Yürüyerek de Gidilir: İzmir Konak > İzmir Karşıyaka (24 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan XtrmPrgrmmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,231

XtrmPrgrmmr

Yürür de yürürüm...
Yer
İzmir
Web
xtrmprgrmmr.blogspot.com
Merhaba,

Daha önce Performans Yürüyüşü demiştim adına ama sanırım bir seri olacak. Özellikle Ormana Giriş yasağına bağlı olarak Doğa Yürüyüşü yapılamayan Yaz Dönemi'nde "Akıllı adamın zaten dağda bayırda ne işi var?" ;D felsefesine bağlı kalarak (hatta bu durumu abartarak) saçma yürüyüşlerimi "Yürüyerek DE Gidilir!" olarak seri haline getirmeye çalışacağım. Madem yıl boyunca yürüyoruz ve kondisyonumuz var, öyleyse bunu başka amaçlarla da kullanabiliriz diyorum ve hem kondisyonumu korumak hem kendimi denemek hem de "YÜRÜNEBİLECEĞİNİ" göstermek için deneyeceğim bakalım. Umarım 3., 4. olur.

Önce yürüyüş notları, sonrasında da çekmiş olduğum birkaç fotoğraf ve yaptığım yürüyüşün GPS kaydı.

Not: Fotoğraflarımı çok beğenmediğim için Gezenbilir'e yüklemedim. Eğer beğenilen olursa yüklemek isterim tabiki...

Önce notlar
---------------------------------------

Yürüyerek DE Gidilir: Konak > Karşıyaka

Parkur: Konak - Karşıyaka :smiley:
Grup: Ben :smiley:
Tarih: 24.05.2009
Hava: Sıcak

Selam,

Umarım kısa ve sık yazılara başlıyorumdur. (yani bundan sonra :smiley: Normal günde 10 dakikalık işi bir saatte anlatıyorum; 2 saatlik yürüyüşü uzun uzun anlatırım artık... :smiley: )

Bir süredir düşündüğüm yürüyüşleri başlatmak istiyordum. (Gerçi daha önce Eski Foça'dan Yeni Foça'ya yürümüştüm. Ama sanırım düzenli yapılabilir?) 1-2 gündür Google Earth (GE) üzerinden şöyle yürüyebilecek uzunca bir yol arıyordum. (Tabi bir kriter de, yolun saçma olması :smiley: ) GE'de yolun 10 kilometreden uzun olduğunu görünce başlayasım geldi.

Pazar sabahı 9 gibi kalkınca önce bir zor geldi. Sonra da yaklaşık bir hesap yapınca öğlene kadar hallederim diyip hızlı bir şekilde çantamı hazırladım. (Tabi bir de Karşıyaka'ya gitmenin vapurla dönme sefası eklenince karar sürecim daha da hızlandı.) Neyse, çantamı 2 litre su, yedek tişört, acil durum meyvesi :smiley: ve dönüş kitabı (vapurda kitap iyi gider :smiley: ) ve yedek pil ile hazırlayıp yola revan oldum. Planı doğru ve düzenli tutmanın yolu olarak Konak İskele - Karşıyaka İskele olarak parkurumu belirledim ve metro yoluyla o büyük yelkenlerin altında yürüyüşe hazırlandım.

İlk adım ile başladık bakalım. Tabi başlarken Konak'tan Karşıyaka nasıl görünüyor'u almayı unutmadım. Hava ısınıyordu. Saat 10'da başlamanın sıkıntısı hemen kendini göstermişti. Konak Pier'den Heykel' geldiğimde dikkatimi birşey çekti. Hatta ben de fotoğrafını çektim. Benim aldığım hissi alır mısınız bilmem ama Atatürk heykeli ve arkasındaki 3 oteli öyle görünce aklımdan bin türlü şey geçti. Tanıyanlar bilirler, yabancı düşmanı değilimdir ama ne bileyim. O fotoğrafa (ben gerçeğini gördüm tabi) uzun uzun bir bakın bakalım, olmuş mu? iyi yapmış mıyız? Emanete iyi bakmış mıyız? Bilmiyorum...

Sonra Alsancak'tan çimlere serilmiş, koşan, yürüyen, muhabbet eden İzmir'lilerin arasından yürüyüp ilk molayı Alsancak'ta Liman'da veriyorum. Sanırım çok yorulmadığımdan tüm molalar 2şer dakika sürüyor. Aslında moladan kasıt farklı yollara girerken soluklanma arası. Konak'tan buraya kadar deniz kenarından gelip şimdi otoban turuna başlıyoruz. Araçla geçmiş olanlar hatırlar, bundan sonrası Bornova ayırımına kadar otoban kenarından gidiliyor. Yolu değiştirmeden molamızı verip devam ediyorum.

Sürekli araba yanından, önce Liman paralelinde sonra körfez paralelinde otoban kenarındaki dar yaya yolundan yürüyorum. Aklınızda olsun; otobanda kaza yaparsanız yandaki bariyerlere çarpmayın. Zira oraları düzeltmiyorlar. Benim gibi manyaklar :smiley: veya gerçekten ihtiyacı olanlar oradan yürümeye kalktığında sürekli engellerle karşılaşıyorlar. Bornova'dan gelişte Liman'a inen otoban çıkışı noktasında bir bisikletli ile karşılaşıyorum. Hafifçe selam verdiğimde sürekli "Kim bu salak?" bakışına maruz kaldığını tahmin ettiğim dostum, sanırım ilk kez birisine bu gözle bakıyordur. :smiley: Çünkü normal (!) insanlara onun yaptığı bisiklet turu ne kadar saçma geliyor ise bir de benimkini düşünün. ("Normal"i ayrıca tartışırız tabi???) O Alsancak yönüne devam ediyor, ben Karşıyaka yönüne devam. (Belki bunu da okuyorsundur, dostum? :smiley: )

Bayraklı girişinde otobandan yeşile çıkıyorum. Burada bir minibüs durmuş, itmeye çalışıyor 2 kişi. Bir de onlara katılıyorum. :smiley: Sanırım yorulmamışım, 3 kişi minibüs itip çalıştırıyoruz bir de. Sonra Bayraklı boyunca yapılmış Yenilenme Alanı (veya Yeşil Alan) İnsanlar yeni yeni yerleşip mangalları yakmaya başlamış. Tabi burada bakışlar anormal değil. Çünkü benim de sırtçantamda bira ve mangal olabilir değil mi? :smiley: Bayraklı biterken Bayraklı Gençlik Şenliği gibi birşeye denk geliyorum. İlkokul çocuklarına voleybol turnuvası falan yaptırıyorlar sanırım. Bir fotoğraflarını alıp, bir yudum su içip yeniden otobana giriyorum.

Otobandan indiğim yer, askeri alan. Astsubayım sağolsun Karşıyaka'ya deniz kenarına geçişin yolunu gösteriyor. Deniz kenarından yürümeye devam ediyorum. 12:20 itibariyle bu kez Karşıyaka İskelesinden Konak'ın fotoğrafını çekmeyi başarıyorum. Bir mutluluk vesilesi daha Sırtçantam dergisini (Hemde gazetecideki tek kopyayı) almayı başarıyorum. 12:40 vapuru ile Konak'a dönüyorum.

Alınacak tecrübe;
_Kondisyonum yetmediği bir durumda 6 km/saat ile yürüyebiliyorum. Sanırım biraz tempo kazanırsam iyi olacak.
_Havalar ısınıyor. Daha erken çıkmam lazımdı.
_Güneş kremi sanırım artık zorunlu.
_Bundan sonraki turu 12 kmden uzak yapmalı. En azından 1 gün sürmesi için...

Bir de YÜRÜYEREK DE GİDİLİYORMUŞ. Tavsiye ederim... :smiley:

GPS Kayıtlarına göre;
Mesafe: 13 kilometre.
Ortalama hız: 5.8 km/saat
Toplam süre: 2 saat 20 dakika (140 dakika)

Zaman çizelgesi:
10:00 - Konak İskele'sinden hareket
10:35 - Alsancak Liman'da mola (2 dakika)
11:20 - Bayraklı Piknik Alanı sonunda mola (2 dakika)
12:20 - Karşıyaka İskelesi'ne varış

Yazının Orjinali: http://xtrmprgrmmr.blogspot.com/2009/05/yuruyerek-de-gidilir-konak-karsyaka.html

--------------------------------------

Şimdi fotoğraflar...

Etiketler
Ynt: Yürüyerek de Gidilir: İzmir Konak > İzmir Karşıyaka (24 Mayıs 2009)

Yaptığım yürüyüşün parkuru

20090524_Konak_Karsiyaka.jpg

*
Konak'tan Karşıyaka'nın görünüşü
100_8625.jpg

*
Bahsettiğim Atatürk Heykeli, Cumhuriyet Meydanı...
100_8627.jpg

*
Alsancak - Kordon boyu
100_8628.jpg

*
100_8629.jpg

Bayraklı'dan
100_8633.jpg

*
Bayraklı'daki Şenlikler...
100_8634.jpg

*
Karşıyaka İskelesi
100_8635.jpg

*
Karşıyaka'dan Konak'ın Görünüşü ;D
100_8636.jpg

Selamlar...

Tebrikler Ulaş Paşam.

Ballıkuyu dan F.Altaya yürümüşlüğüm vardır.
Hoş şehir içinde çok daha uzun mesafeler aldığım da oldu ama seninkinin ayrı bir tadı var.
Diğer etkinliklerinde sabah çok daha erken saatte çıkmayı unutmayasın.
İşe biraz teknikte kat. (Merdiven - Yokuşlar - Çıkmaz sokaklar) ;)

Üçyol'dan başlayarak ara sokakları kullanarak Uzundereye ulaşmayı da düşün.

Kaleminize ayağınıza sağlık.
clap.gif

Ben de Sarıyer-Beşiktaş arasını ve Kızıltoprak-Bostancı-Kızıltoprak arasını yürümüştüm. İlki 20 km'den fazla diğeri de 13-14 km kadardı. Söyleyebilirim ki, biraz da tempolu gidilince bu tür geziler çok feyifli oluyor. Tabii parkurların güzelliği ile orantılı bu.

İzmir'de Konak yada Alsancak ile Balçova arası da iyi bir parkur olabilir. 14-15 km'lik bir parkur olur bu da.

Yazın sırtımda 7-8 kg teçhizat ile (laptop vs. :smiley:) ) ve tempolu yürüyüşle Konak-Alsancak-Kıbrıs Şehitleri Cad.-Konak yaptığım olmuştu. o da herhalde 6 km olmuştur.

Bu tür turlar için birşeyi hatırlatmak gerek. Hafife alıp da günlük ayakkabı ile çıkmamalı!

Ben teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi, bu tür bir yürüyüşün de farklı bir yapısı, eğlencesi var. Şu anda yeni parkur bakıyorum ama sanırım Konak Balçova kesmeyecek ;D Daha abartılı düşünüyorum ...

Ayrıca malzeme konusunda haklısınız. Onu yazmamışım. Normal doğa yürüyüşüne gider şekilde tam teçhizat yürüdüm. (Bir tek batonlarım eksikti.)

Bir dahaki benzer yürüyüşünüzü ben de görmek veya dinlemek isterim.
Tekrar teşekkürler...

Affedersiniz, google'da ulasım için bilgi ararken rastladım bu siteye ve bu konuya...
Ben İstanbul'da yaşayan biriyim ve İzmir'e akrabalarımın yanına geleceğim ama akrabam da pek genç olmadığı için yalnız gezmek zorundayım.
Biliyorum sora sora Bağdat bulunur ama orada pek sormak istemiyorum onun için üye oldum bu siteye.

Bornava'dan metroyu biliyorum ve Kordon boyu için Konak'ta inmem lazımmış. Benim sizden isteğim bana, Konak'ta indikten sonra Kordon boyu için nereye gitmem lazım?
Lütfen bana yardımcı olun yarın çıkacağım yola...

Konak da inince vapur iskelesine göreceksin. harita daki güzergahın başlangıçı. Haritadaki kırmızı hattı izlersenin kordondasınız:smiley:))

resimlerdeki mövenpick otel ve swisotelin olduğu yere vardığınında -ki burası abide-i hürriyet meydanı- kordonun başlangıçını ulaşmış olursun. bol eğlenceler.

hmm... Sağolun yaa çok makbule geçecek :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR