Yurtdışı Web Sitelerinden Alışveriş Tecrübesi Olan Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,661

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Arkadaşlar,

DSLR'ye geçmeye karar verdim, ancak nette biraz araştırma yapınca kafam iyice karıştı.
Özellikle Amerika'da inanılmaz fiyatlar söz konusu, en son bir tane de İngiltere'de buldum.

Bu veya benzeri sitelerden fotograf makinesi, ekipmanı alan veya etrafınızda almış olanlar var mı ?
Ne derece güvenirlirler ?

Mesela bu site hakkında bilgisi olan var mı ?:
http://www.ccicameracity.com/nikond200.html

Bunun dışında yazmayı düşündüğüm 2 adres daha vardı :smiley: onlar güvenilirliğini ıspatladı bile: Daha şimdiden site yok oldu :smiley: :smiley:

Ynt: Yurtdışı Web Sitelerinden Alışveriş Tecrübesi Olan Var mı?

çok çok büyük bir ihtimal gümrüğe takılır. ben daha önce bir kaç kez 100-200$'lık ekipmanlar getirtmiştim ama gümrüğe takılmadan almıştım. birçok söylenti var, 200euro üstü gümrüğe takılır, bayram öncesi gümrük memurlarının gözünden kaçar, öyle olursa takılmaz böyle olursa takılır vs vs... hiçbirinin garantisi yok. tek çare, birisi gelirken ambalajını açıp yanında getirecek.

7 sene kadar önce amazondan kitap almıştım 3 ayda gelmişti, artık kitabı okumak için hevesim kaçtıktan da epey sonra :D
bir daha denemedim, ben de yol'un dediği gibi, giden gelen birilerine ısmarlama, gidince kendim alma filan gibi tekniklerle idare etmeye çalışıyorum..

7 sene önceki durum ve bahsi geçen amazon olunca 3 ay garip gelmedi :D benim kargolar UPS ile 3 günde gelmişti ama dediğim gibi 200$ üstü siparişlerde gümrük olayını unutmamak lazım...

ben amerikadaki bazı sitelerden bir seferde 150$'yi geçmeyecek şekilde onlarca işlem yaptım. uyku tulumundan çadıra, her türlü giyim malzemesinden gözlüğe, dürbünden telsize kadar sayısız ürün getirttim.
ancak son altı aydır hiç alışveriş yapmadım.
çevremde bu şekilde alışveriş yapan çok tanıdığım var. onların aldığı ürünlerin neredeyse tamamı gümrüğe takıldı son zamanlarda. tekstil ürünleri bile...
bu durum sadece istanbul için değil, adana, antalya, konya, eskişehir, izmir, ankara için de sözkonusu maalesef.
şu sıra işleri oldukça sıkı tutuyorlar.
özellikle elektronikte dikkatli olmanızı öneririm.
faturadaki gtip(gümrük tarife istatistik pozisyonu) kodundan anında yakalıyorlar.

Genelde kitap getirttim. 90 larda sitede yazan numaraya fax geçerdik, hiç sorun olmadan gelirdi .

2000 lerde ise getirttiğim kitapların son 4 seferi inatla gümrüktekiler tarafından yırtılınca ( evet, direk açıp içini sayfa kopmayacak şekilde 5-6 öbeği yarıya kadar yırtmışlardı kitapları yada direk 5-6 sayfasını kopartmışlardı) ondan sonraki tüm siparişlerimi tonla extra para ödeyip fed-ex le getirttim.

2004 den sonra ise hiç denemedim.

Ancak bir arkadaşım hala ebaydan büyük numara ayakkabı kıyafet vb. alır durur ve henüz sorun yaşamadı.

Açıkçası ben cesaret edemiyorum.

Artı, değil Amerikaya, Sarıyer e bile gidemediğim için :D , giden birilerine de dilenmek zorunda kalmak istemediğimden kös kös gidip TR den kazık yiyip alıyorum.

Arkadaşlar, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ancak, ben nasılsa fotograf başlığı altında bu soruyu sorduğum için ayrıca fotografla ilgili olduğunu belirtmeye gerek duymamıştım.

Benim esas öğrenmek istediğim özellikle fotograf makinesi veya ekipmanı satan sitelere yönelikti. Yani inanılmaz fiyat farkı var, sadece Türkiye ile değil, Amerika içinde dahi çok ucuz yerler var. Yani Nikon D200 body 699 USD görünce ister istemez "acaba" diyor insan.

Bu şekildeki siteler ne derece güvenli, siparişi verir, bir daha siteyi bile yerinde bulamamaz mıyız ;-) ?
Nitekim bulduğum iki site bugün YOK :smiley:

Fotograf malzemeleriyle ilgili en mantıklı adres yine B&H mı (Amerika'da) ?
http://www.bhphotovideo.com/

Gerçi orada da Nikon D200 body 1.500 USD, Hayyam'da da 1.700 USD (200 USD için değer mi ? ?)

Veya başka önerisi olan var mı ?

Özdal bey,

Yaklaşık 8 aydır netfotograf.com sitesinin forumunu takip ediyorum.

Bu Nikon yada Canon benzeri fotoğraf makinalarını ABD deki sitelerden getirme işi peryodik olarak forumda tartışılıyor.

Bu zamana kadar okuduklarımdan çıkardığım sonuç şu: Ne yazık ki güvenli değil.

Ya bu işi oradan siparişle getirip burada satanlardan edinerek çözeceksiniz (sirkeci yada TR deki kimi siteler) yada direk buradaki distribitöründen alıp kazıklanacaksınız.

Kişisel tavsiyem eğer tanıdığınız varsa ABD den getirtin. (Dubai de ucuz değil yada arayanın işi bilmesi gerekiyor) Çünkü ya gümrükte sorun çıkıyor yada paranız anında yok oluyor karşınızda muhatap bulamadan. (Ki oldu bu tür olaylar okumuştum forumda)

Son bir olasılıkta gittigidiyor.com dan takip edip almak. Oldukça hesaplı makinalar olabiliyor.

Kolay gelsin.

Kişisel bir soru: Mycamper ınızı şu an hala İstanbulda güniçi binek taşıtınız olarak kullanıyor musunuz?

bhphoto.com dışında benim alışveriş yaptığım adorama.com var ama fiyatlar genelde birbirine yakın... ikisi de güvenilir firmalar. ama eğer amerikaya giderseniz (yada orada yaşayan tanıdığınız varsa) bizim doğubank gibi spot satış yapan yerlerden bu sitelerdeki fiyatların çok altına makine bulmanız mümkün. 700$'a D200 ise bedava ;) getirtebilirseniz ben de alırım.

ama 200-300$ gibi fiyat farkları için 2 yıllık garantiden kesinlikle fedakarlık etmem ;)

Bu konuda başıma gelen bir olayı anlatayım:
BHphotovideo'dan bir sene kadar önce Canon digital fotograf makinasi sipariş etmiştik. CE standartı olmadığı için gümrüğe takıldı ve mal kamulaştı. Yani vergisini ödeyerek dahi makinayı gümrükten çekemedik. Ama firmanın hatası olduğundan dolayı (Avrupa ülkeleri ve gümrük birliğine dahil olan ülkere CE standartı olmayan mal giremiyor, firmanın bunu göz önüne alması gerekiyordu) parayı ödemekten kurtulduk.
Ancak bunlar dışında onlarca kez yurt dışına sipariş verdim, hiçbiri gümrüğe takılmadı.

Genelde 150-350 dolar arasıydı. Hiçbiri gümrüğe takılmadı. Ama burada da daha önce bahsedildiği gibi tamamen şansa bakıyor galiba bu iş, çünkü arkadaşlarımdan bu meblağda gümrüğe takılan siparişleri olduğunu duymuştum. Sanıyorum iyi kargo şirketleri (Fedex DHL gibi) şans faktörünü biraz daha arttırıyor. Birde ne getirdiğinizinde önemi var elektronik cihazlar daha bir takılması muhtemel malzemeler ama dağcılık gereçleri daha az takılıyor. Tabi bunlar hepsi benim deneyimlerimle edindiğim fikirler, bir kesinliği yok.

350$ ile limitleri zorlamışsın bence :smiley: ben şimdiye kadar 200-250$ üstüne sipariş vermedim. şans çok önemli, 1000 küsür dolarlık siprişlerin gümrüğe takılmadan geçtiğini de biliyorum ama normalde 250-300$ üstünü zorlamamak lazım.

selam,

ben daha önce bu işe kalkıştım, bayağı bi uğraştım, en sonunda en doğru yolun internetten de alınacak olsa, oradan birinin şahsen getirmesi olduğunu gördüm. Tabii getirirken de paketi açılmış şekilde getirmeli ki, gümrükte sorun çıkmasın.

Gerçekten inanılmaz fiyatlara ürün satan siteler var. Fakat bunların büyük çoğunluğunda ürünler kullanılmamış 2. el, alınıp geri verilmiş ürün, refurbished( yanlış bilmiyorsam üretimden sonra ufak bir üretim hatasının tekrar üretici tarafından düzeltilmesi) falan oluyor. Ayrıca çok ucuz verenler genellikle (istisnalar kaideyi bozmaz) güvenilir satıcılar olmuyor. Bu noktada bir satıcıya güvenebilmenin bildiğim en iyi dolu satıcının rating'lerine bakmaktır.

pricegrabber.com sitesinden çok faydalandım ben. satıcıların binlerce, onbinlerce kullanıcı tarafından verilmiş rating'leri var. Dikkat etmeniz gereken şey öncelikle satıcının mümkün olduğunca fazla değerlendirilmiş olması. İkincisi de tabii ki bu değerlendirmelerin iyi olması :smiley: Üçüncü olarak da sattığı ürünün pahalı olmaması.

Ben seçim yaparken, önce satıcıları seçtim. Güvenilebilir olarak belirlediğim satıcıların içinde en ucuzunu seçtim. Sonra da abd'ye giden birinden o ürünü o satıcıdan almasını istedim. Bu noktada en önemli sorun, siparişin abd içinde verilmesi gerekliliği ve kişi abd'den ayrılmadan siparişin eline ulaşması idi...

Peki ben bu yolla mı aldım makinamı?
Hayır...
Peki nasıl aldım?
Giden kişi son koşulu gerçekleştiremeyecek durumda olduğu için bunu yapamadım. O da bulunduğu şehirde bir kaç digital center gezdi ve orada benim internette bulduğuma çok yakın bi fiyata makinayı buldu, aldı, paketini açarak kendi ürünüymüş gibi getirdi ;D ;D ;D

kolay gelsin...
D200 700usd gerçekten çok ucuz, sağlam bi satıcı ise ben de alıyım ;D

Arkadaslar,
yurtdisindan posta ile kargo getirmenin riski malum.. bir yurtdisina gidene ismarlamak da... hani insanin yuzunu kizartmasi + vaktinde paketinde gelme riski de cabasi.. acikcasi, ben olsam, Hayyam pasajindaki Macro firmasindaki Murat beyle konusmadan karar vermezdim. zira,

1. fiyatlari USAnin %10-15 ustunde
2. gentlemans agreement kapsaminda olsa da bir garantiniz oluyor
3. hic kimse ile ugrasmiyorsunuz, riskiniz olmuyor

sen nasil aldin derseniz.. ne zaman makina alacak olsam, bir USA seyahatim denk geldi ( bir daha olur mu bilmem ) , oralardan aldim... ama butun lenslerimi buradan aldim... selamlar, reha

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.