bir muamele yapılmasını da kabul etmemiz mümkün değil, Sesimiz çıkmayınca da kötü yine biz oluyoruz,

Lakin bu tatsız konuyu burada kapatıyorum. Daha Fazla uzamasının da bir faydası yok, objektif bir bakış açısı ile destek olan herkese de teşekkür ederim.

Amacımız kaliteli vakit geçirmek.

Herkese Selamlar

Ender

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR