Yılın İlk Off-Road' u ve Uludağ (02 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SafakBedir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,096

SafakBedir

Yeni Üye
Uludağ eteklerinde başlayan gezimiz Saralanda bitti yada bitmek zorunda kaldı. Gerek havanın kararması, gerek doğa şartları geçit vermedi ve Çobankaya varamadık. Bir dahaki piknik gezimize kaldı.

Kalabalık olmak fotograf karelerinde güzel oluyor ama haraket etmek sıkıntılı oluyor. Kurallar ve araç sınıflandırması insanları sıkıyor. Dostlar olmadan olmuyor, olanlar keyif alıyor mu ?

Araçlar ve pilotlar arasında dengeyi sağlamak, olayı anlatmak kimi zaman güç kimi zaman sıkıntılı oluyor. Vinçin ne işe yaradığını, yanlış kullanıldığı zaman
nelere mal olacağını, kilitin ne işe yaradığını, jant ve lastiğin önemini, makara yada strepin olmaz ise olmazlığı anlatmak ve o yeri bulmak ne kadar zor oluyor.

Bu konuları düşününce Büyük Ustaya(Becce) kızıyorum. Ne istedin bizim küçük dünyamızdan. Vitarayı hiç tanımasak ve lada kalsaydık. Kilitsiz her yerden geçmeye kalksaydık, süs için vinç taksak ve hiç kullanmasaydık olmazmıy dı ? Bize anlattın, sen bir yol girdin bizden pesşinden gelmeye çalıştık. Üç sene boyunca Becce Trohy okulunda yüksek lisan yaptındın ve şimdi bizi boşlıkta bıraktın.

Mehmet Abi Trohy tadında Off Road yapmak için ne yapmamız lazım ? İllede Yunanistana yada Bulgaristana mı gitmemiz lazım. Bizim ülkemizde gerçekleşme şansı yok mu ? Bu kadar gezen, bu kadar mesai yapan insan var, daha ne olması gerekiyor?

Düşünüyor be bu işin orta noktasını bulamıyorum. Sonunda Mehmet Abi senin nerden tanıdık diyorum. Seni anlamak biraz zaman aldı ama bildiklerimizi nerede kullanacağımızı bilmiyoruz. Makaramı evin duvarına, vinçimi çeyizime koydum.

Mehmet Abi Romanyanın 2006-2007-2008 videoların izlemekten bıktık ve ezberledik. Mehmet Abi senin hayallerin bizim için okul ve sende bizim hoca oldun. Bizi boşlukta bırakma.

Şamil Bedir

P1020013.jpg

P1020014.jpg

P1020016.jpg

P1020017.jpg

P1020018.jpg

Ynt: Yılın İlk Off-Road' u ve Uludağ (02 Ocak 2010)

Samil baba etap gene 10 numara olmuş gelen araçlar işin tadını çıkarmış yılın ilk etabında harika fotoğraflar ellerinize sağlık

Selam

yine harika bir gezi olmuş kar da varmış haria işte.

Sana çok teşekkür ediyoruz Şamil.Sen olmazsan bu rotaları hiç birimizin bildiği yok.Seninle 2. gezimiz bu ama daha şimdiden gelecek geziyi yapacağımız günü iple çeker olduk.Keşke daha önceden seninle tanışsaymışız diyorum.
Bu hafta da rotamız çok iyiydi.Yanlız 2 haftadır başladığımız araçlar ile bir türlü etabın sonunu getiremiyoruz.Arkadaşlar kafalarına estikce çekip gidiyorlar,kimse ben gidiyorum,ben dönüyorum demiyor.Halbuki biz hiç kimseyi yolda bırakmıyoruz,o durumda olan arkadaşlarımızı her türlü yardımcı olmaya hazırız,ki ekipte en çok çalışanda nedense hep sen oluyorsun.Arkadaşın arabası kalıyor halat varmı diye soruyoz bize ya yok diyor yada çamaşır ipi çıkarıyor.Dediğin gibi inşallah ne kadar önemli olduğunu anlayıpta hiç olmazsa yanlarında halat ve mapa taşırlar.
Senden gelecek gezi için dört gözle haber bekliyoruz. :smiley:

fissek' Alıntı:
Sana çok teşekkür ediyoruz Şamil.Sen olmazsan bu rotaları hiç birimizin bildiği yok.Seninle 2. gezimiz bu ama daha şimdiden gelecek geziyi yapacağımız günü iple çeker olduk.Keşke daha önceden seninle tanışsaymışız diyorum.
Bu hafta da rotamız çok iyiydi.Yanlız 2 haftadır başladığımız araçlar ile bir türlü etabın sonunu getiremiyoruz.Arkadaşlar kafalarına estikce çekip gidiyorlar,kimse ben gidiyorum,ben dönüyorum demiyor.Halbuki biz hiç kimseyi yolda bırakmıyoruz,o durumda olan arkadaşlarımızı her türlü yardımcı olmaya hazırız,ki ekipte en çok çalışanda nedense hep sen oluyorsun.Arkadaşın arabası kalıyor halat varmı diye soruyoz bize ya yok diyor yada çamaşır ipi çıkarıyor.Dediğin gibi inşallah ne kadar önemli olduğunu anlayıpta hiç olmazsa yanlarında halat ve mapa taşırlar.
Senden gelecek gezi için dört gözle haber bekliyoruz. :smiley:

Recep Abi, insan çağırır be..!...:smiley:)
samumuz yok ama yüreğimiz var değilmi.?.:smiley:)

MUDANYALI' Alıntı:
Recep Abi, insan çağırır be..!...:smiley:)
samumuz yok ama yüreğimiz var değilmi.?.:smiley:)

Ooo Ali bey, sen yaşıyon mu?
Nerelerdesin,geçen gün burada online dın sana laf attım ama senden yanıt gelmedi.
Ayrıca senin suzuki ye ne oldu sattın mı yoksa?

Ali Usta yeni araç aldı ama lastik yoktu. Lastiksiz de zor olur diye düşündüm ve aramadım. Canavarı çıkarsın gerisi kolay.

Diğer arkadaşlar kaybolmuşlar ve beni telefon ile aradılar. Geçen seferde yolu kaçırmaşlardı. Kimse yolda kalmasın, kırılmasın yeter. Bizim arkadaşların hava kararınca evde olması gerekiyor. Sabah ın kör karanlığında çıkarlar, hava kararınca mutlu yuvalarına dönerler. İşin içinde kasıt yada bırakma yok. Tanıyınca daha iyi anlayacaksın. Onların içindeki en tehlikeli karakter Hacıdır. Anlayamazsın nerden çıktığını, ne yaptığını.

Esnaflıkta son noktadır. Genç kardeşlerime örnek gösterdiğim bir karakterdir. Kısadan hisse; kırmadan, kırılmadan anlatmak en güzeli.

Bu birliktelikteki amacımız yeni mekanlara yelkan açmak, yeni insanlar tanımak ve hayatımıza bir şeyler eklemek. Tanıyınca ve paylaşınca daha iyi anlayacaksın, süper ve sorunsuz dostlardır. Son geziler gerek zaman, gerek kopmadan dolayı kaynaşamadık. Zaman ve etabın ağırlaşması ile paylaşım daha fazla olacak. Hayalimiz kuvvetli ateş, çoban kavurma, sıcak çay ve yanında nargile. Hayata güzel yanından bakmak ve kişilere takılmamak lazım. 3 tonluk aracın ile sen mutluysan arkana bile bakma ... Bir serveti üzerinde taşıyorsun yada o seni taşıyor. Nasıl geçiyor, nasıl sığıyorsun anlamıyorum. Heralde Toyota olayı. Ne dersin Murat Ustaaaaa ???

Ben aracımdan çok keyif alıyorum,yıpranması yada çizilmesini dert etmiyorum.Ben bu aracı arazide gezmek,kimsenin gidemediği yerler gitmek, görmediği yerleri görmek ve doğa ile başbaşa kalıp mücadele etmek için aldım ama amacım ağır offroad yapmak yada yarışmak değil.Görüyosun bir kankam var onla çok iyi vakit geçiriyoruz :D Şahıslar ile hiç işimiz yok,sadece bizim yaşadıklarımızı onlarında paylaşması daha iyi olacağını düşünmüştük.
Ama birbirimizi daha iyi tanımak için yemeli içmeli bi gezi yapalım derim.Onuda en iyi sen ayarlarsın. ;)

Ali heralde Hilux almış,avatarına bakılırsa ;)
Dostum seni Toyota bölümüne de bekliyoruz.Toyota gezilerine de katılırız beraber çünkü Bursa dan bende başka kimse gitmiyor bari sen gel ;)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.