Yurtdışı Dalış Noktaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,905

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
FİLİPİNLER

Dünyanın en güzel dalış noktalarını barındıran bu ülkeye Türkiye'den bilet almak mümkün, başkent Manila'ya bilet fiyatları 550-600 Euro civarında. Bu egzotik cennete gitmek için en iyi zaman Kasım-Mayıs arası, diğer aylar Muson ayları yani yağmur sezonu bu aylarda sürekli yağmur yağıyor ve suda görüş mesafesi de 10m nin altına kadar düşebiliyor. Yazın ise 20-25m. civarı. Hava sıcaklığı pek değişmiyor yazın 25/32, kışın 23/30 civarında. Su sıcaklığı da yaz-kış 26-29 derece arası. Başkent Manila ve 2. büyük şehri Cebu’yu dalış cennetlerine bir geçit noktası olarak düşünmeniz gerekiyor, bu şehirlerde gezmek pek güvenli olmadığı gibi görmeye değer bir şey de yok.

Tubbataha Reef:

Bir çok otorite tarafından dünyanın da en iyi dalış noktası olarak gösterilen Tubbataha Reef e gitmek için Manila'dan Puerto Princesa’ya uçmanız gerekiyor. Phillipines Airlines’ın bölgeye düzenli uçak seferleri var, internetten biletinizi alabilirsiniz. Uçuş yaklaşık 1 saat sürüyor. Yalnız Tubbataha reef sahilden 150km. mesafede ve bölgede dalış yapmanın tek yolu liveaboard dalış teknesi ayarlamak. Tekneler muson fırtınaları nedeniyle sadece ocak-nisan arası sefer yapıyor ve çok önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Konu ile ilgili bölgedeki dalış merkezleri ile iletişime geçebilirsiniz. Milli park alanı olan bölgede, manta, vatoz ve bir çok çeşit köpekbalığını görebilir, dünyanın en renkli mercanları ile bezenmiş duvarlarda, duvar dalışları yapabilirsiniz.

Keyifli Dalışlar ;)

Aslında bahsettiğim yerlerde dalmadım, zaman problemim vardı
ben Filipinler'de Puerto Galera'da daldım bari oradan da bahsedeyim fotoğraflarla süsleyebilirim ;)

Puerto Galera, Manila'nın güneyinde Mindoro adasının kuzey sahilinde şirin bir tatil kasabasıdır. Manila'dan 2 saatlik otobüs yolculuğu ile Batangas limanına oradan da 2 saatlik tekne yolculuğu ile Puerto Galera Sabang beach e varabilirsiniz. Konaklamak ve dalış yapmak için Sabang beach'i tavsiye ederim. Yukarıda saydığım yerler kadar iddialı olmasa da görecekleriniz sizi fazlasıyla tatmin edecek. Shark cave'de köpekbalığı görmek mümkün, melek balıkları ve bölgeye özel gri veya kahve renkli anemon balıklarını sıkça görebilirsiniz. Gece dalışı gerçekten inanılmaz! Kesinlikle tavsiye ederim, hızla hareket eden ve mavi kırmızı ışıklar saçan deniz kestanelerini görünce kendinizi başka bir gezegendeymiş gibi hissedeceksiniz. :eek:

Sabang Beach

Bölegede konaklama ve yeme-içme fiyatları oldukça ucuz ve tatminkar kalitede. Kişi başı 5$ a orta kalite bir bungalowda, 15-20$ a ise gayet lüks bir bungalowda konaklayabilirsiniz. Yeme-içme fiyatları ise Türkiye ayarında, taze sıkılmış tropik meyvelerden bol bol için, burada o lezzetleri arayacaksınız! ;)

Puerto Galera-Sabang Beach tekne gezisinden

KALIFORNIYA'DA DALIŞ

Suyu yaz-kış soğuk olan bu bölge, Güney Avustralya ve Güney Afrika dışında başka hiç bir yerde gerçekleştiremeyeceğiniz Kelp dalışı imkanı sunuyor. Tüm Kaliforniya sahili boyunca uzanan kelp yosunları, 15-20m. derinliklere kadar derinliklerden yüzeye uzanıyor ve deniz canlılarına yaşam ortamı sağlıyor.

Kelp yosunu

Dalış için en iyi yerler Monterey, Channel Islands ve Catalina Island. San Francisco'dan 2 saat güneyde olan Monterey'in en güzel dalış noktaları sahildeki kelp bahçeleri. Bölgenin müdavimi olan fok balıklarını her dalışta görebilirsiniz. Kelp bahçeleri içinde dolaşmak oldukça keyifli. Işık bayağı azaldığı için fenerle dalmanızı tavsiye ederim. Bölgede inanılmaz makro pozları veren rengarenk deniz tavşanlarına sıkça rastlayabilirsiniz.
Channel Islands ise Santa Barbara'nın açığında bir milli park alanı. Los Angeles'ın 1 saat kuzeyindeki Oxnard'tan kalkan dalış tekneleriyle günübirlik giderek dalış yapabilirsiniz. Bu bölgede kelp bahçelerinin arasında Kaliforniya'ya özgü Garibaldi balıklarını görebilirsiniz. Ayrıca boyu 10-15m. ye kadar ulaşan denizanalarını da görmeniz olası.

Garibaldi balığı

Catalina Island, Los Angeles sakinlerinin populer dalış mekanı, sahilden 2 saatlik tekne yolculuğu ile varılıyor. Görülecek şeyler Channel Islands ile benzerlik gösteriyor.

Kaliforniya aslında kıyılarındaki fok popülasyonu nedeniyle büyük beyaz köpekbalıkları için de Avustralya ve Güney Afrika ile birlikte dünyanın belli başlı yaşam alanlarından biri. Hatta Monterey'de yaptığım bir gece dalışında 100m. kadar ötemizde büyük beyaz köpekbalığı görülmüş, iyi ki karşılaşmadık :eek: ;D
Kafeste köpekbalığı dalışı yapmak isteyenler, San Francisco'da ki dalış merkezleriyle temasa geçebilir veya ben yardımcı olabilirim. Dalışlar günübirlik San Francisco açıklarındaki Farallon Island'ta yapılıyor ancak fiyat biraz tuzlu :eek: 700$.

Kaliforniya havası da suyu da devamlı soğuk olan bir bölge. Su sıcaklığı yaz-kış 8-12 derece civarında değişiyor. Catalina biraz daha sıcak 12-14 derece civarlarında. Hava sıcaklığı ise sahil şeridinde deniz nedeniyle yıl boyu serin, yazın kuzeyde 18-20, güneyde 20-22 derecelerde. Kuru giysi bu soğuk sularda tavsiye edilir, yerel dalgıçların çoğu kuru giysi ile dalıyor ancak 7mm. kıyafet de iş görür.

Keyifli dalışlar :smiley:

Söylemesi ayıp eylül ayı içinde Sipadan Kapalaı yaptım,her gün beş dalış,tasvıp etmeme vede türkiyede başıma gelmemesine rağmen her dalışda defalarca deco yedim,kolumdakı suunto sapıttı yoyo yapmamdan,harıkuladetdi,hacca gitmiş gibiyim şimdi ölsemde gam yemem,bence her dalıcının malezyaya gitmeli,anlatılmaz yaşanır orası.

evet kesinlikle en iyi yere gitmişsiniz, Nirvanaya ulaşmışsınız ;D
Ben Filipinler'e dünyanın en iyi yeri diye gitmiştim ancak yöre insanı sualtı yaşamını öyle büyük bir hırsla tahrip etmiş ki zamanında malesef toparlanması kolay olmuyor. İşin aslı halen çok iyi korunduğu söylenemez.
Benim vardığım sonuç ise dünyada en iyi yerlerin ekvator civarında olduğu bariz ancak buralarda uzun zamandır turizmin yapıldığı, çevre bilinci ile korunan yerlerin en iyi noktalar olduğu.
Avustralya Great Barrier Reef, Sipadan-Kapalai bunlardan bazıları.
Peki Sipadan mı? Kapalai mi? Kapalai makro cenneti imiş, Sipadan'da ise daha çok büyük balıklar görülebiliyormuş. Biraz köpekbalığı merakım olduğundan köpekbalığı da görmek isterim, sık görülür mü?

bende ekimde malezyada daldım. Mert sana daha öncede bahsetmiştim. gerçekten görülmeye değer biyer.
kapalaide kalın, mabulden çok daha iyi. günde 3 tekne dalışı yapılıyor. sabahın erken saatlerinde sıpadana 2 kez dalış yapılıyor. 3. ise mabul yada kapalai etrafında. biz 6gün boyunca tüm yerleri göremedik bile. benim rekorum günde 6 dalıştı. valla hiç dekoya kalmadık. ama fazlasıyla nitrojen aldık.
sıpadanda köpek balığı,kaplumbağa, sivri kafalı papağan balıkları, dev baraküdalar sürüler halinde artık alışıyosun. kapalai ve mabul ise makro çekim için cennet. ben tavşan delisiyim. gördüğüm çeşitleri sayamadım bile.
hiç geç kalmadan gitmeni tavsiye ederim
taylanda gittim ama malezya gibi beni tatmin etmedi. sadece farklı olarak siyah halkalı yılan gördüm. işin ilginç yanı oranın dalgıçlarından bir tanesi hayatında bir kere görmüş. bense ilk dalışımda gördüm. tavşanlar dev gibiydi ama 4 çeşit vardı. bol bol mercan vardı. hiç köpek balığı göremediğim için hayal kırıklığına uğradım. sözüm ona dünyada balina köpekbalığının en çok görüldüğü yerdi. tek güzel yanı doğası , mükemmel koylara gidiliyor. malezyadan tek üstün yanı diyebilirim.
mavide kalın . kendinize iyi bakın

Ynt: Yurtdışı Dalış Noktaları

Dünyanın en iyi sualtı fotoğrafçılarından biri olan David Doubilet’de Papua Yeni Gine'yi birinci sıradan vermiş ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5996.0

Hocam böyle uzaktan bir aferin demekle olmaz :D Bence siz ona plaket gönderin :D (Üzerinede yazarsınız aferin David bu işi öğrenmişsin diye) :D

Bambam nickli arkadaşımızın sorusuna cevaben:

Sharm El Sheikh, Ras Muhammed burun noktası, yaklaşık 800m. lik fantastik duvarı, canlı yoğunluğu ve mercan çeşitliliği ve çokluğu ile dünyanın sayılı dalış noktalarındandır. Ayrıca mercan bahçeleri ile bir çok otorite tarafından çok kez snorkel için de dünyanın en iyi yeri seçilmiştir. Özellikle Ras Muhammed burnunda serbest dalış inanılmaz keyiflidir.
Ayrıca Ras Muhammed burnu açıklarındaki ünlü Thistlegorm batığı da dünyanın en popüler batıklarından biridir.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Hamdi TURAN

SON KONULAR

Geri