Sesin nereden geldiği çok önemli, öncelikle bunu tespit etmek lazım, eğer LPG sis kapalı sadece benzinde kullanır pozisyondayken geliyorsa, bilinki motor
bölümünde başka bir aksaklık vardır.
Gaza biraz basınca fazla tepki verme sebebi (TPS) Throttle Pozition Sensor arızası veya ayarı ile oynadılarsa hatalı pozisyonundan yapabilir. Benim aracın LPG ayarı sırasında elemanın son anda gördüm TPS'i gevşetmişti eleman neyapıyorsun dedim, eleman rölanti ayarlıyorum dedi...elimde kalacaktı az kalsın. Sonra 2 gün TPS ayarıylala ugraştım zor hallettim.
"Aman dikkat Servis ve TPS nedir ne işe yarar bilmeyen birine elletmeyin, TPS her araca göre ayrı dizay edilmiştir, ayrı çalışma voltaj degerleri vardır, .yeride manifold üzerinde gaz kelebeginin hemn yanındadır Gaz kelebeginin durum bilgisini beyine iletir."
"Örnek 1998-2000Vitara TPS rölanti voltajı 0,98 Voltdur, bunu başka modelinde kullanamassınız gibi ...vs.."
Sonuç;
Önce Benzine alın herşey normal ise sorunu LPG'de arayın. Aracın önce benzinde problemsiz ve düzgün çalışması temel kuraldır. Sonrasını LPG'ci düşünsün.
Hakan
Not:Şimdi dikkatimi çekti, (AT) Automatic Transmission araçalarda Motor devrine göre şanzuman hareketi olabilir, motor devrini okuyup beyine ileten şanzumani sensörlerede de sorun olabilir. Otomatik konusunda çok tecrübem yok Grand Oto Ahmet veya Battal Ustaya bir danışın derim.