2010'dan beri 2008 L200 Magnum'u her an için kullanıyorum. Bunun içine ev (aracı eşimde kullanır ve iki çocuk var, biri için çocuk koltuğu her an arka koltukta bağlıdır) ve işi koyarım ki ev Çankaya iş Tunalı, anlayacağınız Ankara için tam şehir merkezinde yaşıyorum. Öte yandan, uzun yol ve hafta sonu gezilerini saymıyorum bile . Eşim, es kaza iğne deliğinden geçirir çoğuna göre kamyondan hallice olan bizim güzeli.. Diğer taraftan, kayınpeder yeni 2015 C180 AMG aldı bu sene, uzun yolda bizim Yarma Gül'ü kullanmak daha keyifli ve daha az yorucuydu Mersoya göre .
Şimdiiii...., bir pick-up'ı bu kadar övdükten sonra gelelim sadede. Bu gün yeni L200 Billizard'ı denedim. Fark.... kullanırken aynı keyif aynı zevk ama daha seri ( benim kızın Rallyartını, ve torkunu kimse hafife almasın, bilen bilir), ivme dahil neredeyse C180'deki özelliklerin aynısı ve daha fazlası, eskisine göre çook daha geniş bir iç ve arka koltuk mesafesi. Bir tomar elektronik özellik, sessizlik, yakıt ekonomisi vs...vs... Tek özlediğim sunroofum oldu, ne yalan söyleyeyim. Kısacası benim Yarma Gül şu an bilinen sitede satışta ve en kısa sürede 2015'i alına.
Ve fakat ancak, sorulan soru benim alacağım değil, iki marka ve model arasında hangisi?
Amaroğu kişisel deneyimlerimden bildiğim kadarıyla yeni L200 ile kıyaslarsam bakılacak bir iki şey var.
1- Hangisi sağlam? Eğer şehir içi, kamp, piknik, av için kullanılacaksa vergiden ötürü Amarok. İşi fazla fazla görür, kırılmaz ve keyif verir. Öte yandan iş biraz daha sertleşecekse, dayanıklılık aranıyorsa L200 uzak ara arazi performansı ve kırım (masraf) açısından öne geçecektir.
2- Hangisi daha konforlu, elektronik özellikler? Fark neredeyse yok, bir ondan bir bundan ama belki konforda arka koltuk için L200, bir tık. Benim Magnum'un arka koltuğu zaten yeter derece rahattı, bu yeni model kendini aşmış derim.
3- Ekonomi? Fabrika verileri fabrika için, bence tamamıyla kullanana göre değişeceği için yorum yok. İkiside yeni nesil motor.
4-Vergi ve bakım masrafı? Vergi için tabiki Amarok, motor ufak bir kere. Masraf.... servisine göre değişir. Yıllardan beri yetkili servise götürüyorum, özele de götürseydim, hemen hemen aynı olurdu.
5-İşi eğer mekaniğe getireceksek? Bence şamzıman, motor, high low, dif. lock derken L200 sınıfında Amaroğu geçer gider, doğruya doğru.
Bu koşullar altında tercih tamamen ihtiyaç ve beklentilere göre kişileşir. Bana göre her zaman L200 ama sizin için bilemem.