Yurt Dışından Araç Getirme Prosedürü Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tibet340 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,824
Ynt: Yurt Dışından Araç Getirme Prosedürü Hakkında

melih bey merhaba ben yunanistandan 1995 model araç getirmek istiyorum istediğim araçtan türkiyede yok varsada çok az sayıda naasıl bir yol izlemem gerekiyor ve 95 model araç getirebilirmiyim. şunuda söyliyeyim bu araçtan tr de olmadığı için her türlü vergiyi ödemeye razıyım cevabınızı bekliyorum saygılarımla

Etiketler

benim yurtdışında abim amcam kuzenlerim var hepsi her sene olmasada 2 yılda bir araçla geliyorlar,gelirken 750 kg altı bir karavanı getirseler,sonra burda bıraksalar,dönüşte olmadığını gören memur ne yapar?böyle bişey mümkün mü?

bu soru daha önce tr den yurtdışına römorkla çıkıp dönüşte başka bir karavan ile dönmek şeklinde soruldu,hatta tr den araba ile çıkıp dönüşte 750 kg altı karavanla dönmek şeklinde soruldu ancak orda yaşayan birinin bunu yapıp yapamayacağı konusunu göremedim..

Bu soylediginizi ben yillarca dusundum fakat arastirmalarimda yazili bir kaynak bulamadim. Sanirim Turkiye'ye girerken araca karavan bagli oldugunu belgelerle kayit altina aliyorlardir. Cikista karavan yoksa satis, kayip yada calindi diye bir belge istiyebilirler. Benim aklima gelen yillar once mercedesleri kibrisa getirir satarlardi. Orada 1 yil kaldiktan sonra Turkiye'ye getirme hakkiniz vardi. Kibrista arac uretimi olmadigi icin vergisiz satis yapiyorlardi. Ayni kosullar hala gecerli ise kibrisa birakilip bir sene orada bir garajda kaldiktan sonra Turkiye'ye getirilebilir fakat bunun yasal prosedurunu arastirmak gerekli cunkun benim dedigim en az 15 yil onceydi.

aslında denemeye değer,girişte pasaporta işlense bile çıkışta kayboldu desen memur ne yapabilir ki,sonuçta ruhsata tabi olmayan bir araç.kıbrıs konusunda muhtemelen aynı kurallar geçerli,bir ara arkadaşım anlatıyodu araba konusunda yapılabilir diye..

emperor03' Alıntı:
aslında denemeye değer,girişte pasaporta işlense bile çıkışta kayboldu desen memur ne yapabilir ki,sonuçta ruhsata tabi olmayan bir araç.kıbrıs konusunda muhtemelen aynı kurallar geçerli,bir ara arkadaşım anlatıyodu araba konusunda yapılabilir diye..

Konu başlığı ' Yurtdışından Araç Getirme Prosedürü' olsada sanki 'Çaktırmadan Karavanı İçerde Bırakma Yöntemleri' tartışılır
olmayamı başladı ne :D

Haydi arkadaşlar konuyu tekrar yasal prosedür çevresinde tartışmaya devam edelim.

;D yasal prosedür hiçbir şeye müsaade etmiyor Levent abi biz ne yapalım..

Merhabalar, arkadaşlar Kıbrıs olayı belki eskiden oluyordu Melih beyin dediği gibi. Ailece değil sülalece Kıbrıs ta yaşayan arkadaşımla konuyu konuşmuş ve hatta arabayı bile almıştık, soldan direksiyonlu 93 model 5 kapılı dizel pajero ydu aldı geldi İstanbul da gezdik arkadaşım Kıbrıs doğumluydu araba onların garajında durdu fakat Türk plaka takamadık. Tekrar geri gitti.
Şu andaki durum nedir bilmem. Araştırmakta fayda var, benim olaydan sonra orda görev yapan askerlerin en az iki sene önce almış oldukları arabanın veya benzeri şeylerin girişine izin veriliyor diye duymuştum, doğruluğunu sormadım benim işim olmamıştı.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

emperor03' Alıntı:
benim yurtdışında abim amcam kuzenlerim var hepsi her sene olmasada 2 yılda bir araçla geliyorlar,gelirken 750 kg altı bir karavanı getirseler,sonra burda bıraksalar,dönüşte olmadığını gören memur ne yapar?böyle bişey mümkün mü?

Plakalı yada Plakasız tüm romorkların ruhsatları vardır (Almanya için bahsediyorum). türkiyeye girerken araç gibi bunlarda pasaportunuza kayıt edilirler.

zamanın birinde gümrük kapısında 4-5 saat sıra bekledikten sonra önümdeki arkadaşımın romorkunu kayıt etmemişlerdi o kalabalık kargaşada . türkiyede bırakmıştı

emniyetfren.net

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.