Yunan Adaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,643

edebiyatçı

Zirve
Yer
Ankara
Merhabalar yine yardım içim bir sayfa açtım. Bu sene beş ülkeye gidip bolca para harcayınca eşim yaz tatili için yurt dışına pek sıcak bakmıyordu.Gelecek şubat tatilinden önce lafını bile ettirmiyordu. Tatil rotası olarak Ayvalık civarını belirledik. Fazla para harcamayalım diye oradaki annemlerin yazlığında geçireceğiz tatilin bir kısmını. Laf arasında birkaç günlüğüne Yunan Adaları'na mı gitsek, teklifimi ne hikmetse sıcak karşıladı. Ben de o karar değiştirmeden sessizce biraz hazırlık yapayım istiyorum. Sanırım İzmir'den gemi ile geçiliyor. Yunanistana daha önce araba ile gitmiştik. Adalara da araba vapuru ile ulaşabilir miyiz acaba? Konaklama ,yeme içme vs. her konuda fikirlerinize açığım.

Etiketler
Ynt: Yunan Adaları

Merhabalar,
Çanakkale'den geçen yaz denizotobüsüyle LİMNİ adasına konaklamalı tur vardı.Burada Asya-Avrupa geçişini Gestaş isimli (sanırım özel idare nin bir kurumu) şirket sağlıyor, LİMNİ seyahatinide onlar gerçekleştiriyorlar.
İlgi duyarsanız sizin için bilgi alabilirim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

merhaba aslında bende bu sene yunan adalarını gezmek istiyorum çok güzel olduklarını duydum aslında polanya düşünüyordum ama maddi imkanlardan dolayı daha uygun ekonomik olacağını düşündüğüm yunan adalarını seçtim ama daha önce hiç gitmedim tur istemiyorum kendim gideceğim daha önce tur harici gitmiş arkadaşlardan ricam uygun bir rota (ekonomik) çizebilirlermi pansiyon konaklama tercihimdir teşekkürler kimbilir belki bir iki arkadaş toplanıpta gidebiliriz eğer düşünnen varsa

saygılar

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Çanakkale'den geçen yaz denizotobüsüyle LİMNİ adasına konaklamalı tur vardı.Burada Asya-Avrupa geçişini Gestaş isimli (sanırım özel idare nin bir kurumu) şirket sağlıyor, LİMNİ seyahatinide onlar gerçekleştiriyorlar.
İlgi duyarsanız sizin için bilgi alabilirim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Bu sabah bolca Limni adasına baktım.Fotoğraflar çok da cazip gelmedi.Gökçe Adayı görmüştüm.Orası gibi yarı kurak bir yer.Hatta Avrupa'nın tek çölü buradaymış.Ama oldukça ekonomik ve kafa dinlemek için ideal bir yer. Ayvalık'tan Midilli çok cazip geldi. Şimdilik araba vapuru ile üç gün kadar Midilli'yi plana aldım. Oradan geçebileceğim diğer adalara bakıyorum. Aslında Santorini Adası harika gözüküyor ama çok uzak. Midilli'den oraya gidişin yolunu bulursam harika olacak.

Suvari' Alıntı:
merhaba aslında bende bu sene yunan adalarını gezmek istiyorum çok güzel olduklarını duydum aslında polanya düşünüyordum ama maddi imkanlardan dolayı daha uygun ekonomik olacağını düşündüğüm yunan adalarını seçtim ama daha önce hiç gitmedim tur istemiyorum kendim gideceğim daha önce tur harici gitmiş arkadaşlardan ricam uygun bir rota (ekonomik) çizebilirlermi pansiyon konaklama tercihimdir teşekkürler kimbilir belki bir iki arkadaş toplanıpta gidebiliriz eğer düşünnen varsa

saygılar

Vallaha biz yol arkadaşlığı için pek ideal değiliz. Biri yedi biri iki yaşında iki çocukla sürekli tuvalet ve mama molası vererek, öğle uykusunda başında bekleyerek gezmek sanırım çok cazip gelmeyecektir. :smiley: Ah benim bekarlığımda bu imkanlar olacaktı ki dünyanın altını üstüne getirirdim. Çocuklarla tüm imkanları zorlayarak bu kadar işte.

Yunan adaları için istanbul ve izmir çıkışlı,fazla pahalı olmayan gemi turları var yunan adaları ve atinayı kapsayan(vizesiz)gece seyahat edip gündüz limandasınız,ada içinde toplu taşıma ile veya kiralayacağınız araç veya atv ler ile tüm adalarda dolaşmanız mümkün sadece girit te tur alabilirsiniz,Rhodos,mykanos,santorini kolay gezilebilecek yerler (liman yakın) atinada tur almak daha cazip. size birkaç görselle yardımcı olayım.İstanbul dan katılmıştık adına pek olumlu bakılmayan bir tur şirkertinin kiraladığı alman gemisi ile(bu yıl aynı gemiyi ets tur kiralamış)Size fikir vermesi açısından facebook ta paylaştığım inki veriyorum ilginizi çekebilir aklınıza takılan sorularınızı yanıtlayabilirim.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150227292091118.342423.599596117&type=3

edebiyatçı' Alıntı:
Merhabalar yine yardım içim bir sayfa açtım. Bu sene beş ülkeye gidip bolca para harcayınca eşim yaz tatili için yurt dışına pek sıcak bakmıyordu.Gelecek şubat tatilinden önce lafını bile ettirmiyordu. Tatil rotası olarak Ayvalık civarını belirledik. Fazla para harcamayalım diye oradaki annemlerin yazlığında geçireceğiz tatilin bir kısmını. Laf arasında birkaç günlüğüne Yunan Adaları'na mı gitsek, teklifimi ne hikmetse sıcak karşıladı. Ben de o karar değiştirmeden sessizce biraz hazırlık yapayım istiyorum. Sanırım İzmir'den gemi ile geçiliyor. Yunanistana daha önce araba ile gitmiştik. Adalara da araba vapuru ile ulaşabilir miyiz acaba? Konaklama ,yeme içme vs. her konuda fikirlerinize açığım.
Merhaba;
Geçen kurban bayramı sonrası Çeşme'den motokaravan ile sakız adasına geçmiştim.Gidiş dönüş (Ege Birlik feribotu) Motokaravan ve 2 yolcu dahil 102 euro idi.
Sakız adasından birçok adaya ve Selanik'e geçebilirsiniz.
Karavanla gittiğimiz için otel yeme içme konusunda bilgim yok. Karavanla giderseniz park yasağı olmayan heryerde konaklanabiliyor.En azından biz hiçbir sorunla karşılaşmadık.
Aracınızı sakız adasında bıraksanız bile yakındaki adalara günü birlik gidip dönebilirsiniz.
Biz aracımızı Kemaroti'de limana parkedip Thassos adasınada günübirlik gidip geldik, yanılmıyorsam yolcu tekyön 3 euro idi.
İyi tatiller

Ahmet Bey ve Enver Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Her söylenen şey başka bir alternatifi değerlendirmemi sağlıyor. Gemi turlarına bakmaya başladım. Fiyatı oldukça ucuz olanlar da var çok yüksek rakamlar da var. Daha önce hiç tecrübemiz olmadığı için bir gemi turunda ne özellikler aranır bilemiyorum. Hatta gemi değil hiç tur tecrübemiz yok. Otuza yakın ülke gezdik hepsini kendi imkanlarımızla dolaştık. Tur da bizim yapamadığımız ne yaparlar merak etmiyor da değilim. Bu vesileyle bir de tur tecrübesi edebiliriz. Ya da Enver Bey'in yaptığı gibi adadan adaya feribotlarla nasıl geçilir onu iyi araştırmak lazım. Her yere her gün sefer yoktur. Gezi planını çok iyi yapmak lazım. Çocuklar da olunca ufak şeyler bile sorun olabiliyor. Midilli'de konaklayacak iyi bir yer buldum gibi.Diğer seçenekler hala muallak.

edebiyatçı' Alıntı:
Vallaha biz yol arkadaşlığı için pek ideal değiliz. Biri yedi biri iki yaşında iki çocukla sürekli tuvalet ve mama molası vererek, öğle uykusunda başında bekleyerek gezmek sanırım çok cazip gelmeyecektir. :smiley: Ah benim bekarlığımda bu imkanlar olacaktı ki dünyanın altını üstüne getirirdim. Çocuklarla tüm imkanları zorlayarak bu kadar işte.

neden olmasın Edebiyatçı herşeyin kendine göre bir güzelliği vardır iki çocukla gezmek nasıl bir duygu biilmiyorum hiç tecrübem olmadı ama bence onunda güzelliği farklıdır ailece birşeyler yapmak gezmek bence güzel olsa gerek kimbilir kısmet belki ilerleyen günlerde beraber gideriz amaç tatil yapmak değilmi çocuk engel olmaz bana

Dediğiniz gibi ailece tatil yapmanın keyfi apayrı. Hele çocukların sevincini görmek her şeye değer. Ama insan bazen sırt çantasını alıp gidebilme özgürlüğü de olsun istiyor. Bu isteği Allah ömür verir de görürsek dört beş yıl sonraya erteleyip şimdilik bebişlerle gidilecek yer arıyoruz. Canınız bebek sevmek isterse temmuzun ikinci haftası Midilli'ye bekleriz. :smiley:

bir kaç günlük tatil çok iyi olurdu bu aralar inşallah dostum sen detayları yaz eğer izin alabilirsem gelirim yunan adalarını gezmek istiyorum zaten

Bir hafta Ayvalık'ta kaldıktan sonra 13-15 Temmuz arası Midilli Adası için rezervasyonumuzu yaptık. Araba ile gitmeyeceğiz. Oradan araç kiralamak aracımız için vereceğimiz vapur ücreti ve yurt dışı çıkış sigortasından daha ucuza geliyor. Bir günkük de ada turu satın almayın planlıyoruz. Eğer beğenirsek üç günden sonra da adada devam edeceğiz. yeterli dersek ya Limni adasına geçiş yapacağız ya da Ayvalık'a geri döneceğiz.
Şimdi Limni adasını araştırıyorum. Midilli için tur, araç kiralama ve yemek işine bakıyorum. Yunan mutfağı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.Deniz ürünleri ile aram pek iyi olmadığı için alternatif restoranlara ihtiyacım var.

bana soruyorsan hiçbir bilgim yok doğrusu yardımcı olmayı çok isterdim hem bakıyorum habersiz planlar yapıyorsun :smiley:) şaka bir yana ne yaptın bulabildinmi?? şartlar elverirse katılmak isterim doğrusu 1 hafta bir tail iyi olurdu

Bizim tatile bir arkadaşımızın ailesi ve kız kardeşim de eklendi . Beş yetişkin iki çocuk iki de bebek şeklinde dokuz kişilik evlere şenlik bir grup olduk. Bol gürültülü ve bebek mamalı bir tatil size uyarsa bekleriz. Gidiş tarihimiz 13 temmuz. Dönüş belli değil. Oradaki duruma ve çocukların performansına göre karar vereceğiz. İlk defa böyle çoluk çocuk gideceğimiz için şimdilik başımıza geleceği kestiremiyoruz.Üç gün Midilli planı hariç gerisini araştırıyoruz.

Merhabalar,
Üç haftalık tatili tamamlayıp kürkçü dükkanına döndük çok şükür. Ramazanın rehavetine biraz alıştıktan ve fotoğrafları seçtikten sonra gezimizin midilli bölümünün notlarını paylaşmaya başlayacağım. Herkese hayırlı ramazanlar.

merhaba hocam hoşgeldiniz nasılsınız? umarım herşey yolunda ve iyi bir tatil geçirmişinizdir paylaşımlarınızı bekliyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.