Yurtdışından Telsiz Getirtirken Bizi Neler Bekliyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,869
Ynt: Yurtdışından Telsiz Getirtirken Bizi Neler Bekliyor

arkadaşlar yeni yasayla cb bantlarda ruhsat ve lisans ibtal edilmiştir .zaten sizlerin kullandıgı cihazlar mezuata uygun

Etiketler

selam arkadaşlar forum yazıların okuyunca duygulandım yıl 1984 özal iktidar oldu telsiz kullanma türkiyede başladı
bende evimde kullanmak için birde 1970 ford capri aracımda kullanmak için bir cihaaz aldım (üniden66)
istanbul fatihten çıkış yapıyordum.ruhsat o zamanlarda bile çok sıkıntılı alınıyordu cezasıda çok idi , telsiz genel müdürlüğü ekipleri
polis ile evleri bile denetliyordu ,ruhsatım olduğu halde karakolda sabahladığım oldu. sebebi ise çok güçlü çıkış yapmak için takoz dediğimiz
güçlendirci kullanmamdan .

Şimdi mevcut son durumda, yeni yönetmelik vs...

Sınav sonucunda lisans almaya hak kazandım belgeleri tamamlayıp başvurucam. bunu baştan belirteyim.

yaesu 7r veya 8r almak istiyorum. Değişen yönetmeliğe göre fatura ibraz etmem gerekiyor mu? Türkiyeden sıfır almak istemiyorum. Amerikadan getirtmek istiyorum. Fatura olmaz büyük ihtimalle. Gümrükten de geçmeyecek. Gidip cihazın kaydını yaptırabilir miyim ben bu cihazı kullanıyorum al bu da seri numarası diye ?

Türkiyeden alırsam da ikinci el almak istiyorum temiz bir cihaz bulursam. Bu durumda yine fatura olmayacak. Bu cihazı nasıl ibraz edicem. Bu kişi bu telsizi kullanıyordu. ben ondan satın aldım şimdi ben kullanacağım mı diyeceğiz.

thpozitif' Alıntı:
Şimdi mevcut son durumda, yeni yönetmelik vs...

Sınav sonucunda lisans almaya hak kazandım belgeleri tamamlayıp başvurucam. bunu baştan belirteyim.

yaesu 7r veya 8r almak istiyorum. Değişen yönetmeliğe göre fatura ibraz etmem gerekiyor mu? Türkiyeden sıfır almak istemiyorum. Amerikadan getirtmek istiyorum. Fatura olmaz büyük ihtimalle. Gümrükten de geçmeyecek. Gidip cihazın kaydını yaptırabilir miyim ben bu cihazı kullanıyorum al bu da seri numarası diye ?

Türkiyeden alırsam da ikinci el almak istiyorum temiz bir cihaz bulursam. Bu durumda yine fatura olmayacak. Bu cihazı nasıl ibraz edicem. Bu kişi bu telsizi kullanıyordu. ben ondan satın aldım şimdi ben kullanacağım mı diyeceğiz.

Herhangi bir sey ibraz etmene gerek yok cunku (gumruk ivcin konusmuyorum) ruhsat zorunlulugu kalkti. Yani cihazin kayit altina alinmasi artik zorunlu degil.

1 ay once ebay uzerinden 2 adet midland 75 785 telsiz aldim
fakat cihazlar kendi arasinda 50 metre bile haberlesme yapmiyor.
konu hakkinda bilgi sahibi yada yardimci olabilecek arkadaslar lutfen ozelime mesaj atsinlar
tesekkur ederim

Yurt dışından Almanya dan, telsiz ile alakası olmayan akrabalarım dual band bir el telsizini satın alıp rahatça getirebilirlermi?

Deneyimi olan varmı?

Merhaba,
Konunun üzerinden uzun zaman geçmiş, gümrük mevzuatında da bu sürede değişiklikler oldu diye biliyorum.
Şu sıra yurtdışı alışveriş sitelerinden, tutarı da gümrük muafiyetinin altında kalan Midland LXT600VP3 telsiz almayı düşünüyorum.
Gümrükten telsiz geçişinde son durum nedir?

gümrükte takılma ihtimalı çok yüksek ama takılırsa %20 vergisini verip gümrükten alabilirsiniz
ama bahsetiğiniz cihaz gmrs cihazdır yani frekans aralıkları türkiye standardlarına uygun değildir pmr cihaz 446 mhz de çalışırken bu cihaz 462-467 mhz arasında çalışır ve bazı özel kurumların tahsisli frekansları ile çalışır bu yüzden polisle başınız belaya girebilir ama amatör telsizcilik belgeniz var ise belgenizi ibraz edip telsizi gümrükten alabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,
Yurt dışında çalışıyorum şantiyeciyim, mevcut şantiyemizde deniz içinde çalıştığımız için suya dayanıklı telsiz ihtiyacımız oldu, daha önce de bir arkadaşımız suya düşüp akıntıya kapıldı 1.5 saat suda kaldı ve tesadüfen görülüp kurtarıldı o nedenle kritik noktalarda çalışan arkadaşlarımız için denize düşünce suyla temas ettiği anda ikaz ışığı yansın, batmasın ve çalışmaya devam etsin gibi kriterler çerçevesinde "standard horizon fx851" marka ve modelde iki telsiz aldık, aslında daha basit bir telsiz işimizi görüyordu fakat bulunduğumuz bölgede temin çok büyük sorun, bu modelin dışında bahsettiğim kriterlere uygun başka bir cihaz bulamadık, telsizleri şantiye bitişi Türkiyeye getirmeyi düşünüyordum ama malumunuz içinde bulunduğumuz dönem biraz sıkıntılı üstüne ohal var bu nedenle araştırma gereği duydum ve bu konuya ulaştım, amatör telsiz lisansım yok, tahmin edeceğiniz üzere genelde daha basit telsizler kullanıyoruz ve kanal değiştirip mandala basmak haricinde telsizden anlamıyorum bu cihazları elime alana kadar da telsiz kavramına bu nebze ilgim yoktu, hem özellikleri çok hoşuma gitti hem de tanesini yaklaşık 1000TL gibi bir rakama almış olduk burda bırakmayı pek istemiyorum haliyle bu cihazı ülkeye getirmem sorun olurmu beni yönlendirirseniz çok sevinirim

firmanın sayfasını aşağıya ekliyorum
Welcome to StandardHorizon.com

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri