Yurtdışından Araba Almak.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SieGeRRR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,896

SieGeRRR

Yeni Üye
Arkadaşlar daha önce de bu içeriğe benzer bi konu açmıştım. Ama orda Türkiye'ye getirmekten bahsetmemiştim. Öğrenmek istediğim bir kaç bişey var bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinicem.

1. En fazla kaç yaşında araba sokabiliyoruz Türkiye'ye?
2. Vergilerle şunlarla bunlarla ne kadara patlar en fazla?

Örneğin Toyota Camry burada 2007-2008 modeli 60-70.000 TL civarı. Kazakistan'da 30.000 TL falan. Ordan bi Camry gelse ne kadara girer buraya.

Etiketler

Ynt: Yurtdışından Araba Almak.

bildigim kadariyla soyleyeyim ,

yurtdisindan araba almak icin ilk once orada hali hazirda oturum izniniz yada sirketiniz olmak zorunda , ben sirket kurdum ve arac aldim sorun yok orada kullanabiliyorum
araci turkiyeye getirmek icin 185 gun oturma izni gecmis olmali yani oturumu aldiniz ertesi gun araci sokamiyorsuuz.
185 gunu doldurduktan sonra eger arac 3 yiasini gecmemisse gumruk otv ve diger evrak islerini odeyip araci sokabiliyorsunuz sanirim ama eni boyunu geciyor diye biliyorum.
romanyada bir abimiz sifir 325 bmw aldi sirketi adina , amaci turkiyeye kayit ettirmekti masraflari oyle cikmiski arac su an romanyada kaldi.
bu arada 3 yasina kadar olan araclarin fiyatida turkiyedeki ikinci el fiyatina geliyor neredeyse.
ama son bilgi olarak sahibinden de bir sirket var araci istiyorsunuz onlar getiriyor , carline olarak aratin bu arkadas yabanci uyruklular icin misafir plaka cikariyor bu konuda oldukca bilgililer.

Permi hakkı diye bir şey varmış. Gümrük vergisi ödemeden sokabiliyormuşuz. Bir arkadaşım söylemişti var mı öyle bir şey gerçekten ?

Permi hakkından Türkiyede yasayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanamaz sanırım.:smiley:

Yabancı uyruklu oldugu ıcın eniştem ile getirtecektim ancak aracı sadece arac sahibi kullanabiliyormuş ve satamıyormuş.O yüzden vazgeçtim.

Babamın çift vatandaşlığı var. bir de sadece sahibi ve 1. derece akrabaları yazıyodu bi kaç yerde :S

permi hakki 5 yil yurtdisinda ikamet eden kisinin gumruksuz aracini ulkeye kayit ettirebilmesi olayi sure belki 5 yil olmayabilir ancak bu is boyle , ancak daha once 50000 marklik permi hakki turk vatandaslarina da saglandi buna gore 50000 marki bankaya belirli bir sure yatirinca 50000 mark degerinde gumruksuz mal alimi gerceklestirilebiliyordu.buda 100000 mark halihazirda paraniz olmasi anlamina geliyordu.bildigim kadari ile bu boyleydi

Anladım babam 10 senedir orda olduğundan oturma konusunda sıkıntı yok :smiley: Para konusunda aydınlatmanız iyi olmuş. Sistemi anladım:smiley:

Edit : Yanlış anlama :D

Bildigim kadarı ile babanız arabayı alır getırır hıcbır sıkıntı yok. Dedıgınız gıbı bırıncı derece akraba kullanabılır. Gumrukte kalan bır aracı bır vekıl telefonu ıle hemen gecırdıklerını bılıyorum. Varsa tanıdık vekil hic sorun olmuyor :D

Bedelsiz ithalat (permi hakki) ile ilgili detayli bilgiyi bu linkte bulabilirsiniz:

http://www.gumrukforum.com/bedelsiz-ithalat-kapsaminda-turkiyeye-otomobil-ithalati/678-bedelsiz-ithalat-kapsaminda-otomobil-ithalati-ve-vergi-hesabi.html

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR