oguz1134' Alıntı:fiyatın aracla ilgisi yok..?
söförünle ilğisi var..!
şimdilerde şu da yok ..anahtar teslim fiyatı 0 aracta.. yeni arac aldığınızda bir kişi 50 bine anahtar teslim alıyor digeri 55 bine..
cok kaza yapan hatlı minibüslere 10 bin üstü zorunlu trafik sigortası çıkabiliyor.. :
şöför 30 yaş altı ise yüksek..
şöför büyük şehirde yaşıyor ise yüksek ..
şöför ilk defa hayatında araba alıyor ise yüksek..
şöför 'ün ehliyeti taze ise yüksek..
şöför 'ün ehliyeti eski + kendide eski ise biraz düşüyor..
şöför 'ün son 3-5 senede kazası yok ise ciddi indirim alıyor..
şöför 'ün kazası var ama duvara direge vs vurup kaskodan yaptırıyor aracı ..o bunu etkilemiyor..
şöför 'ün kazası başka araclara zarar verdiren o zararları trafik sigortasından ödetme durumu var ise o cok fena katlıyor..
caresi aracı bir yakınınıza noterden devri 100 tl altı..bende olmadı ehliyet yeni idi yaştanda tuturamadık olanlar..denesin derim..![]()
Yaşım 63,ehliyetimin alınış tarihi 1977,bugüne kadar hiçbir kaza/hasar durumum yok,ödediğim 6-7 civarı Trafik cezalarının tamamı son zamanlarda yaşadığım bölgeyi abluka altına alan park yasağı sonucu kapımın önünde duran arcımın plakasının fotoğraflarının çekilip gıyabında yazılan cezalardır VE ben yıllardır zorunlu tutulduğum trafik sigorta primi ödüyorum,hem de hiçbir indirimden falan yararlanmadan.
Alkolün ise kokusu bile beni rahatsız eder.
Ayrıca birşeylerden paçayı kurtarmak adına gidip başkasının adından veya ehliyetinden yaralanmayı hiçbir zaman düşünmedim.Bugün ise bana ödetilen fatura bunu yapanların yüzündendir.Onlarla başetmekte acze düşen veya başetmek yerine kolayca bunu bana fatura eden ve buna çanak tutanlardan da Allah her iki alemde hesap sorsun derim.