Yeniden Bir 4x4 Nasıl Yaptırabilirim ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskunefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,673

coskunefe

Yeni Üye
Merhaba 4x4 araçlar hakkında pek bilgim yok bu konuda bana yardımcı olmanızı değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.Alıcağım veya yaptırabileceğim aracın otomatik vites dizel yakıtı ve masrafı az olan tercihim.Şimdi bu tür araç alamıyacağıma göre cj8 bir aracı yeniden toplatmak istesem bana masrafı ne olur.Birde otomatik vites dizel motorlu 4x4 arazisi çalışan bir araç yaptıra bilirmiyim bu parçaları bulma imkanım varmı fiyat olarak çok tutarmı.Amacım sadece dağ tepe gezebilmek beni yolda bırakmasın yeterli.Özellikle motor ve otomatik şanzıman olayına çok takıldım her 4x4 araca motor ve otomatik şanzıman olurmu, nerden bulurum hangi araçlara daha iyi olur bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Yeniden Bir 4x4 Nasıl Yaptırabilirim ?..

Otomatik-Dizel-4X4 denince nedense aklıma LR Discovery II geldi.

Peki neden illaki dizel ve neden otomatik? CJ8 toplamak istediğinizden bahsediyorsunuz. Jeep ve CJ kullanıcıları daha doğru bilgi verecektir ancak CJ+Dizel+Otomatik şanzıman nedense fazla konuşulan konulardan değil. Tüm ihtiyaç ve beklentilerinizi ve bu araç için ayıracağınız bütçeyi detaylı olarak çıkartıp ondan sonra "nasıl bir araç" diye düşünüp, alternatiflere bakmak daha sağlıklı olabilir.

Örnek verelim. Sıfır km dizel renault megane fiyatı 40 Bin TL. Megane ı oluşturan 45 bin parçayı tek tek alırsanız toplamda ödeyeceğiniz para 400 Bin TL olacaktır. O yüzden ilk karar çok önemli. Forumu daha kapsamlı gezerseniz karar vermeniz çok kolaylaşacaktır.

Neden otomatik,kendi özel durumumdan dolayı otomatik vitesleri daha rahat kullana biliyorum.Aslında fazla bir bütcemde yok toplama araba daha uygun olurmu diye düşünmüştüm oda hayal oldu galiba yinede araştırmay devam.Yardımcı olmaya çalışanlara çok teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/jeep_cj_dizel_otomatik-12WQQaXQQ14357129WQQpXQQdisplayitem

Bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz.Yakıt durumu arazi deki gidişi motoro ve şanzıman çok sorun çıkarıırmı.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Motor nasıl bilmiyorum benim öğrenmek istediğim bu motor ve otomatik şanzıman hakkında.Kullanışlımıdır yakıt sarfiyatı nasıl ? Bu motor ve şanzıman her araca atıla bilirmi.Bir şey bilmemek gerçekten çok kötü,çok değerli vaktinizi benim sorularıma ayırdığınız için teşekkür ederim.

Mekanik bilginiz ve kendi garajınız yoksa bu tür araçları tavsiye etmem en bakımlı cj'de bile mutlaka mekanikten anlamanız ve onu çok sevmeniz gerekir.
Ama alırsanız bir süre sonra sizinde tecrübeniz olur ;D Misal bizim Orkun küpe kırar başına dünyanın en güzel şeyi gelmiş gibi anlatır hehehehe ;D

Mercedes motorları genelde parça sıkıntısı olmayan motorlar. Şanzıman acaba ne kullanıldı. Arazi şanzımanı bu şanzımana nasıl adapte edildi. Aslında işin aslını soracak olursanız, çok tercih edilen bir yöntem değil. Her zaman orjinal motor ve parçaları daha az sorunsuz olur. Ama yakıt konusu günlük kullanıma uygun olmaz. Benzinde 50-60 krş LPG ile 40 krş un altına indiremezsiniz. Bence size en uygun 4x4 suzuki lerin otomatik vitesli modelleri gibi hissettim. LPG ile makul seviyelerde tüketim olabilir.

jeep' Alıntı:
Bence size en uygun 4x4 suzuki lerin otomatik vitesli modelleri gibi hissettim. LPG ile makul seviyelerde tüketim olabilir.

Aynı şeyi bende hissettim size suzuki uygun olur ama söyleyemedim şimdi cj'ci arkadaşlara ayıp olmasın dedim ;)

Haklısınız günlükde kullanıcağım için suziki otomatik vitesler uygun olabilir ondada bagaj sorunu berki olabilir.

coskunefe' Alıntı:
Haklısınız günlükde kullanıcağım için suziki otomatik vitesler uygun olabilir ondada bagaj sorunu berki olabilir.

5 kapı Vitara'larda bagaj yeterli olur sanıırm. En azından binek bir sedanla aynı hacmi sunar. LPG tankını büyük taktırırsanız o zaman bagaj alanı birhayli daralır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri