Ynt: Yeşilvadi Gezimiz 01.12.2013
Karavan da çekecekseniz, çok doğru bir karar vermişsiniz. Vitara tam sizlik bir araçtır. Jimny'ye göre geniş ve kuvvetlidir. Freelander güzel araç ama arazide (özellikle bizim girdiğimiz) pek şansı yok. Çizilir üzülürsün, kırılır çökersin. Derdi olur, dert sahibi yapar. Ülkemizde Suzukiler hem araziye olan yatkınlıkları ile, hem de modifiye edilmeye uygunlukları ile çok tutulan araçlar. Ustası da, parçası da boldur. Gönül rahatlığı ile alıp binebilirsiniz.
Bizi gelişmelerden haberdar etmenizi bekleriz. İrtibatta ve takipte kalınız. Nasipse yapacağımız bir gezide sizi de aramızda görmek isteriz.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Gezilerimize araçsız katılım isteği gerçekten çok fazla karşılaştığımız bir istek. Mümkün olduğu sürece tabi ki gelebilirsiniz ama kullandığımız araçlarımızda yer sorunu var. Mesela kısaca anlatayım yanlış anlaşılmasın. Benim araç 4 kişilik (ruhsatta öyle diyor) ama benim koltuğun arkasına bir yetişkinin oturması mümkün değil. Hatta uzun süre arka koltuklarda oturmak, hele ki arazide, mümkün değil. Bagaj bir karış. Orayada lpg tüpünü koyduk araba oldu bagajsız. Bu sefer arazide olmaz ise olmaz malzemelerimizi mecburen arka koltuklara doldurduk. Çekme halatları, takviye kabloları, straplar, makaralar, eldivenler, uzun çizmeler, yedek kılık kıyafetler, ilk yardım malzemeleri, yangın tüpü, pompa ve dev bir kriko (122 cm). Diğer araçlarda da durum pek farklı değildir. Onlarda benzer malzemelere ilaveten kömürlü semaver, mangal, çay bardakları, hobi malzemeleri olta, balta, kova, fırça vb eşyalar taşımaktalar. Yani biz Voltran gibi ancak 4-5 araç bir araya gelince tam olarak bir offroad ekipmanına ve piknik malzemesine sahip olabilmekteyiz. Yani lafın kısası arka iptal. Araç kaldı iki kişilik. Geziye gelen her araç mutlaka (%90) bir co-pilot ile birlikte gelmekte. Yeğen, kardeş, amca oğlu ve iş arkadaşı kadrosu gezilerimize anca sıra ile dönüşümlü olarak gelebilmekte mesela. Ama Suzuki Jimny ve Samurai dışında bu saydıklarım pek olmaz. Onlarda bol bol yer vardır. Yinede siz irtibatta kalın bakarsınız yalnız katılan birisi olur. Arkadaşlık edersiniz.