Sa herkese
Uzun zamandır takip edip yakın zamanda üye olup sizlerle bilgi alışverişi yapmaya başlamıştım çok keyifliyim şu sıra çünkü öyle böyle bir karavanım oldu artık
)))
Swift 2008 model bir İngiliz karavan edindim fakat karavanda ufak tefek aksaklık var ya da ben sistemini çözemedim
Çünkü sahibinden de tam bi tanıtım alma şansım olmadı bunun için bilgi danışabileceğim ( gerekirse kapısına gidip alıp karavanı inceleyip geri evine bırakacağım) bi üstad bir yol gösterici lazım
Çünkü bugün İstanbul’da bulunan 4-5 tanınmış karavan üreticisi ile görüştüm hiçbiri servis veya yardım vermiyor veya yoğunluktan veremiyor 3-4 tanesi hiç açmadı(karavancılık patlamış durumda) bende bilenlere danışayım bari dedim
Karavanda akü var(dahili şarj ünitesi mevcut 220 bağlanınca) ama şarj edemedim
Panel taktırmak istedim firmalar çok yoğun
Akü olmayınca 3 sistem therford dolabı tam anlamı ile test edemedim
12 volt ve gaza geçmek isterken 09 ve 10 hatalarını verdi. Gazda ateşleme oldu yanma var fakat çıt çıt yapan ateşleme soketi çalışmayı kesmedi ve sabit çalışmadı gazda.
Su temini İngilizlerde bilindiği üzere harici depodan su çeken içerde bir pompa var onunla oluyor ama benim karavanda bir de dahili 50 litre depo var ve bu depoya pompa ile dışardan su basıyorum fakat musluklara su çekemiyoruzbu depodan. Sadece dışardan besleme olursa tüm sistemlerde su kullanılabiliyor. Sistemde kesik bir kablo ve açık bir boru var buraya filtre mi takılıydı yoksa bir akışı tek yönlü tutmak için diyaframlı kompresör mü yoksa 2. bir besleme motoru mu bilemedim.
Gündüz gözü ile ayrıntılı resimleri de atarım ama böyle sıkıntılarım oldu daha bismillah derken insan da alır almaz bir yerlere kaçmak istiyor karavan ile şu durumda bunları halletmeden hareket edemiyorum
Büyüklerimden Bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi