yıllar sonra artık bende bir cj8 sahibi oldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gökhan86 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,911
Ynt: yıllar sonra artık bende bir cj8 sahibi oldum

Benim aracım şuan restorasyonda.Tek tek herşeyini neredeyse kendim yapıyorum.35 lastik biraz sıkıntı diffler ile oynamak gerek.33 lastik aracı zorlamazsanız işinizi görür.

Etiketler

lastikleri almadan önce ayaarlamak lazım gerçi almayı düşündüğüm jantta 33 lastik mi 35 lastikmi daha iyi durur difflerde değişiklik yapmak çok maliyetli olmaması gerek ancak yakıt ciddi oranda artacaktır:smiley:

Yakıtı düşüneceğin son araç bu.Arabanın yürürü düzgün olsun,aracı sıkıştırma zorlama limitlerinde kullan yakıt problemin kalmaz.Ki bu arabada bence yakıtın lafını bile yapma.Km'de 1TL bile yaksa malesef zevk işi ve seviyorsak dikenlerinede bağışıklılık kazanacağız.

33" lastik için 15x10" 139.7 ölçülerinde jant almalısın.

bağışıklık kazandım :D 2 hafta üst üste köye tarla gezmeye ankaradanda sürerek getirdim gelirken 60kr civarı yaktı oda adamlar yağını bile değişmemişlerdi Adana da lapa lapa döküldü aravcın yağı şimdi 2 . kez değiştim yağını araç rahatladı birde lpg taktırırsam benzinde 1tl yaksın umrumda olmaz hiç olmadı lpg de 6o kr falan yakatr oda gayet normal bole bir tosun için normal 2.0 lt lik araclar dahi 50 kr civarı yakıyor gerçi ben yakıttan ziyade araca zarar vermekten ve yada usta ları sık ziyater etmekten çekiniyorum birde aracta hangisi daha hoş durur o tecrübeyide sizlerden öğrenerek edineceğim diff de ne gibi değişiklikler yapmam gerekir? 35 olrsa

33" lastik için 15x10" 139.7 ölçülerinde jant almalısın

çok anlamadığım için size sorayım
Powcan BK 321 8.0x15 5x114.3 ET 10 73.1 Black Machined 15 Jant ilanda yazıyor ancak uyarmı uymazmı bilmiyorum?

15x8 jantta 33x12.5 lastik olur fakat lastiğin ortadan aşınmaması ve uzun süreli kullanım için 12.5 genişliğe 10" genişlikte jant önerilir.Size tavsiyem baktığnız jantın 10" genişliğinde olanını yani 15 x 10" olanını araştırmanız.

Gökhan86' Alıntı:
lastikleri almadan önce ayaarlamak lazım gerçi almayı düşündüğüm jantta 33 lastik mi 35 lastikmi daha iyi durur difflerde değişiklik yapmak çok maliyetli olmaması gerek ancak yakıt ciddi oranda artacaktır:smiley:
35 Lastik aracın görünümünü %100 olumlu yönde ancak performansı da %99 olumsuz etkiler. Benım size önerim şu olur 33x12.5 yada 32x11.5 lastik ile resimini attıgınız Powcan markalı jantı takın 10 numara olur burada 0 dan toplanan bir cj-8 var onada aynı jantı aldık mükemmel oldu diferansiyelleriniz geniş oldugundan lastik içeride kaldı sıkıntısı yaşamassınız o jantı aldığınızda orjinal cj nin dar dodiklerini takmanızı tavsiye ederim selamlar..

teşekkür ederim yarın ilk işim jantın 10" olanını araştırmak olacak ancak benim hayalimde bushwickerin geniş dodikleri vardı ama hayırlısı bakmaya başlayacağım şimdiden

lastiklerin içeride kalma sorununu flanş yaptırarak çözebileceğimi zannediyorum ancak araçta olumsuz bir etki yaratırmı emin değilim

Gökhan86' Alıntı:
lastiklerin içeride kalma sorununu flanş yaptırarak çözebileceğimi zannediyorum ancak araçta olumsuz bir etki yaratırmı emin değilim

Tornacıda yapma flanşlarda sıkıntı yaşarsınız balans vs eğer flanş diyorsanız cj nin orjinal flanslarını tavsiye ederim. Ancak o jantın 10" olanını bulabilirseniz flanşa gerek kalmaz.

yarın bakacağım 10" i bende çok isterim çok küçük janttan pek hoşlanmam bulabilirsem aynı janttan 7 adet alacağım projemde stepme dahil aynı jant olacak diğer 2 taneyi soracak olursanız bitane cj8 kupasının arka kısmını kestirip römorka çevireceğim o jantlarıda römorka takacağım tabi kısmet olrsa :smiley:

jant ve lastiklerini satıyorum yenilerini almak için

cc.jpg

4 jantın ve stetmenin fotolarını ekledim lastiklerde herhangi bir yara vs yoktur jantlarrda egiklik çatlak yok sadece kısmi paslanmaları var onunda tedevisi kolay

mail.jpg

rr.jpg

sa.jpg

sadas.jpg

vv.jpg

lastıkler maxxis 31" ön ve arka tamponunuda satacağım onlarında fotoğrafını en kısa sürede ekleyeceğim araçta kullanmayacağım bütün parçaları söküp satacağım yerlerinede yenilerini alacağımdan dolaytı satılıktır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR