Yeni Modifiye Yasası..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salihadanir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,881

salihadanir

Yeni Üye
Merhaba..Aranıza bugün katıldım uzun zamandır siteyi takip ediyordum..2 ay önce L200 aldım bende ama 4x2 aldım hem vergi hemde bu benim için yeterli diye düşündüm..Neyse benim sormak istediğim bir şey var bu son çıkan modifiye yasası ile ilgili..Aracımın tavanına 4 tane sis farı bağladım.Şimdi benim bunları ruhsata işletmem gerekiyor mu ayrıca aracı aldığımda fullbox vardı oda ruhsatta işli değil açık kasa yazıyor..Eski sahibi muayeneye bile fullbox la gidip sıkıntı çıkmadığını söylemişti..Ama şimdi benim ruhsata işletmem mi gerekiyor.?..Biliyorsunuz ki bu konuda denetlemeler arttı çevirmeler sıklaştı..Yakaladıklarını affetmiyorlar cezayı kesiyorlar..
Genel bir alan bulamadım konuyu buraya açtım L200 üm olduğu için :smiley: yasa ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..Teşekkürler..

L200.jpg

Ynt: Yeni Modifiye Yasası..

Sadece egzoz patlatanlar için değil.Her şeyi kontrol ediyorlar cam filmi ,jant lastik ebatları,yaylar,ışıklandırma sistemleri vs.
Bu kanun bizleri de vuracak araç basık olunca ne olursa olsun biz yüksek sessiz aracız olmuyor maalesef yarın modifiyecilerde isyan edecek " biz aracımıza spor yay takınca alçaltınca ceza yiyoruz onlarda araçlarını yükseltiyor ne fark var biz gavuruz onlar müslüman mı ? derler.
Ayrıca Offroad donanımlı araçlarda da headers,yay (makas kavis olayı),spacer,film,anos cihazları,değişik jant lastik ebatları,değişik vinç tamponları yan basamaklar vs .
bizim alçaltımış bmw den tofaşçılardan ne farkımız kalıyor.Onlar egzoz patlatanlar deyip kendimizi sıyırırsak yarın öbür gün cezalar yağınca itiraz etme hakkımızda kalamayacak.
EGZOZ PATLATAN CEZASINI FAZLASIYLA ÇEKSİN. lakin modifikasyon yasası bizi net vuracaktır imza kampanyalarına katılalım karşı çıkalım.
Bizim yaşam tarzımız araçlarımız ise herkesin öyle alçak yükseği yok.Bir bmw egzozlu yanımızdan geçince tepkiyi veriyoruz 5.9 headerslı egzoz sitemli bir jeep geçince tepki gelmiyor mu acaba ?
Saygısızlık ettiysem af ola.
Duyarlı olalım :smiley:

Arkadaşlar,
Yasa çıkar ve herkes için geçerli olur, ancak siz hiç caddelerde egzoz patlatan off roadcı gördünüz mü?
Dikkat edin off road arabası demedim. Ben görmedim onlar her yerde hız kurallarına uyup gittikleri yerlerde doğaya zarar vermeden keyif yaparlar. Ne yazık ki onlarda caddeler de milletin anasını ağlatanlarla eş değer olacaklar, çok yazık olacak çok.

Niyazi bey arkadaşların dediği gibi çok uğralacağız tüv muaynesinde. Niye bu lastik niye bu jant bu sis farları işli değil vs ... Avrupada offroad cuya her türlü konu da devlet yardımcı olurken bizde eziyet....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben çıkan bir yasa duymadım. Sadece "kontroller sıkılaştırıldı" şeklinde bir haber vardı. Kontrol edecek vatandaşın arabanızın farkına varmaması için egzoz fazla bağırmasın yeter. Yoksa kim bilecek sizin arabada film cam varmış ama orjinal degilmiş, yaylar yükseltilmiş vs... yüksek yayları TUV görmedi mi zaten? Gördüyse ve onayladıysa size ona uygun bir hızda araba kullanmak düşer, uygun kullanmazsanız fazla hız yaparsanız da uçurumdan aşağı düşen siz olursunuz başkası değil, fren sistemi değil ki bu...

Offroad araçları her zaman her yerde dikkati çeker. Kimisi ilgiyle bakar kimisi kıskanarak çamur atar. Dikkat çekmemesi mümkün değil. Koca lastikler mi dikkat çekmeyecek aracın normal olmayan yüksekliği mi, yoksa tanponu vinci mi tavan sepeti mi? Her yeri dikkat çeker.
Ben seriesle yolda giderken bakanların ne şekilde baktıklarını görüyorum hissediyorum. Dikkat çekmemek mümkün değil.

Dikkat çekmemek mümkün değil.

Peki kontrolü yapacak adam aracın orjinalinden kaç tane görmüş? Nasıl olması gerektiğini nerden biliyor? Ben söyliyeyim, aşırı derecede abuk bir görünümü yoksa aradaki farkı kimse anlamaz. Yok zaten aşırı yükseltme yüzünden leylek gibi gözüküyorsa, her tarafında etiket varsa, ben burdayım aloo bana bakın diye bağıran bir tipi varsa, cezayı yemek zaten hakkıdır ;D

İyi de ben aracımı sadece arazide kullanıyorum. Ancak farklı arazilere giderken asfaltı kullanıyorum. Tabiki arazide kullandığım araç abartılı olacak. Öyle olmayacaksa çamurla kayayla hendekle nasıl başa çıkabilirim?
Bu nantıkla giderlerse offroad u bitirirler. Biz caddede sokakta yapmıyoruz bu sporu dağda taşta yapıyoruz. Kimseye zararımız da yok....

Arkadaşlar demek istediğim şu: caddelerde dolaşan arkadaşlar işi abartmışlardı. Toplumu rahatsız edici boyutlardaydı

İyi de ben aracımı sadece arazide kullanıyorum. Ancak farklı arazilere giderken asfaltı kullanıyorum. Tabiki arazide kullandığım araç abartılı olacak. Öyle olmayacaksa çamurla kayayla hendekle nasıl başa çıkabilirim?
Bu nantıkla giderlerse offroad u bitirirler. Biz caddede sokakta yapmıyoruz bu sporu dağda taşta yapıyoruz.

Adamların kafasında offroad yok ki, sokakta egzozu böğüren arabalar görmüşler, ve genelde yayları da kesikmiş- yani yükseltilmemiş, alçaltılmışlar. Modifiyeden anladıkları bu, insanları rahatsız eden de bu arabalar zaten, aşırı hız yapan, ikide bir makas atan, trafik güvenliğini tehtit eden araçlar. Şimdi akıllarına başka birşey getirmeye gerek yok bi de böyle modifiye var şeklinde muhabbetler yaparak..

O sokaklarda böğürtenlerden ben de nefret ediyorum. Sitemizde 2 tane var sonradan görme. Ellişerbin dolara iki tane halley davidson motor almışlar gece gündüz demeden böğürte böğürte gidiyorlar.
Fakat bu yasayla bizi de onlarla aynı kefeye koyacaklar neyazık ki!

Empati yapmak lazım. Bilimsel düşünmek lazım. Offroad yapıyoruz diye kaç köylünün ekili tarlasını sürdük, kaç tavşan yuvası dağıttık tonlarca lpg&mazot yaktık. Çelik tamponlu araçlarımızla bir araca çarptığımızda o aracın ne olacağı malum.
Avrupada offroadcuları desteklediklerini duymadım. Onlar bisikletcileri, yürüyüş yapanları destekliyor, koruyor:smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Offroad yapıyoruz diye kaç köylünün ekili tarlasını sürdük, kaç tavşan yuvası dağıttık tonlarca lpg&mazot yaktık.

Bülent bey şaka yapıyorsunuz herhalde :D
Ciddiyse bence hergün işten eve gitme olayını kaldıralım masa başı işi olanlar evinden çalışsın, yollar diğerlerine kalsın onlar da otobüse binsin bakın ne kadar lpg/mazot tasarrufu oluyor.. bir ara AB'de adamın biri bunu teklif etmişti (şehir içi trafiğini tamamen kaldırmak), pek ciddiye almadılar, sanırım besi çiftliklerinde beslenen ve kesilen hayvanlar daha çok karbondioksit çıkarıyormuş doğal yolladan :D önce herkesi vejeteryan yapmak lazım bu iş ciddiyse.

Eğri oturup, doğru konuşalım.
1.Elbirliği ile dünyamızı yok etmeye çalışmıyormuyuz
2.Çıktığımız offroad gezilerinde , sadece bir kaç düşünceli arkadaşın uyarıları ile etrafa bıraktığımız poşetleri toplamıyormuyuz.
3. Başta , Belgrad ormanları olmak üzere ,orman idaresi neden offroad araçlarının ormana girmesini önlemek için ara yollara bentler açıyor. orman mühendisleri bizimi kıskanıyor
4. Bir ofrraoa aracı ortalama 15 lt benzin & mazot yakıyor. Bu değer normal bir aracın ortalama 3 katı değilmi
5. Gaza gelip, kaç arkadaş evinin nafakasını, çocuğunun eğitim parasını hurdalardan offroad arabası yapmak için harcadı. Bunlardan kaçı, şimdi bilmem ne sitesinde 40 a malettiği aracını 20ye satmaya çalışıyor.
6. Dünyada devam eden özellikle müslümanların birbirini katletmesinin ana sebebi, petrol değilmi?

O caddelerde sürten , bağıran, spin atan, ses sisteminin çıkkıdı çıkkıdı açan, kornasından inek böğürtüleri çıkartıp, baba parası ile LPG alıp caka satanlar ayrı bir facia zaten..

Neden , Avrupa insanı gibi daha çok bisiklete binmiyoruz da en fazla homurdayan arabaya binmeye hevesleniyoruz.
Neden, daha çok yürümüyoruz....

Bu sadece bir özeleştiri,
Kimseyi yerdiğim , kınadığım yok.
İşte biz buyuz, ama gelecek nesillere ayıp ediyoruz, ayıp

Saglıcakla.....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR