Yurt Dışından Parça Getirmek İsteyenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,827

Etiketler

Ynt: Yurt Dışından Parça Getirmek İsteyenler

[attachment=1]

TEMMUZDA rockautodan verdıgım sıparısın ozetı.1 temmuzda sıparıs vermıstım 8 temmuzda elımdeydı. en gec gelen kargomdu.
bu ayın 19 u saat 14:00 de verdıgım sıparıs suan parıste muhtemelen cumartesı veya pazartesı elımde olur..onun detaylarınıda yollayacagım..

FEDEX.JPG

cumartesı veya pazartesı bekledıgım kargo bugun saat 9 da teslım edıldı.19-09 saat 14:00 te verılen sıparıs 23-09 saat 09:00 da teslım edıldı..muhtesem bır hız salı gunu hepsıburadadan verdıgım sıparıs bugun kargoya verıldı daha.hızı sız dusunun artık..

[attachment=1]

FEDEX T.JPG

19 EYLUL de yenır bır sıparısım oldu.bu sefer en ucuz kargo usps ( United States Postal Service ) idi.fedex yaklasık 30 dolar daha pahalıydı.urunu ptt adrese kadar teslım edıyor.fedex gıbı degıl yanı.dun aksam turkıyeye gelmıs muhtemelen pazartesı elımde olur kargo.fedexten bıraz yavas.ama 7 gunu gecmıyor yınede.

anladıgım kadarıyla sıparıs verılen urunun cıkıs noktasına gore en uygun kargo fedex ve usps olarak degısıyor.ılla fedex dersenız farklı cıkıs noktalarına gore farkını odedıgınız taktırde gonderebılıyorlar. gecen haftakı sıparısımde en uygun kargo fedextı.. aklımıza takılan baska bırsey olursa yardımcı olabılırım. hayatımızı ve paramızı kurtaran sıte rockauto ya tesekkurler.. :smiley:

ptt gümrük bu ara çok sıkı davranıyor, malları geçirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Orada çalışan bir yetkili ile konuştum, Bu işi ticarete döküpte bu yolu kullananlar yüzünden maalesef bizim gibi kendi arabasına parça getirenlerde aynı muameleye tabi tutuluyorlar. Oysaki bu işten para kazanacak olan insanların normal ithalat yapması lazım.. postayla 1-2 mal getirip satmayla bu iş yapılmaz. diğer vatandaşların işinide etkiliyorlar.

merhaba arkadaslar,

amerikadansatinal isimli site var, google da ararsaniz bulabilirsiniz, buraya yazdim adresini ancak site kurallari geregi mi bilmiyorum yazdigim mesaj tam olarak cikmamis, amerikadaniste araciligi ile amerikadan istediginiz herseyi cok makul kargo fiyatlari ile PTT vs. gibi sorunlarla ugrasmadan getirtebiliyorsunuz.

istanbula ofis acmislar bir kac ay once, artik turkiyeden telefon numaralari da mevzut konu ile alakali olarak siteden bakip bilgi alabilirsiniz. Ben kullandim bir kac kere sorun yasamadim. tavsiye ederim

hocam ben ingiltere'den birşey alayım dedim
karayoluyla geldiği için gümrükte takıldı kaldı
2 kiloluk 2 yumruk büyüklüğü kutu

anlayacağınız sütten ağzı yanma durumu var :smiley:

siz bunun garantisini verebiliyor musunuz?

Sentinel' Alıntı:
hocam ben ingiltere'den birşey alayım dedim
karayoluyla geldiği için gümrükte takıldı kaldı
2 kiloluk 2 yumruk büyüklüğü kutu

anlayacağınız sütten ağzı yanma durumu var :smiley:

siz bunun garantisini verebiliyor musunuz?

karayoluyla nasıl gelıyor yaa.ılk defa duydum karayolu olayını..hangı sıteden aldınızkı.bırde ne aldıgınızda onemlı.

hıc bırseyın garantısı yok ama yaklasık 3 senedır farklı sıtelerden 50 yı gecgın sıparısım oldu hıcbırısınde sorun yasamadım.komple on takım sıparısım olmustu mesela rotlar rotıller ve dıger aksamlar.20 kg cıvarında paketler bıle geldı.tek sorunum postacının suratı ve muhtemelen ıcınden ettıgı kufurler oldu sımdıye kadar..:smiley:

MM 4x4 diye bir site...
Allah'tan ufak para...

Siz hangi sitelerden yapıyorsunuz alışverişi?

20 kg çok iyiymiş...

Sentinel' Alıntı:
MM 4x4 diye bir site...
Allah'tan ufak para...

Siz hangi sitelerden yapıyorsunuz alışverişi?

20 kg çok iyiymiş...

20 kg gercekten cok ıyı ama bayagı bı endıse duydum sıkıntı cıkacak dıye. bu kadar agır olacagını tahmın etmemıstım. .kargo harıc 210 dolarlık parcalar soylemıstım hemde.tabı bu 1 sene onceydı.sonrasında mevzuat degıstı.

alısverıs yaptıgım sıteler bunlar..
www.rockauto.com
http://www.motors.ebay.com/

ozellıkle rockautoda 4-5 gunde kargo kapınızda.ebayda 10-20 gun arası.

rockauto.com dan son 15 gun ıcınde 3 tane yılbasından berı 7 tane baska yurtdısı sıtelerındende 3-4 tane sıparısım oldu.hıcbırısınde sıkıntı yasanmadan teslım oldu.maxmımum sıparıs turatı kargo dahıl 152 dolardı.hepsı aynı kartla sahsıma aıt paypal uzerınden yapıldı.yanı senelık 5 parca sınırı sorun yaratmadı.bakalım nereye kadar..... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR