Ynt: Yurtdışından Motor Getirme Mevzusu
APHAZZ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba ben Tunç beyin LRO ya koyduğu ford (puma) motoru merak ettim gerek sıfır oluşu gerekse parça yönünden avantajlıdır diye düşünüyorum.Bizde daha önce avantajlı olarak gördüğümüzden ford transit 2.5 direk enjeksiyonlu motorunu kayseride birkaç arkadaş cjlerimize koymuştuk altı yıl oldu difransiyelerimizle oynayarak uyumlu halede getirdik fakat gürültüsünden ve torklarıdan çok memnun değiliz şimdi fordun yeni 3.2 Common Rail 200 ps ve470 nm torklu bir motoru çıktı acaba Tunç beyin motoru bu motormu bundan bir önceki motormu ????selamlar
Tunç un yani şu anda Rehanın arabasındaki motor T130 mekanik pompalı model, arazide elektronik sorun çıkarabilir diye tercih ediliyor, jeep lerde iyi düzyol performansı vermeme sebebi motorla ilgili degil.
Landrover aynı kasada aynı şanzıman aynı arazi kutusu ile hem dizel hem benzinli motor kullanıyor, tek değişen grup dişlisi.
Dizelde devir düşük olduğundan benzinliden dizele dönünce eğer grup dişliniz dizel için uygun degilse ki jeep için bunlar piyasada bulunmaz uydurmak lazım. aracın nefesi 90-95 km de biter hele 3 ileri de eziyet olur ama çok iyi yokuş tırmanır. Daha büyük lastiklerle bu dezavantaj biraz olsun giderilebilir ama sorunu tam olarak çözmez.
Landroverde dizel motor koyunca , grup dişlinizi dizele çevirirsiniz olay biter.
Araç bendeyken hız göstergesi 15 saniye içinde sonuna dayanıyordu(120 km), Reha aldıktan sonra istanbula gelmek için benden yarım saat önce yola çıktı, ben nasıl olsa v8 ile yakalarım diye pek acele etmedim ama istanbula kadar 150 km nin üzerinde hız yapmama rağmen yakalayamadım.
130 beygir ve 350 nm tork bir arazi aracı için yeterde artar bile , bunun üzerindeki değerler , aks ,şaft vb. parçaları güçlendirmezsenin sürekli kopacaklardır. (LR için konuşıyorum ama jeep in standart halinide biliyorum özellikle büyük lastikle arka akslar düz yolda bile sıyırır. )
Motorun Türkiyede üretilmesi, parçalarının ve yakıt harcamasının makul seviyede olması, piyasadaki kötü yakıtlara avrupalı veya japon motorlarına göre daha dayanıklı olması bence çok büyük bir avantaj.
Sıfırı 8700 ytl , ikinci elleri piyasada 3500 ila 5500 ytl arasında bulunabilir.
Selamlar