Yeni katılıyorum aranıza ve oldukça hevesliyim. Sıfır bilgim var :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhat2323 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,914

serhat2323

Yeni Üye
merhabalar;

İsmim serhat 32 yaş. ankarada yaşıyorum. Ankara dikmen. Ankaranın dikmeni demişler ve o yokuşlarda özellikle normal araçlar ile gidemiyeceğimi anlamış durumdayım.
off road yapacak birisi değilim. Yani henüz değilim. İleride neden olmasın. Eskiden 2007 model subaru imp. vardı. Bu araç bana sıkıntı çıkarttı ve mecburen 10 bin lira masraf yapmamak için sattım. Daha sonrasında peugeot aldım. 407. kesmedi kasa ağır araç HDİ motor fakat kesmedi. Şimdi yeter artık dyerekten araçlardan elimi ayağımı tam çekmek üzereyken bu araçlarla karşılaştım. makaleleri oldukça uzun uzun okudum. Beni fazlası ile ikna etti bu araç okuduklarım sayesinde. Yanlız anladığım bu araçlarında subaru gibi temiz olanını bulmak zor gibi. Araştırmalara başladım. Ben alacağım arabayı artık ömürlük istediğim için kaportadan camurluktan lokal boyadan vs geçtim. motoru önemli. Fazla başınızı ağrıtmadan size sormak istediğim 2 soru var. Bu arada kafamdaki aracı oturttum. ya 2000 model 4.7 yada 97 model 5.2 bu ikisi arasında gidip geliyorum şu an.

soru 1 : mutlaka bu iki araclardan birini kullanan vardır. Vergisi hakkında net bir cevabı olabilecek varmıdır?

soru 2: ben yakıtı vs geçtim. Prins marka lpgli araçlar tabikide tercihimdir. ama asıl sormak istediğim okumama rağmen anlayamadığım bu zj ve xj nedir. konfor ve donanımada biraz önem veriyorum.

Öncelikle okuduğuınuz için teşekkür ediyor ileride inşallah bir off road yapma dileğiyle :smiley:

Etiketler
Ynt: Yeni katılıyorum aranıza ve oldukça hevesliyim. Sıfır bilgim var :smiley:

Sanırım bir başka başlıkta da biraz sorularınıza cevap vermiştim, ama buraya da not düşeyim :smiley:.

1. Gelecek sene ocak ayından itibaren alacağınız tüm 5.2'lerin vergisi senelik 1200-1300 arası olacaktır. Kasko indirimi ile 1000 liraya yakın bir miktar ödeyeceksiniz. Kasko indirimi tüm ZJ'ler için yapılabilir.

2. Google kardeşimize sorarsanız ZJ(GRAND Cherokee) ve XJ(Sadece Cherokee) hangileri görebilirsiniz, XJ kasa aynı zamanda kare kasa diye de geçer. Amacınız asfaltta sürmek ve konfor ise(ki anladığım kadarıyla öyle) elbette tercihiniz ZJ olmalıdır. Ama elbette XJ kasayı görüp belki aşık olursunuz, o zaman durum başka. İkisi de çok güzel araçlar.

Ve 2000 model 4.7 ile 97 model 5.2 arasında kaldım demişsiniz. Bahsettiğiniz 4.7'lerin de kasa kodu WJ'dir. Bu açıkçası biraz ekonominize bakan bir durum. Yakıtta çok bir fark olmayacağı gibi, 4.7 elbette daha pahalı bir araç. Daha yüksek vergili, yedek parçası 5.2'ler kadar bol olmayan ve biraz daha pahalı olan araçlar. Ben nostaljik görüntüsünü, iç ve dış tasarımını çok seviyorum ZJ'yin ve açıkçası bir WJ için değiştirmeyi düşünmem artık. Ama WJ'nin direksiyon ve frenleri olsun isterdim ZJ'de. İkisinin de birbirine karşı artıları var, koltuklarına oturup sizin karar vermeniz daha sağlıklı olur.

ZJ motorları çok uzun ömürlü motorlardır, şanzımanları ise 300.000 gibi bir revize görmek isteyebilir. Sizden önceki sahiplerine bağlı bir durum bu. Fiyat olarak 2400 liraya sıfırdan yapılmıştı bir şanzıman Akgün'de daha 1 ay önce. Çok mühim bir para değil doğrusu şanzıman için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.