Yurt Dışından Malzeme Getirmek Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,169
Ynt: Yurt Dışından Malzeme Getirmek Hakkında

tabi deyip deymeyeceğine sizin karar vermeniz lazım. aslında burada sizin riski alıp almamaya karar vermeniz lazım. ben 2 ay kadar önce ebay'den gözlük getirttim 150$'a hiçbir sıkıntı yaşamadım üstelik kapıma kadar gelip teslim edildi. maalesef ülkemizde bu tip konularda net belirlenmiş, "bu kesin böyledir" diyebileceğimiz bir durum yok. siz 600$'lık malzeme getirtirsiniz hasbel kader geçer gümrükten, başka birisi 201$'lık malzeme getirtir gümrükte haftalarca bekler.

dediğim gibi biraz şans, biraz risk alma.

almak istediğiniz bot suda binmek için mi ayağa giymek için mi? :smiley:

Etiketler

Güncel Özak' Alıntı:
tabi deyip deymeyeceğine sizin karar vermeniz lazım. aslında burada sizin riski alıp almamaya karar vermeniz lazım. ben 2 ay kadar önce ebay'den gözlük getirttim 150$'a hiçbir sıkıntı yaşamadım üstelik kapıma kadar gelip teslim edildi. maalesef ülkemizde bu tip konularda net belirlenmiş, "bu kesin böyledir" diyebileceğimiz bir durum yok. siz 600$'lık malzeme getirtirsiniz hasbel kader geçer gümrükten, başka birisi 201$'lık malzeme getirtir gümrükte haftalarca bekler.

dediğim gibi biraz şans, biraz risk alma.

almak istediğiniz bot suda binmek için mi ayağa giymek için mi? :smiley:
yüksek irtifa botu la sportiva.E marka italyan olunca fiyatta biraz uçık oluyor:D

Marintek La Sportiva'nın Türkiye distribütörü. Bir iletişime geçmeni tavsiye ederim. belki ellerinde vardır ve o kadar zahmete girmene gerek kalmaz.

Serkan bey almak istediğiniz botun gümrüğe takilacagini dusunuyorsaniz normal posta ile isteyin derim. Takilsa dahi postaneye %10 vergi ödeyerek alabiliyorsunuz. 5 günde değilde 15 günde gelir. Postanede yapmanız gereken ticari icerik bulunmadığını beyan etmek. Daha önce bu sekilde paket aldım.

Güncel Özak' Alıntı:
Marintek La Sportiva'nın Türkiye distribütörü. Bir iletişime geçmeni tavsiye ederim. belki ellerinde vardır ve o kadar zahmete girmene gerek kalmaz.
bunu bilmiyordum gerkçekden.en sonra linosporttu ama oda sanırım baya önceydi.teşekkür ederim

umutgunes' Alıntı:
Serkan bey almak istediğiniz botun gümrüğe takilacagini dusunuyorsaniz normal posta ile isteyin derim. Takilsa dahi postaneye %10 vergi ödeyerek alabiliyorsunuz. 5 günde değilde 15 günde gelir. Postanede yapmanız gereken ticari icerik bulunmadığını beyan etmek. Daha önce bu sekilde paket aldım.
teşekkür ederim değerli bilgi için.bakalım marintek için bir araştırma yapıcam eğer ellerinde yoksa posta yoluyla istiycem yada pilot arkadaşlarımdan istiycem ;)

Yurtdışına sürekli paket gönderen ve alan biri olarak söyleyebilirim ki, 'posta yoluyla getirtme' diye birşey yok. Gelen her posta, ne yoluyla gelirse gelsin (USPS, UPS, FedEx, vs), mutlaka gümrükten geçiyor. Gümrük inceliyor, gerek görürse paketi açıp içine bakıyor. Eğer yine gerek görürlerse, sizi gümrük postanesine davet ediyorlar. Vergi tahakkuk ettirirlerse vergiyi ödeyerek, belge istedilerse onları sunarak paketinizi çekebiliyorsunuz. Gelen ürünün gümrüksüz olduğuna kanaat getirirlerse, paketi açmadan, veya açtılarsa tekrar kapatarak, normal postane yoluyla sizin adresinize sevk ediyorlar. Yani kapınıza kadar gelen ürün için zannetmeyin ki, direk geldi. Mutlaka gümrükten geçerek geliyor.

Sinan

umutgunes' Alıntı:
:smiley: Numarası olaydı iyiydi. Benim başıma da geldi bir iki sefer fiyat aynı ürün aynı beklediğim de cabası.... Çok sinir bozucu bir durum.
ayak 46,5 olunca e numara sorunu yaşamak geyet normal diye karşılıyorum ben.yada firma ile konuşup getirtmek lazım.;)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR