Yeni Modifiye Yasası..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salihadanir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,881

Ynt: Yeni Modifiye Yasası..

Komik yorumlarınızla renk katıyırsunuz bol bol konuyu sulandırıyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim....

Sent from my iPhone using Tapatalk

burakuysal' Alıntı:
Komik yorumlarınızla renk katıyırsunuz bol bol konuyu sulandırıyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim....

Canım benim,
Seni çok seviyorum. Sende gençliğimi görüyorum.

Arabana bin gez diyecem ama, o da olmaz şimdi İstanbul sıcağında , trafiğinde daha kötü olur.

Ama , biraz relax ol, sakinleş, derin derin nefes al.

Bu konu gerçekten önemli bir konu ama bunu da sulandırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Yazdığınız yazının ana fikri offroad yapmayın gereksiz ve israf eden bir spor.
Sizin bu fikrinizin yeni offroad yasası ile ne alakası var buraya bu saçma fikrinizi yazıyorsunuz? Gidin başka başlık açın offroad yapmayın gereksiz yere israf yapmayın diye.
Yaşınızı bilmiyorum benim yaşım 40 ama 70 ime de gelsem insanların ciddi fikirleri olduğu konuyu sulandırmam. Bu da benim karakterim!

Bir ofrraoa aracı ortalama 15 lt benzin & mazot yakıyor. Bu değer normal bir aracın ortalama 3 katı değilmi

Sanırım tartışmanın dışında kaldım çünkü benimki uzun yolda 1.4 dizel motorlu araçlarla aşağı yukarı aynı miktarda lpg yakıyor. Neyse zaten offroad aracı da sayılmaz, suv diye kafa geçiyorlar arada bir ;)

burakuysal' Alıntı:
Bu konu gerçekten önemli bir konu ama bunu da sulandırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Yazdığınız yazının ana fikri offroad yapmayın gereksiz ve israf eden bir spor.
Sizin bu fikrinizin yeni offroad yasası ile ne alakası var buraya bu saçma fikrinizi yazıyorsunuz? Gidin başka başlık açın offroad yapmayın gereksiz yere israf yapmayın diye.
Yaşınızı bilmiyorum benim yaşım 40 ama 70 ime de gelsem insanların ciddi fikirleri olduğu konuyu sulandırmam. Bu da benim karakterim!

Bülent Bey bahsettiğiniz ana fikirde daha önce mustakil konular da açmıştı. Hatta hatırladığım kadarı ile farklı bir nickle de konu açıp yakayı ele vermişti. ;)
Benim gözlemlediğim kadarı ile Bülent Bey'in kafasına yatanlar iyidir yatmayanlar iyi değildir. Misal eski model defender toplamak fuzulidir insanlar kandırılıyor ama anadol toplayabilirsiniz gibi!

fbmy' Alıntı:
Bülent Bey bahsettiğiniz ana fikirde daha önce mustakil konular da açmıştı. Hatta hatırladığım kadarı ile farklı bir nickle de konu açıp yakayı ele vermişti. ;)
Benim gözlemlediğim kadarı ile Bülent Bey'in kafasına yatanlar iyidir yatmayanlar iyi değildir. Misal eski model defender toplamak fuzulidir insanlar kandırılıyor ama anadol toplayabilirsiniz gibi!

Ama benim söz hakkım doktorum tarafından elimden alındı.
30 gün sonra buna yanıt verebileceğim :(

Konuya dönecek olursak, boru tamponu ve vincimi projelendirip tüv'den onaylatıp ruhsata işlettirdim. Şuan aracın dosyasında çizimler, tse ve ce belgesi, çizim yapan mühendisin faturasına kadar herşey var! Ruhsatta da ''ön çeki makara mevcuttur'' yazıyor. Toplam maliyeti 850 Tl gibi oldu.

Ben biraz araştırdım ama net kesin birşeyler bulamadım..Sanırım dediğiniz gibi vatandaşın tepkileri ve trafikteki tehlikeli araç kullanımından dolayı denetimleri biraz sıkılaştırmışlar sanırım..Şimdilik ben işletmicem bakalım ceza yazıcaklar mı..? Gerçi 2004 de aldım ehliyetimi daha sadece bir kez çevirmeye girdim sıkıntısız geçtim bir kerede radara girmiştim öle çevirdiler ceza yedim başka bir çevirmede kimse durdurmadı beni :smiley: Benim oturduğum mahallemde de var şahin, dogan ve çakal kasa bmw ciler deli gibi gaza basıp sıfır çiziyorlar..Etrafa tehlike saçıyorlar resmen..Bence de cezalar bu tip sürücülere olmalı..Sonuçta benimde 2 çocuğum var 4 ve 2 yaşlarındalar yola çıkıcaklar diye ödümüz kopuyor..Daha geçen hafta kapının önünde yaşlı bir bayana çarptılar korkuyoruz..Halbuki sakin sakin kullansalar birilerine çarpmadan durabilirler..
Neyse ceza yersem eğer sis farlarından falan burda paylaşırım..

ruhsatinizda arazi araci yaziyorsa lastik olculeri , yukseltme vs sorun cikarmaz , ancak aracin orijinal olmayan ve sonradan yapilan takilan vinc , ceki kancasi , tamponlar , tavan sepeti k i tavan sepeti koy minibuslerinin yuzunden yasaklidir ve proje ile bile isletemezsiniz (sadece aracin teknik belgesinde tavan bagaji ile ilgili bolum varsa takilabilir) . bu genelgedeki asil amac etrafina rahatsizlik veren kendini bilmezlerin caydirilmasidir , kendini bilerek trafikte dolasan offroad araclarina kolay kolay mudahale etmeyiz ancka isguzar bir memur istisna olsa da cikabilir oda sansiniza binde bir de olsa boyle bir olasilik var. 55 cm li yuseklik ise dunya standardidir sebebide arkadan carpmalarda araclarin yukseklikten dolayi alta girmelerini onlemek ve hava yastigi vs donanimlarin calismasini saglamak icindir.Kamyon ve kamyonetlerde bu hususa tuv istasyonlari dikkat ediyorlardi demeki arazi araclari icinde birileri uyandirdilar.

merkezci' Alıntı:
ruhsatinizda arazi araci yaziyorsa lastik olculeri , yukseltme vs sorun cikarmaz , ancak aracin orijinal olmayan ve sonradan yapilan takilan vinc , ceki kancasi , tamponlar , tavan sepeti k i tavan sepeti koy minibuslerinin yuzunden yasaklidir ve proje ile bile isletemezsiniz (sadece aracin teknik belgesinde tavan bagaji ile ilgili bolum varsa takilabilir) . bu genelgedeki asil amac etrafina rahatsizlik veren kendini bilmezlerin caydirilmasidir , kendini bilerek trafikte dolasan offroad araclarina kolay kolay mudahale etmeyiz ancka isguzar bir memur istisna olsa da cikabilir oda sansiniza binde bir de olsa boyle bir olasilik var. 55 cm li yuseklik ise dunya standardidir sebebide arkadan carpmalarda araclarin yukseklikten dolayi alta girmelerini onlemek ve hava yastigi vs donanimlarin calismasini saglamak icindir.Kamyon ve kamyonetlerde bu hususa tuv istasyonlari dikkat ediyorlardi demeki arazi araclari icinde birileri uyandirdilar.
evet bu 55 cm olayından bende takıldım ve agır kusur kayıt edıldı.
sımdı arkaya ılave demır kaynatıp alcalttım :(((

Bu yasanında tezatlığı yine kendi içinde.
''Param var, modifiyemi yaparım ruhsatımada işletir kafam rahat böhürtürüm, Küfür yesem ne olacak zaten insan olsam aracı bu halde trafikte kullanmam'' diyordur bence bu tarz kişiler.
Bence bu iş de devlet için yeni bir gelir kapısı olur çıkar. Ama gel gelelim koskoca hafriyat, beton vs. kamyonların trafikte ne kadar hızlı gidip ölüm davetiyesiyle gezdiğine kimse bakmaz.
Lafı uzatmasam iyi olur.

Normal şartlarda off-road aracı olan kişilerin donanımları zaten ruhsatlarına işli değil midir? Bu işe gönül verip o kadar parasını harcayan yaptığı işlerinde yasal olması yoluna gitmiyor mudur?

Bende bir kaç sene sonra büyük tekerli, yükseltilmiş, vinci tamponu, sepeti vs. donanımı olan bir araç alma niyetindeyim. Peki şimdi aracı alırken yeni kriter artık donanımın ruhsata işlenmiş olması mı olacak?

mydonnoz' Alıntı:
Bu yasanında tezatlığı yine kendi içinde.
''Param var, modifiyemi yaparım ruhsatımada işletir kafam rahat böhürtürüm, Küfür yesem ne olacak zaten insan olsam aracı bu halde trafikte kullanmam'' diyordur bence bu tarz kişiler.
Bence bu iş de devlet için yeni bir gelir kapısı olur çıkar. Ama gel gelelim koskoca hafriyat, beton vs. kamyonların trafikte ne kadar hızlı gidip ölüm davetiyesiyle gezdiğine kimse bakmaz.
Lafı uzatmasam iyi olur.

Normal şartlarda off-road aracı olan kişilerin donanımları zaten ruhsatlarına işli değil midir? Bu işe gönül verip o kadar parasını harcayan yaptığı işlerinde yasal olması yoluna gitmiyor mudur?

Bende bir kaç sene sonra büyük tekerli, yükseltilmiş, vinci tamponu, sepeti vs. donanımı olan bir araç alma niyetindeyim. Peki şimdi aracı alırken yeni kriter artık donanımın ruhsata işlenmiş olması mı olacak?

altına "araç girebilecek" kadar yuksek araçların trafikte seyir etmesi bence de çok tehlikeli
çekiciler için de bunu düşünüyorum, tablaları tehlikeli,
kamyon dorselerinde altlarda boru bu yüzden var,

akşam parkları yanmayan 1 metre yukseklikte bir araca carpsanız, arabayı üzerinize alırsınız, belki tekerleği ön camdan içeri girer.

hızlı giden tırlar ve hafriyat kamyonlarıda çok tehlikeli, bu durumda az tehlikeli değil.
bence hardoffroad yapacak araçların trafikten çekilip, romork ile taşınması çok daha uygun bir uygulama olur.

arazi taşıtı kullanıp hafif offroad yapan biri olarak yazıyorum.

biliyorumki araziden çıkıp asfaltları çamur yapıyoruz,
çamur janta yapıştığı için fireksiyon titremesi yapıp tehlikeye mahal veriyoruz,
fren balataları ıslandığı ve içine çamur dolduğu için fren verimimiz düşüyor,
alternatör şarj kesmişse farları bile yakmıyoruz...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR