Yıldırımlı Gecenin Mahsülleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,535

baymineral

Kamp III
Yer
İzmit
Web
blog.milliyet.com.tr
İzmit ve çevresinde 18 Eylül' ü 19 Eylül' e bağlayan gece zaman zaman kuvvetli oraj göründü. Bende böyle bir geceyi hep sabırsızlıkla beklediğim için sürekli teyakkuzdaydım. O gece çektiklerimden en iyilerini sunmak istiyorum.

Bunu saat 21.20' de yakaladım. Bunu çekerken gazete okuduğum için yıldırımı canlı olarak izleyemedim. Çekilen görüntüyü görünce çok şaşırdım.

18906pazartesiyldrmxs6.jpg

Bu 04.17' de çekildi. Bahçecik beldesi civarındaki Samanlı Dağları' na düşüyorlar.

2em7.jpg

Bu bugüne kadar çektiğim en iyi yıldırım fotoğrafı ve 04.33' te yakalama şansı buldum. Körfezin orta biryerlerine düştüğü anlaşılıyor.

devyldrmye0.jpg

Bu yıldırımı 04.35 ' te yakalamışım.

3lh8.jpg

Bu dev örnek de 04.38' de makinemle buluştu.

devyldrm2kn4.jpg

Ynt: Yıldırımlı Gecenin Mahsülleri

Evet gerçekten çok nefis, ben alttan ikinciyi çok tuttum..

O alttan ikincisi orjinal kadrajda değil. Orjinal kadrajda yıldırım, fotoğrafın küçük bir kısmını teşkil ediyor. Gerçek tonları da turuncu. Ama 21.20, 04.33 ve 04.38' de çekilenler orjinal kadrajlarıyla.

Önceden yakaladığım yıldırımlardan fotokritik hesabımda olanları sunmak istiyorum.

28 haziran 2006 gecesi 22.30 sıralarında Şile -Ağva civarlarında hüküm sürmekte olan fırtınanın etkisi Kerpe’ den böyle görünmekteydi.

46e04e26717e2e555486c6bafc3c6e6a.jpg

2 Haziran 2006 Cuma günü akşama doğru İzmit Körfezi.

3fa8312cb36fa65e37699f073bbd114e.jpg

16 ağustos 2004 akşam üstü İzmit Körfezi semalarından geçmekte olan elektrikli hava kütlesi terör estiriyordu.

Yakaladığım ilk gündüz yıldırım fotoğrafımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Fotoğrafın şu anda tam boyutlu hali olmamasına bağlı olarak önceden sunduğum başka bir siteden aldığım için ve biraz keskinleştirme yaptığım için kalite son derece kötü oldu.

5b42b477343c917fdca897f65606bff8.jpg

23.09.2006 Cumartesi saat: 17.24' de 3 sn. pozlama ile yakaladığım sevgili bir dostum.

İzmit' te o saatte şiddetli yağış vardı. Tek tük çakan yıldırımlardan üç tanesi makineme yakalandı.

gyil2hp6.jpg

gyil2hp6.jpg

İzmit' te sonbahar yıldırım fırtınaları aralıklarla devam ediyor.

24.09.2006 Pazar akşama doğrusu ve akşamı bulutlar hem yıldırımlarla hem de şiddetli yağışla terör estirdi. Seller aktı, yıldırımlar yağmur gibi yağdı.

Bu görüntüyü saat 19.00' da elde ettim. Gereksiz boşlukları kırparak dik kadraj yapmak durumunda kaldım.

9rx2.jpg

Bu dostumuz 19.02' de çaktı. Fotoğrafta kırpma yoktur.

5dk6.jpg

Bu kardeşler 19.03' de göründü. Kırpma yoktur.

7et2.jpg

Bu tirbüşon tipli arkadaşım 19.07' de bana gülümsedi. Bu görüntüde önemli oranda kırpma yaptım.

8hs6.jpg

Bu dev dostum 19.14' de makineme kırpıştı. Kadraj yamukluğunu tedavi etmek için çok az kırpma yaptım.

4gvz7.jpg

Bu arkadaşım 19.39' da görücüye çıktı. Bu fotoğraftan önce dışarıdaki sağanak yağışı video görüntüsüne almak için makineyi biraz dışarı uzattığım için objektifin önündeki koruyucu filtre ıslandı ve silmeyi unuttum. Bu yüzden ister istemez gökgürültülü sağanak yağışı tek bir görüntüyle sembolize eden bir çalışma üretilmiş oldu.

6pm0.jpg

9rx2.jpg

5dk6.jpg

7et2.jpg

8hs6.jpg

4gvz7.jpg

6pm0.jpg

çok güzel yakalamışsın bnde eylulde antalyada denedım ama yerım cok kotuydu fotograflar cok guzel olmadı

ben de arkadaşlar gibi beğendim fotoları.
bende yalovada oturuyorum izmite fazla uzak sayılmaz ama çok sık yıldırım olayı olmuyor buralarda.
benim daha bir tane yıldırım fotoğrafım yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR