Merhaba Sayın Landscape;
Bir takım eleştirilerinizde haklılık payınız olsa da uslubunuzdan dolayı önce size konuyu açıklayıp da sonra uslubunuzla ilgili bir yorum yapacağım.
Gezenbilir forum düzeni 6 senedir çalışan ve hepimize, her bir tekil bireye hizmet eden bir bilgi kaynağı. Ustelikde çok kolay ulaşılıyor bu bilgilere ulaşmak için birbirinden ayrı bir sürü kutuphaneye gitmek zorunda değilsiniz. Durum böyle olunca kaliteli ve düzgün bu bilgiye ulaşmak isteyende bir tek siz değilsiniz. böyle kolay bir şekilde bilgiye ulaşmak isteyen kişi sayısı 125.000 civarındadır. 6 sene önce bu rakam 1000 kişi değildi. Kaldı ki bu 125.000 kişinin 4000'inin aynı anda online olma ihtimali oldukça yüksek. Forum üzerinde paylaşılan konuların hafıza boyutu da inanılmaz bir büyüklükte her gün çok sayıda üyemiz çok sayıda resim yüklemekte. Bu olağan üstü yükü taşımak ve size 6 senedir kesintisiz bir sistem daha hızlı, daha modern olsun diye uğraşan çok sayıda gönüllü insan, kendilerinden fedakarlık ederek çalışıyorlar, kimi işinden bir saat geç çıkıyor, kimi hiç hoş olmayan bir üslüpta yazılmış mesaja cevap veriyor, kimisi yanlış yerde açılmış konu başlıklarını gözleri bilgisayar karşısında ağrıyana kadar değiştiriyor, tüm bunların sebebi, sizin gibi tüm saygıdeğer üyelerimizin bilgilerini daha rahat paylaşmalarını ve ilgi odakları doğrultusunda kaliteli zaman geçirebilmeleri.
Yapılması gereken bu zorunlu değişiklikleri eğer yapmazsak o elinizin alışkın olduğu kullanın tuşları, konu başlıkları ve konu akışı dahil hiç bir şeye çok uzun bir zaman ulaşamazdınız. Sorumluluk alıp elimizi taşın altında koyup bir şeyler yaparak size daha hızlı daha güncel daha modern bir bilgi paylaşma hizmetini gönüllü olarak sunmaya çalışmamızın karşılığı da sizin bize yazdığınız uslupta bir mesaj değil. Kaldı ki bu şekilde ki üslübünuzu da saygı ile karşılayıp bu yanlış yerde açtığınız konuyu silmeyip, gerçekten bir takım kullanım zorlukları yaşadığınız yolundaki kendinizce haklı sebebinize saygı göstererek, size bu cevabı yazmak için zaman harcıyorum. Evet bende her sabah bilgisayarımı ilk açtığımda ilk giriş yaptığım siteye ulaşılamıyor yazısı çıktığında çok bozuluyorum ve sinirleniyorum ve buda benim alışkanlığım ve her sabah gezenbilir'e giremediğimde çok üzülüyorum.
Çok bilen arkadaşlar olarak adlandırdığınız bir her kimdir bilemiyorum ama bu tür muğlak yakıştırmaların hiç şık olmadığını aramızda bizden daha çok bilen arkadaşlar olduğunu da çok büyük bir olgunlukla kabul edip onlardan birşeyler öğrenmek isteyen bir çok üyemiz de mevcuttur. Bu forumda bir takım sınıflandırmaları konu bazında yapmazsak 1 saat önce yazdığınız konuyu bir ay bulamazsınız. Gunde ortalama 20.000 -30.000 mesaj yazılıyor cevaplanıyor. Hal böyle olunca bu kadar büyük bir forumda kendinizi bulamazsınız. Kendini tanıtma kısmına gelince her medeni ortama ilk girmenin medeni şartıdır ki, bu isteğimiz çok haklı ve gerekli. tüm arkadaşlarımız kendini tanıtmalı ki onunla daha kısa bir zaman dilimi içinde kaynaşabilelim daha çok bilgi paylaşabilelim. Bu kadar düzenli olan bir dev bir forumda örneğin fotoğraçılık konusu altında land rover bir araçla ilgili bir soru sorarsanız ya cevap alamazsınız ya da aldığınız cevap çok alakasız olur. Sizi doğru yönlendirebilmek için bir sürü düzenleme yapmaya çalışıyoruz. İnternet kullanımında çok zorlanan insanlarında forumuzda daha rahat gezebilmesi için daha kolaylaştırıcı bir şeyler yapmamız ise istediğiniz, bunu söylemenizin Üslübu bu değil. Bizim yerimize de kendinizi koyun, çok mu zor daha nazik, daha kibar bir şekilde eleştirilerinizi dile getirmek, bu şekilde yazınca bizim de motivasyonumuzu düşürmüş oluyorsunuz. Önümüzdeki 10 sene içinde bu interneti belli kabul edilebilir temel bir seviyede kullanamayan bir çok insan okuma yazma bilmeyen insanlar gibi hissedecekler kendilerini o zaman da günlük hayatınızda karşınıza çıkan zorluklardan dolayı kimi suçlayacaksınız?
Kaldıki gezenbilir bu güzel ülkemizin 4 bir yanında Kars'ın dağ köylerinden tutunda adananın çukurovasına, Mersin Koluman plazadaki bir konuttan çanakkale'nin ufak köylerine, istanbul bebek'te bir çay bahçesinden, maslakta bir plaza ofisine kadar her yerden her sosyal sınıftan insan tarafında da kullanılıyor. Bizim çoban üyemizde var, doktor üyemiz de var, öğrenci üyelerimizde var ev hanımı üyelerimizde var, 60 yaşında bilgisayar kullanmaya başlamış emekli üyelerimizde var, fabrika sahibi olan iş adamı üyelerimizde var. Ülkenin her farklı bölgesinden her farklı sosyal sınıftan bizim sitemize ulaşan insanlar var.
Sizde bundan sonraki kullanımınız ve bilgi paylaşımınız süresince bize daha yapıcı, daha pozitif daha anlayışlı bir uslüpla eleştirilerinizi dile getirirseniz, bizde size yardımcı olmak için daha şevkle istekle canla başla çabalarız. Hiç tanımadığınız halde beni yaralayan aşağıda ki mesajınız gibi mesajlara cevap yazabilmek bile inanın çok zor.
Saygılarımla
Ender Kurutlu