Ynt: Yurtdışı Web Sitelerinden Alışveriş Tecrübesi Olan Var mı?
selam,
ben daha önce bu işe kalkıştım, bayağı bi uğraştım, en sonunda en doğru yolun internetten de alınacak olsa, oradan birinin şahsen getirmesi olduğunu gördüm. Tabii getirirken de paketi açılmış şekilde getirmeli ki, gümrükte sorun çıkmasın.
Gerçekten inanılmaz fiyatlara ürün satan siteler var. Fakat bunların büyük çoğunluğunda ürünler kullanılmamış 2. el, alınıp geri verilmiş ürün, refurbished( yanlış bilmiyorsam üretimden sonra ufak bir üretim hatasının tekrar üretici tarafından düzeltilmesi) falan oluyor. Ayrıca çok ucuz verenler genellikle (istisnalar kaideyi bozmaz) güvenilir satıcılar olmuyor. Bu noktada bir satıcıya güvenebilmenin bildiğim en iyi dolu satıcının rating'lerine bakmaktır.
pricegrabber.com sitesinden çok faydalandım ben. satıcıların binlerce, onbinlerce kullanıcı tarafından verilmiş rating'leri var. Dikkat etmeniz gereken şey öncelikle satıcının mümkün olduğunca fazla değerlendirilmiş olması. İkincisi de tabii ki bu değerlendirmelerin iyi olması
Üçüncü olarak da sattığı ürünün pahalı olmaması.
Ben seçim yaparken, önce satıcıları seçtim. Güvenilebilir olarak belirlediğim satıcıların içinde en ucuzunu seçtim. Sonra da abd'ye giden birinden o ürünü o satıcıdan almasını istedim. Bu noktada en önemli sorun, siparişin abd içinde verilmesi gerekliliği ve kişi abd'den ayrılmadan siparişin eline ulaşması idi...
Peki ben bu yolla mı aldım makinamı?
Hayır...
Peki nasıl aldım?
Giden kişi son koşulu gerçekleştiremeyecek durumda olduğu için bunu yapamadım. O da bulunduğu şehirde bir kaç digital center gezdi ve orada benim internette bulduğuma çok yakın bi fiyata makinayı buldu, aldı, paketini açarak kendi ürünüymüş gibi getirdi ;D ;D ;D
kolay gelsin...
D200 700usd gerçekten çok ucuz, sağlam bi satıcı ise ben de alıyım ;D