Yunanistan'a Giderken Uluslararası Ehliyet Zorunluluğu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan armi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,088

armi

Yeni Üye
Öncelikle tüm gezenbilir sitesi takipçilerine selamlar...
Yaklaşık bir hafta önce okuduğum bir haberde; artık Yunanistan'a arabayla giderken uluslar arası ehliyet zorunluluğu kalktığı yazıyordu. Bu konu ile ilgili yasa Yunanistan resmi gazetesinde 10 Haziran'da yayımlanmış. Fakat başka bir haberde ise Turing yetkilileri " bu yasa 1 Ocak 2015 ten sonra Türkiye Cumhuriyetinden alınacak yeni ehliyetlerde geçerli olacak" demişler. Bayram tatilinde veyahut son bir kaç hafta içinde arabayla Yunanistan'a çıkan arkadaşlar var ise bu konuda bilgilendirebilirler mi? Boşu boşuna uluslararası ehliyet almak istemiyorum. Ona ayıracağım bütçeyle daha fazla yol kat etmek isterim.

Etiketler
Ynt: Yunanistan'a Giderken Uluslararası Ehliyet Zorunluluğu

Sitede bazı arkadaşlar bu konu ile ilgili haberi ve resmi yazıyı aktarmışlar. Paylaşımları için teşekkür ederim. Ama hali hazırdaki ehliyetimle Yunanistan'a geçebilir miyim ? Yenilenecek ehliyetimi kapsıyor bu konu ?

Ne yazik ki turing'in dedigi dogru. :( Bayramda gidip gelerek bizzat denedim. Benim ehliyetim olmasina ragmen ozellikle vermedim, yunan polisi de israrla istedi, anlamazliktan gelince de bir ornek gosterip bundan dedi :smiley: Bunun uzerine cikarip verdim ve gectim.

Elinde yunan aciklamasini yazili olarak bulunduran bir başka ehliyeti olmayan beyle konusmustum, hatta sansini denemesini onermistim. Siniri gectikten sonra tekrar karsilastik, ne yazik ki donup ehliyet aldirmislar ona. Gerekce de turing in dedigi gibi sadece yeni tip ehliyetler kabul edilecek.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97816.msg1356262.msg#1356262

Bugün yunanistana ormenio (bulgaristan) sinir kapisindan giriş yaptim uluslararası ehliyet sormadilar. Daha önce yok diye kapidan geri dondurmuslerdi...

Yeni ehliyetler dagitilmaya başlansa da sorun ortadan kalksa...

UfukU' Alıntı:
Ne yazik ki turing'in dedigi dogru. :( Bayramda gidip gelerek bizzat denedim. Benim ehliyetim olmasina ragmen ozellikle vermedim, yunan polisi de israrla istedi, anlamazliktan gelince de bir ornek gosterip bundan dedi :smiley: Bunun uzerine cikarip verdim ve gectim.

Elinde yunan aciklamasini yazili olarak bulunduran bir başka ehliyeti olmayan beyle konusmustum, hatta sansini denemesini onermistim. Siniri gectikten sonra tekrar karsilastik, ne yazik ki donup ehliyet aldirmislar ona. Gerekce de turing in dedigi gibi sadece yeni tip ehliyetler kabul edilecek.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Ufuk bey. Artık geçen yıl aldığım ve şuan itibariyle süresi biten uluslararası ehliyetimi ya yenileteceğim yada yeni ehliyet çıkartacağım 2015 yılında. bakalım zaman ne gösterecek :smiley: . Gerçi Yunanistan gezileri bende bağımlılık yaptı. Bekleyebilir miyim yeni ehliyet çıkarıncaya kadar ; sanmıyorum :smiley:.

sevikilhan' Alıntı:

Bugün yunanistana ormenio (bulgaristan) sinir kapisindan giriş yaptim uluslararası ehliyet sormadilar. Daha önce yok diye kapidan geri dondurmuslerdi...

Teşekkürler İlhan bey . Geçen yıl (Ekim) ben de ilk uluslar arası ehliyetimi kapıkuleden aldım ve Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinden Yunanistan'ın Ormenio sınır kapısından giriş yaptım.Size sormadıkları gibi bana da sormadılar iki ülkede de. Fakat Haziran ayındaki Selanik gezimizde ise (ipsala) Yunanistan tarafında ilk sordukları evrak oldu. Boşu boşuna aldım diye hayıflanmaktan, iyi ki almışım durumuna geçtim. Kısacası Yunanistan gezisi söz konusu ise gezinin selameti için riske gerek yok bence. Fakat bu yeni ehliyetlerle bu risk durumu ve maddi sıkıntı sona erecek. Oğlumun dediği gibi " tek bir dünya olsa ve isteyen istediği yere gidebilse" . Sınırsız ve engelsiz seyahat özgürlüğü diliyorum tüm gezginlere...

sevikilhan' Alıntı:

Sadece Türkiye'den girişte soruyor olabilirler mi?

armi' Alıntı:
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Ufuk bey. Artık geçen yıl aldığım ve şuan itibariyle süresi biten uluslararası ehliyetimi ya yenileteceğim yada yeni ehliyet çıkartacağım 2015 yılında. bakalım zaman ne gösterecek :smiley: . Gerçi Yunanistan gezileri bende bağımlılık yaptı. Bekleyebilir miyim yeni ehliyet çıkarıncaya kadar ; sanmıyorum :smiley:.

Rica ederim. Bu arada geçişim İpsala'dandı. Yeni tip ehliyetlere de iyi bir dönüşüm parası ister sevgili hükümetimiz. Yine de uluslararası ehliyetten ucuza geleceği için hiç beklemeden en önce biz alırız herhalde :D

Pazarkuleden yunanistana giriste sormuyorlar artik ama ipsala da devam ediyor anlasilan...

Temennilere katilmamak elde değil... Seyahat özgürlüğünün arttigi bir dünya dileğiyle...

Turingin sayfasındaki duyuru

image.jpg

Arkadaşlar merhaba. 7 Kasım akşamı Atamzı anmak için İpsaladan giriş yapıp 10 kasım akşamı Türkiyeye dönüş yaptık. Gittiğimiz tur tanıdıktı. Özellikle otobüs şöförünle beraber evrakları vermeye gittik kesinlikle uluslaraarsı ehliyeti istiyorlar. Maalesef durum üzücü ama bu konuda kesinlikle Yunan Polisi ve gümrüğü müsade etmiyor. Bilgilerinize....

şado' Alıntı:
Turingin sayfasındaki duyuru
Birilerinin musluğu kısılmaya görsün,belliki turingin girişimleri ile, yunan tarafının 10 haziranda resmi gazetelerinde yayınlayarak kaldırdığı saçma bir uygulama tekrar devreye sokulmuş,arkadaş sanki ibraz ettiğimiz kağıt parçası kullanıyor aracı,yeni avrupa standardında verilecek ehliyette başka bir kağıt parçası değil....Ehliyet değişince sürücüde değişecekmi veya görevliye uzaktan gösterdiğiniz beynelmilel ehliyeti inceliyorlarmı ?Saçmalığı sadece Yunan kapısında sorulmasından belli değilmi?Ama olsun başka hiçbir ülkeye uygulanmayan ,resmi belgesi yok değerinde sayılıp aşağılanması Turingin para kaybetmesinden daha önemsiz olan bu duruma razıyız ,yeterki ne iş yaptıkları belli olmayan Turing çalışanları işsiz kalmasın....

Beni en çok üzen Bulgar'ın, Yunanın, Romenin elini koluna sallaya sallaya arabasıyla gelmesi, buna karşılık bizim önce vize almamız, yeşil kart sigortası yaptırmamız, bir de bu ehliyetten almamız.

gelen gelsin birşey dediğimiz yokta,benim değindiğim aşağıdaki belge adam tamam diyor gelin,turing diyorki sizin dediğiniz ehliyet o değil...Kendimiz yapıyoruz ne yapıyorsak,kendi gelirleri yok olacak diye turing ispiyonlamıştır görüşündeyim ben :smiley:

10653272_10152699716143480_8562587359360351871_n.jpg

Enver Beye katılmamak elde değil. Bazılarının geçim kaynağı yok ediliyor diye çoğunluğun hakkını gasp ediyorlar. Bende inatla uluslararası ehliyetimi yenilemeyeceğim. Onun yerine gelecek yıl çıkacak ehliyete yeniletme parası vermeyi tercih ediyorum vede bu yaz gezi programını uçak ile Yunanistan'ı pas geçerek yapacağım. Umarım en kısa zamanda bu sorun çözülür...

Ocak ayında ehliyetini yenileyen var mı ?
Gerçekten yeni ehliyetleri kabul edecek mi Yunanistan ?

Henüz yeni ehliyetler her ilde dağıtılmaya başlanmamış. Tekirdağ ve Kırklareli'de başlanmış diye bu haberde geçiyor. Ayrıca Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yunan tarafına gidip geçerlilik konusunda görüş de almış.

http://www.ondergazetesi.com/detayhaber.asp?id=25179

Artık yeni ehliyetini alıp sınıra gidecek ilk gezginin haberini bekliyoruz. Hayırlısı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,772
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR