Zenon Far yaptırmak istiyorum yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koraymurat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,433

koraymurat

Yeni Üye
İyi günler dilerim öncelikle.

4x2 Beyaz full bir duster sahibiyim , Farlarımı zenon'a çevirmek istiyorum , bu konuda fiyat ve model konusunda yardımcı olabılırsenız cok sevınırım halen kararsızım , saygılar...

Etiketler
Ynt: Zenon Far yaptırmak istiyorum yardım lütfen

koraymurat' Alıntı:
4x2 Beyaz full bir duster sahibiyim , Farlarımı zenon'a çevirmek istiyorum , bu konuda fiyat ve model konusunda yardımcı olabılırsenız cok sevınırım halen kararsızım , saygılar...

Bildiğim kadarıyla buradaki ahali zenon fara karşı.... (Geçmişte böyle bir mutabakat olmuştu.... Şimdiki halkımızı n kanaati değişmiş olabilir.)

olguncandan' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla buradaki ahali zenon fara karşı.... (Geçmişte böyle bir mutabakat olmuştu.... Şimdiki halkımızı n kanaati değişmiş olabilir.)

Olgun bey merhaba

öncelikle buradaki ve dışardaki ahali olarak xenon far a karşı olmakdan ziyade standart dışı xenon montajına karşı olma durumu var (ki aslında çok da haklı nedenlerden dolayı);

Sebebine gelince xenon far ın olmazsa olmazlarının başında far sisteminde mercekli far yapısı bulunması gerekmekte, bunun dışında xenon far takılacak sistemde otomatik far yükseklik ayarının olması gerekmekte, ayrıca ön tampona yada gövdeye entegre far yıkama sistemide olmalı vs. vs.

Şu anda yollarda bulunan ve otomatik far yükseklik ayarına sahip olmasada far yuvasında mercekli sistem (bkz. şekil-1)

post-553-1215139246.jpg

olan araçlarda xenon far kullanımında bir sorun olmaz (çünkü ışığın kırılımı ve iz düşümü mercek ile ayarlanmış olur. Ama klasik far yapısına sahip (şekil-2)

post-1653-1196755538.jpg

araçlarda xenon sistemi uygulandığında xenon ampulunun H4 ya da H7 ampule göre kırılımları ve iz düşüm ayarları yapılmış far yuvasında farklı ışık açıları yaratmasından dolayı hem gidilen yolu aydınlatmada hem de karşıdan gelen ve önde giden araç sürücülerinin gözlerini ciddi kamaştırma sıkıntıları yaratmaktadır.

Yani sözün kısası, halojen ampuller için dizayn edilmiş far sistemlerinde xenon kullanıcısına kolaylık sağlasada, hem yasal olarak yasak hem de diğer sürücüler için zararlıdır.

Sayın Koray Murat

Malum arama motoruna xenon far yazdığınızda çıkan sonuçlarda 9. sırada gece uçuşu diye bir adres bulacaksınız (burada isim vermek yasakmıdır bilemiyorum ama) orada konu ile ilgili çok değerli bilgilere erişebilirsiniz.

xenon-far-resimleri.jpg

8C3ZD4B_FAR_TRANS.JPG

Ben yeni aldığım corolla'dan söktürmeyi düşünüyorum
Önceki sahibi serviste taktırmış, özelliği nedir bilmem

Normal fara göre elektrik sistemine getirdiği ilave yük var mıdır acaba?

Sentinel' Alıntı:

Evet benim corolla aracıma da taktırmıştım, geceleyin üzerime kamyonunu süren bile oldu, karşıdan gelenleri felç ediyordu . Taktırdığım yere gittim durumu anlattım adam far yükseklik ayarımı 0 pozisyonundan 3 pozisyonuna alınca problem ortadan kalktı muhteşem bir aydınlatması vardı.

Sentinel' Alıntı:

Elektrik sistemine bir yük getirmiyor, kendi içinde balast sistemi olduğu için yüksek voltajı balast içinde üretiyor.

KAR KAPLANI' Alıntı:
Evet benim corolla aracıma da taktırmıştım, geceleyin üzerime kamyonunu süren bile oldu, karşıdan gelenleri felç ediyordu . Taktırdığım yere gittim durumu anlattım adam far yükseklik ayarımı 0 pozisyonundan 3 pozisyonuna alınca problem ortadan kalktı muhteşem bir aydınlatması vardı.

Far ayarını düşürerek kullanmak da bir alternatif ancak onunda dezavantajı özellikle yağmurlu havalarda üzerinde gittiğiniz asfaltın ıslak yüzeyinin bir ayna görevi görerek ışığınızı karşıdan gelene daha sert bir şekilde yansıtması maalesef

Açıkçası ben sevmiyorum, orjinal toyotaymış söktürüp satıcam satılabilir bişeyse

zararı olmaması iyi

cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Arkadan gelen kontrolsüz hacı zenon farlara sahip arabalarının sahiplerinin suratlarını hep düzeltmek geçiyor içimden... Hepsi yamuk adamlar çünkü...

Valla elimde passat ımdan çıkarttığım zenonlarım var kutusunda duruyor. İstesem Duster'ıma taktırırım ama gerek yok orjinalliğini bozmayacağım. İsteyene satabilirim H7 ampulleri.

Aracın Orjinelindeki sarı ışık bile olsa çok hoş gözüküyor bence, gerek yok gibi.

dacia sahipleri listesinde 23 üncü sayfadaki resime bakın.hasta oldum valla.acaba nerde yapılmış kim yapmış

JUNİOR' Alıntı:
dacia sahipleri listesinde 23 üncü sayfadaki resime bakın.hasta oldum valla.acaba nerde yapılmış kim yapmış
Resim gerçek bir Duster'a ait değildir Arman Bey ;) Sanal bir foto.

dacia-duster-tuning-promotor-ciprian-andrus-116.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR