yükseltmede neden teflon kullanılır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan constantine_502 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,681
Ynt: yükseltmede neden teflon kullanılır?

Sn. Göktuü bey , en azindan yükseltme getlerin malzeme seçiminde bir şeyler öğrendiniz ;D ;D ;D ve bu konu ile ilgili diğer detaylar için Gezen bilir vede yabancı siteleri araştırın. ;) ;) ;) ;) ;) Ben'de araştırarak bir şeyler öğrendim. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik

Etiketler

jeep' Alıntı:
Saygı bizden :smiley:

bir önceki mesajda bu sitede daha çok şaşıracaksınız demişiniz, gerçekten çok şaşırdım ;D sizden yaklaşık 2 sene önce, online süre anlamında 10 a mesaj sayısı anlamında da 4271 defa fazla şaşırmışım. ;D ;D .. yani gezenbilir de sizin gibi şirin yorum yazan üyeleri görünce şaşırıyorum gerçekten ;D ;D

Yay üstü yükseltmeyi öğrenemedim hala, konuyu biraz açarmısınız ;D bu konuda teknik bilgi vermediniz ki. Neyi öğrendim ki ;D

Sn. Göktuğ bey merhaba , öğrendiniz - site tarihçesini araştırmaya ;D ;D , yay üstü getle yükseltme'de malzeme seçimlerini ;) ;) . Diğer detaylar için - Gezen Bilir ve bu konu ile ilgili diğer yabancı siteler'de araştırmanizi öneririm ;D ;D ;D . Ben araştırdım ve bir şeyler öğrene bildim ;) ;) ;) .
Bu arada yeni topladığnız CJ çok güzel olmuş , iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim !!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım!!!
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik

bettino' Alıntı:
Sn. Göktuğ bey merhaba , öğrendiniz - site tarihçesini araştırmaya ;D ;D , yay üstü getle yükseltme'de malzeme seçimlerini ;) ;) . Diğer detaylar için - Gezen Bilir ve bu konu ile ilgili diğer yabancı siteler'de araştırmanizi öneririm ;D ;D ;D . Ben araştırdım ve bir şeyler öğrene bildim ;) ;) ;) .
Bu arada yeni topladığnız CJ çok güzel olmuş , iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim !!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarım!!!
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik

Site tarihçesini araştırmayı şimdi öğrenmedim. Site tarihçesi ne ise (ne demek istediğinizi anladığımdan kullanıyorum aynı cümleyi) Üzgünüm ama bu konuda da bana bir katkınız olmadı ;D Yabancı siteler dediniz. Jeepforum a yaklaşık 4 senedir üyeyim ;D Facebook arkadaşlarımın yarısı ülke dışından. Bu işleri düşündüğümden beri 4 sene geçti aradan. Siz çok heveslisiniz bakıyorum da.. Doğru yoldasınız, devam edin.
Aracım için iyi dileklerinize teşekkür ediyorum. Daha önce topladığım 1980 cj-5 konusunu da incelemenizi tavsiye ederim. Arkadaşlarımdan birebir beraber topladığımız 77 cj-5, 86 mercedes G, 91 GMC, 86 defender ve aklıma gelmeyen diğer araçlarla ilgili konularda gezenbilir tarihçesi içerisinde yerini aldı ;D
Helezon konusuna gelirsek ;
Bizim burada helezonlu olarak cherokee ZJ lere bayağı bir uygulama yaptılar. Yalnızca helezonun altına get koymakla olmuyor, amortisör boyları, viraj denge kolları, fren hortumları, caster camber açıları filan filan.. Yani helezonlu aracım olsaydı adapte olmam 2 saatin içinde gerçekleşir. Ne işler yaptık, uyduruk get yükseltme işini mi öğrenemeyeceğiz. Hiç bir fikrim olmadan 2-3 inçten fazla get ile yükseltilemeyeceğini iddia edebilirim mesela. Tamamen fizik.. Malzemesinin çelikten olacağını öğrenmem bana fazla bir katkı yapmadı. Hatta hiç ilgim olmamasına rağmen çelik ile yapılan get yükseltmenin teflon ile olandan daha iyi hatta daha ucuz olmayacağınıda iddia ediyorum. Ağırlık olarak dolu malzeme çelik ise en az 5'e katlar teflona oranla.

Neyse tavsiyelerde bulunmadan önce karşınızdaki insanın, sizin önerilerinize gerçekten ihtiyacı olup olmadığını, tavsiyelerinizin yerine gidip gitmediğini tekrar gözden geçirmeniz dileğiyle bende sizin Cumhuriyet Bayramınızı Kutluyorum...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR