Yeni Pajero, Birkaç Soru...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cançam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,338

cançam

Ana Kamp
Yer
Eskişehir
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır süren araştırmalarımız sonucu (takriben 1,5 yıl) sonunda çok istediğimiz bir araç olan pajero sahibi olduk.. :smiley:
Araç ilk izlenimlerimize göre çok güzel ve ufak tefek sorunlar dışında hiçbir problemi yok...
Ancak benim soracaklarımda bu bahsettiğim ufak tefek sorunlar;
Birincisi tam gaz yapıldığında roketleme özelliği olduğunu biliyorum ancak tam gaz yaptığımızda araçta çeker lambalarının arkaları temsil eden lambalar sabit yanıyor, öndeki çekerleri temsil eden lambalar önce kesik kesik yanıp sonra tam yanıyor... Acaba bu normal midir?
2. el araba olmasından dolayı normal karşıladığımız fakat kısa zamanda gidermek istediğimiz bazı mekanik sesler var (koltuklardan vb. gelen sesler)
bunları gidermek için neler yapabiliriz?
Ve aracı alırken önünde bir tampon benzeri birşey vardı (aşağıdaki fotoğrafta kırmızı okla işaretlenmiştir) bu fotoğrafı görülen tampon 99 modellerde orjinal midir veya aksesuar olarak bazı modellerinde mi mevcuttur? Ve bu tampon sökülebilir mi?

2w6c9vl.jpg

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler, aranıza katılmaktan sevinç duyuyorum :smiley:

Etiketler
Ynt: Yeni pajero, birkaç soru...

tampon orjinaldir ama diğer konularda bi servise baktırsanız daha net bi sonuş alırsınız

cançam' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır süren araştırmalarımız sonucu (takriben 1,5 yıl) sonunda çok istediğimiz bir araç olan pajero sahibi olduk.. :smiley:
Araç ilk izlenimlerimize göre çok güzel ve ufak tefek sorunlar dışında hiçbir problemi yok...
Ancak benim soracaklarımda bu bahsettiğim ufak tefek sorunlar;
Birincisi tam gaz yapıldığında roketleme özelliği olduğunu biliyorum ancak tam gaz yaptığımızda araçta çeker lambalarının arkaları temsil eden lambalar sabit yanıyor, öndeki çekerleri temsil eden lambalar önce kesik kesik yanıp sonra tam yanıyor... Acaba bu normal midir?
2. el araba olmasından dolayı normal karşıladığımız fakat kısa zamanda gidermek istediğimiz bazı mekanik sesler var (koltuklardan vb. gelen sesler)
bunları gidermek için neler yapabiliriz?
Ve aracı alırken önünde bir tampon benzeri birşey vardı (aşağıdaki fotoğrafta kırmızı okla işaretlenmiştir) bu fotoğrafı görülen tampon 99 modellerde orjinal midir veya aksesuar olarak bazı modellerinde mi mevcuttur? Ve bu tampon sökülebilir mi?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler, aranıza katılmaktan sevinç duyuyorum :smiley:

1-) Büyük bir arıza gibi gözükmüyor. Müşür veya müşür tesisatı sıkıntılı olabilir. Baktırmanızda fayda var.
2-) Buradan bir şey söylemek zor.

Cevaplarınız için teşekkürler... :smiley:
Acaba aracın kullanma kılavuzunu temin etmemiz mümkün müdür?

Ynt: Yeni Pajero, Birkaç Soru...

Merhabalar tekrardan.. Kullanım kılavuzu için Temsa'ya mail attık ancak bir cevap alamadık.
Bi sorum daha olucak sizlere bu araçta ortadaki üçlü konsolda bulunan termometre çok sağlıklı çalışmıyor yani çok değişken çalışıyor örneğin: Bir 5 derece gösteriyor bir 7 derece gösteriyor... Acaba bu problem nasıl çözülebilir?

3.5 larda termometre dış ısıyı gösterir. 2.6 larda hem içeriyi hem dışı gösterir. onun için sizinkisi dış ısıdır. çalışmasıda hareket halindeyken doğruyu gösterir. araç durduğnda motor ısısınından dolayı bir nebze yükselebilir, araç haeket edince yenden düşer ve o an doğrusudur..

Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ancak biraz önce özellikle tekrar gözlemledim hareket halindeyken de termometrenin gösterdiği sıcaklık değeri değişiyor hatta bu değişim bazen çok sert oluyor, örneğin; 15 derece gösterirken 10 dereceye düşebiliyor...

ani düşmeler genelde motor çalışır halde fazla beklediğinizde olur. bekledikçe hararet yükselir. bu bazen kımızı ışıkta bile öndeki araçtan dolayı çok yükselir (20.30 derece)fakat yhareket ettikten sonra aniden düşer. yazın daha cok olacak. merak etmeyin. bozuk değil. dahası ben bugüne kadar hiç bir pejorada bozulmuş termometre görmedim..

Anladım, çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız sanırım termometrenin alıcısını motora yakın bir yere koyduklarından böyle değişmeler oluyor... Doğru olabilir mi?

Düzeltme:
Yeni farkettiğim birşey değil ama bu da kafamı kurcalıyor, farları yaktığımızda orta konsoldaki far ve termometrenin ışığında düşme oluyor bu normal midir?

termometrenin okuyucusu göğüste havalandırmanın orda. ısıyı gelen rüzgardan okur. iç panel aydınlatmalarıda far değil parkları yakınca loşlaşır azalır. eğer farları derseniz problem var, hangisi ?

Farları yakınca azalıyor maalesef...
Sizin bahsettiğinizde doğrusu parklar yanınca loşlaşıp, farlar yandığında tekrar güçlenmesi gerekiyor doğru mu?

normali, parkları yakınca, gece daha iyi anlarsınız. aracı çalıştırınca ısı göstergesi parlak yanar, parkı açınca loşlaşır. bu doğrusu...farlardada loş yanar, amaç gözünüzü almasın. farları açınca azalma olursa 1 konjöktör,sarz dinoması 2 akünün arızası 3 kısa devre var.(buzor ihtimal).. 3 ihtimaldan biri, kontroledin..Ama bence parkı acınca azlıyordur yani normaldir..

Tamamdır cevaplarınız çok teşekkürler öncelikle sizin bahsettiğiniz gibi olup olmadığını kontrol edicem tam olarak nasıl olduğunu hatırlamıyorum...
İyi geceler :smiley:

Arka koltukların hareketli olmasından dolayı ses gelebilir.
koltukların altlarında kilitleme mekanizması vardır.
kilitlerin geçeceği pimleri elektrik bandıyla sararsanız ,gürültüye faydası olur.

Tam gaz yaptığınız da ,ön tekerlek ışıkları yanabilir,
içiniz rahat oksun ,bir arıza belirtisi değildir.

araç dururken yakıp sönüyorsa ,
ön diff devreden çıkmıyor demektir.
selenoid arızasından yapar.

Tampon üstü koruma ,aksesuar olarak bazı modellerde vardır.Türkiye de nadir çıkar.
Aracın orjinal aksesuarıdır ,sökerseniz altında delik çıkabilir,

Isı göstergesi oynaktır,araç durduğu zaman artma yapar,
okuyucu çeşitli yerlede olabilir,sizin modelde sağ sis farının yanında ,tampon içinde olması lazım.

Farları yaktığınızda ,orta konsül göstergelerindeki ışık şiddeti düşer.
bu gece gözünüzü almaması için uygulanan bir özelliktir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR