Yüksek Devirde Islık Sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bora 41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,336

Bora 41

Yeni Üye
Yer
Zonguldak
Merhabalar,araç 2006 grand vitara AT.Geçen hafta fema marka lpg taktırdım.Yüksek devirde (4500-5000) motordan duyulur bir şekilde ıslık sesi geliyor.Lpg takan usta ayar falan birşeyler yaptı ama ses kesilmedi.Bu arada aracı alalı yaklaşık 4-5 ay oldu.Power A/T düğmesi kapalıyken bile bazen düşük devirde bazen 5 bin civarı devirde vites atıyor.Gaza biraz yüklenince roketliyor.Ayağımı alıştırmaya çalışıyorum ama bir öne bir arkaya gidip geliyoruz.Yorumlarınız için teşekkürler. :-[

Etiketler
Ynt: Yüksek Devirde Islık Sesi

Sesin nereden geldiği çok önemli, öncelikle bunu tespit etmek lazım, eğer LPG sis kapalı sadece benzinde kullanır pozisyondayken geliyorsa, bilinki motor
bölümünde başka bir aksaklık vardır.

Gaza biraz basınca fazla tepki verme sebebi (TPS) Throttle Pozition Sensor arızası veya ayarı ile oynadılarsa hatalı pozisyonundan yapabilir. Benim aracın LPG ayarı sırasında elemanın son anda gördüm TPS'i gevşetmişti eleman neyapıyorsun dedim, eleman rölanti ayarlıyorum dedi...elimde kalacaktı az kalsın. Sonra 2 gün TPS ayarıylala ugraştım zor hallettim.

"Aman dikkat Servis ve TPS nedir ne işe yarar bilmeyen birine elletmeyin, TPS her araca göre ayrı dizay edilmiştir, ayrı çalışma voltaj degerleri vardır, .yeride manifold üzerinde gaz kelebeginin hemn yanındadır Gaz kelebeginin durum bilgisini beyine iletir."

"Örnek 1998-2000Vitara TPS rölanti voltajı 0,98 Voltdur, bunu başka modelinde kullanamassınız gibi ...vs.."

Sonuç;
Önce Benzine alın herşey normal ise sorunu LPG'de arayın. Aracın önce benzinde problemsiz ve düzgün çalışması temel kuraldır. Sonrasını LPG'ci düşünsün.
Hakan

Not:Şimdi dikkatimi çekti, (AT) Automatic Transmission araçalarda Motor devrine göre şanzuman hareketi olabilir, motor devrini okuyup beyine ileten şanzumani sensörlerede de sorun olabilir. Otomatik konusunda çok tecrübem yok Grand Oto Ahmet veya Battal Ustaya bir danışın derim.

Bilgiler için teşekkürler.Çıktı alıp yarın ustanın yanına gideceğim.Bu akşam benzinde denemesini yapacağım.İyi hafta sonları dilerim.Bu arada Kocaeli'nden yazıyorum.Bu taraflarda işiniz olursa tanışmak isterim.Levent

Offroadpassion' Alıntı:
Sesin nereden geldiği çok önemli, öncelikle bunu tespit etmek lazım, eğer LPG sis kapalı sadece benzinde kullanır pozisyondayken geliyorsa, bilinki motor
bölümünde başka bir aksaklık vardır.

Gaza biraz basınca fazla tepki verme sebebi (TPS) Throttle Pozition Sensor arızası veya ayarı ile oynadılarsa hatalı pozisyonundan yapabilir. Benim aracın LPG ayarı sırasında elemanın son anda gördüm TPS'i gevşetmişti eleman neyapıyorsun dedim, eleman rölanti ayarlıyorum dedi...elimde kalacaktı az kalsın. Sonra 2 gün TPS ayarıylala ugraştım zor hallettim.

"Aman dikkat Servis ve TPS nedir ne işe yarar bilmeyen birine elletmeyin, TPS her araca göre ayrı dizay edilmiştir, ayrı çalışma voltaj degerleri vardır, .yeride manifold üzerinde gaz kelebeginin hemn yanındadır Gaz kelebeginin durum bilgisini beyine iletir."

"Örnek 1998-2000Vitara TPS rölanti voltajı 0,98 Voltdur, bunu başka modelinde kullanamassınız gibi ...vs.."

Sonuç;
Önce Benzine alın herşey normal ise sorunu LPG'de arayın. Aracın önce benzinde problemsiz ve düzgün çalışması temel kuraldır. Sonrasını LPG'ci düşünsün.
Hakan

Not:Şimdi dikkatimi çekti, (AT) Automatic Transmission araçalarda Motor devrine göre şanzuman hareketi olabilir, motor devrini okuyup beyine ileten şanzumani sensörlerede de sorun olabilir. Otomatik konusunda çok tecrübem yok Grand Oto Ahmet veya Battal Ustaya bir danışın derim.
Hakan Hocam TPS'yi biraz daha açar mısınız?
Benim araca bir ara benzinlikteki pompacı 98 oktan benzin koymuştu, bundan hemen sonra 98 oktanla ilgisi var mı bilmiyorum ama aracın rolantisi aşırı düşük çalışmaya başladı(400 devir gibi).
Ben de manifoldun hemen üzerinde siyah civata şeklinde yıldız tornavidayla hareket ettirilebilen yerden sağa sola oynayarak rolantiyi tekrar normal haline getirdim. Şu an rolantide hiç bir sorun yok.
Sizin mesajınızdan anladığım kadarı ile o bölgede rolantiyi etkileyen başka bir parça yoksa ben TPS'yi oynadım. Yaptığım işin araca zararı olur mu, servise gitmeli miyim? Teşekkürler - Saygılar...

Abdullah bey yaptıgınız ayrar Vitara için Rölanti ayarıdır.
TPS gaz kelebeğinin hemen sağ bölümündeki siyah küçük kare parçadır.Aman ayarına dokunmayın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri