uysalburak
Zirve
Ynt: Yeni Modifiye Yasası..
Sanki turbonun yazdıklarını okuyorum....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sanki turbonun yazdıklarını okuyorum....
Burak Bey, bu iyibirşey mi, kötübirşey mi?burakuysal' Alıntı:Sanki turbonun yazdıklarını okuyorum....
burakuysal' Alıntı:Komik yorumlarınızla renk katıyırsunuz bol bol konuyu sulandırıyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim....
Bir ofrraoa aracı ortalama 15 lt benzin & mazot yakıyor. Bu değer normal bir aracın ortalama 3 katı değilmi
burakuysal' Alıntı:Bu konu gerçekten önemli bir konu ama bunu da sulandırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Yazdığınız yazının ana fikri offroad yapmayın gereksiz ve israf eden bir spor.
Sizin bu fikrinizin yeni offroad yasası ile ne alakası var buraya bu saçma fikrinizi yazıyorsunuz? Gidin başka başlık açın offroad yapmayın gereksiz yere israf yapmayın diye.
Yaşınızı bilmiyorum benim yaşım 40 ama 70 ime de gelsem insanların ciddi fikirleri olduğu konuyu sulandırmam. Bu da benim karakterim!
fbmy' Alıntı:Bülent Bey bahsettiğiniz ana fikirde daha önce mustakil konular da açmıştı. Hatta hatırladığım kadarı ile farklı bir nickle de konu açıp yakayı ele vermişti.![]()
Benim gözlemlediğim kadarı ile Bülent Bey'in kafasına yatanlar iyidir yatmayanlar iyi değildir. Misal eski model defender toplamak fuzulidir insanlar kandırılıyor ama anadol toplayabilirsiniz gibi!
evet bu 55 cm olayından bende takıldım ve agır kusur kayıt edıldı.merkezci' Alıntı:ruhsatinizda arazi araci yaziyorsa lastik olculeri , yukseltme vs sorun cikarmaz , ancak aracin orijinal olmayan ve sonradan yapilan takilan vinc , ceki kancasi , tamponlar , tavan sepeti k i tavan sepeti koy minibuslerinin yuzunden yasaklidir ve proje ile bile isletemezsiniz (sadece aracin teknik belgesinde tavan bagaji ile ilgili bolum varsa takilabilir) . bu genelgedeki asil amac etrafina rahatsizlik veren kendini bilmezlerin caydirilmasidir , kendini bilerek trafikte dolasan offroad araclarina kolay kolay mudahale etmeyiz ancka isguzar bir memur istisna olsa da cikabilir oda sansiniza binde bir de olsa boyle bir olasilik var. 55 cm li yuseklik ise dunya standardidir sebebide arkadan carpmalarda araclarin yukseklikten dolayi alta girmelerini onlemek ve hava yastigi vs donanimlarin calismasini saglamak icindir.Kamyon ve kamyonetlerde bu hususa tuv istasyonlari dikkat ediyorlardi demeki arazi araclari icinde birileri uyandirdilar.
mydonnoz' Alıntı:Bu yasanında tezatlığı yine kendi içinde.
''Param var, modifiyemi yaparım ruhsatımada işletir kafam rahat böhürtürüm, Küfür yesem ne olacak zaten insan olsam aracı bu halde trafikte kullanmam'' diyordur bence bu tarz kişiler.
Bence bu iş de devlet için yeni bir gelir kapısı olur çıkar. Ama gel gelelim koskoca hafriyat, beton vs. kamyonların trafikte ne kadar hızlı gidip ölüm davetiyesiyle gezdiğine kimse bakmaz.
Lafı uzatmasam iyi olur.
Normal şartlarda off-road aracı olan kişilerin donanımları zaten ruhsatlarına işli değil midir? Bu işe gönül verip o kadar parasını harcayan yaptığı işlerinde yasal olması yoluna gitmiyor mudur?
Bende bir kaç sene sonra büyük tekerli, yükseltilmiş, vinci tamponu, sepeti vs. donanımı olan bir araç alma niyetindeyim. Peki şimdi aracı alırken yeni kriter artık donanımın ruhsata işlenmiş olması mı olacak?