Yeni Kanun'a Göre Benzinli Motoru Dizel'e Yada Elektirikliye...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dj Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,475
Ynt: Yeni Kanun'a Göre Benzinli Motoru Dizel'e Yada Elektirikliye...

ProntoBasso' Alıntı:
Elektrikli motor şimdilik fantaziden ibaret Sonuç olarak dizele benzinli binzinliye dizel motor takılabiliyor mu yeni kanuna göre?
merhaba

benzinli motoru söküp dizel dizelede benzinliye çeviremiyoruz diye duydum hacim büyütebiliyoruz diye duydum yalan doğru bilmiyorum kesin sıkı takipteyim :D

Etiketler

evet benimde bilgim bu yöndeydi ama yeni kanun falan diyince acaba dedim bi değişiklik olup bu engel ortadan kalktı mı.

Benim duyduğum şöyle
Mesela sendeki araç x marka benzinli ise, eğer o x markasının dizel motoru varsa o araca takabilrisiniz.
Ben ustamdan öyle duydum

Elektrikli motora gönüşüm konusunu önümüzdeki 5 yıl için ciddiye almıyorum :smiley:

Benzinli motoru dizele çevirebilirsiniz tabii ki. Bunun için yeni bir dizel motor alıp faturalandırmanız sonra mimarlar odasından projelendirmek, gerekli uygunluğu alıp Motor numarası değişeceği ruhsata keydettirmeniz gerek. Fazlaca prosedürü olduğu için bu işlerden anlayan bir trafik müşavirliği ile işlemlerin halledilmesi tavsiye edilir.

Motor değişimi konusunda bu başlığı incelemenizi tavsiye ederim. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17940.0 Forumu biraz daha karıştırırsanız bu işlemi yapmış pek çok üye olduğunu görürsünüz.

CİNCİN' Alıntı:
Elektrikli motora gönüşüm konusunu önümüzdeki 5 yıl için ciddiye almıyorum :smiley:

Benzinli motoru dizele çevirebilirsiniz tabii ki. Bunun için yeni bir dizel motor alıp faturalandırmanız sonra mimarlar odasından projelendirmek, gerekli uygunluğu alıp Motor numarası değişeceği ruhsata keydettirmeniz gerek. Fazlaca prosedürü olduğu için bu işlerden anlayan bir trafik müşavirliği ile işlemlerin halledilmesi tavsiye edilir.

Motor değişimi konusunda bu başlığı incelemenizi tavsiye ederim. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17940.0 Forumu biraz daha karıştırırsanız bu işlemi yapmış pek çok üye olduğunu görürsünüz.

Abi motor değişimi bolca var evet ama konu fabrika çıkışı benzinli olan bi araca, çıkma dizel motor takılabilirmi, yada tam tersi.
Eskiden buna izin verilmiyordu (geçen seneye kadar) bu sene içinde kanun değiştimi değişmedimi onu merak ettim ben arkadaş yeni kanuna göre benzinli motoru dizele çevirmek diye başlık atınca.

Selamlar Mert, bir takım bürokratik engelleri aşmak lazım. Pek çok trafik müşavirliği şirketinin sitesinden bu işlemlerinn nasıl yapıldığı anlatılmış.
Fazla uygulanan bir işlem olmadığı için Trafik Tescil bürosundaki görevliller de işlemlerde sorun çıkartabilir diye düşünüyorum. Can Uzunefe konuyu anlatmış:

c@n' Alıntı:
ben kısaca anlatıyım nasıl motor değişir çıkma veya sıfır almış olduğunuz dizel motorunuzun motor numarası kaç bg olduğu kaç nm tork ürettiği belirtilecek şekilde fatura ettirip motoru alıyorsunuz aracınıza motor montajı yapıldıktan sonra çıkan motoru saklayınız şöförler odasından alınan ek1 de teknik özellik değiştirme işaretliyorsunuz ardından m.m.o dan onaylı kantar ve uygunluk belgenizi alıyorsunuz (ağırlık değiştiği icin) eski motoru bagaja atıp yolunuzu tüv e ceviriyorsunuz tuv de muaynede araca takılan motor nosu aldığınız faturadaki ile uyuşuyormu bakıorlar kontrol edilior kaçak varmı yağ olur mazot olur benzin olur ardından ek 1 alt kısmına araç üzerinden xxxxxxxxxx nolu motorun sökülüp (tarafımızca görüldü) yyyyyyyyyyyyy nolu dizel 2.5 ısızu turbo dizel takılmış olup yeni şase nosu ve yeni net ağırlığı yeni motor gucu kw cinsinden ve yeni silindir hacmi budur şeklinde onay verildikten sonra fatura ve diğer evraklar ve kantar çıktısı vs ile tescil biriminize başvurup eski motorunuzu trafik tescil belgenizde düşüm yapılarak yeni motorunu trafik tescil belgenize işleniyor

Evet abi okudum sağolasın.
Ufukta V8 defender projesi varda bilgi toparlıyorum ;D

ProntoBasso' Alıntı:
Evet abi okudum sağolasın.
Ufukta V8 defender projesi varda bilgi toparlıyorum ;D
Sana da Defender virüsü bulaştı demek, iflah olmazsın sen artık ;D

Elektrikli araçlarda aku problemini açmadikca bize gelmez beyler. çok agir akuler jel akulerde ayrıca onlarında bir omru var. motor parasini geçer bence onlari yenilemek.
Ben kucuk bir reaktor gibi birşey bulmalarini bekliyorum.

RedlinE' Alıntı:
Ben kucuk bir reaktor gibi birşey bulmalarini bekliyorum.
Aslinda oyle bir arac uretilmis zamaninda. Ford Nucleon. Nukleer enerjiyle calisiyormus
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Nucleon

Ford_Nucleon.jpg

olasiliksiz' Alıntı:
Mimarlar da oto mekaniğinden anlar oldu. Bazen mevzuatı anlamak oldukça zor olabiliyor.
Peyzaj mimarları odası mı ;D ;D Yakında Park ve Bahçeler Müdürlüğünden de onay alınması gerekecek ;D

Peyzaj mimarları odası mı Grin Grin Yakında Park ve Bahçeler Müdürlüğünden de onay alınması gerekecek Grin

Yeni yönetmeliğe göre yakında T cetveli kullanabilen üniversite öğrencileri odası bakacakmış o işlere ..

Benim bildiğim AB uyum yasalar çerçevesinde Motor Numarası uygulamasının kalkacağı ve bu yönde bir çalışmanın yapıldığı.
Zaten çoğu Avrupa ülkesinde Motor Numarası kullanılmıyor.
AB'de (ve Kuzey Amerikada) motor, aracın diğer parçaları gibi arızalanan ve gerektiğinde değiştirilen bir parçası olarak görülüyor.
Aslolan Araç numarasıdır (veya Şase numarası, VIN - Vehicle Identification Number).
Bu yasa çıkarsa aracın diğer parçalarını değiştiriken (far, tampon, şanzıman, direksiyon vs) nasıl davranılıyorsa motor değişikliği de bu şekilde yapılacak.
Kısacası artık devlete "Sanane benim kullanacağım motordan" diyebileceğiz.

Fakat bu yasa için bir çok değişikliğin de öncesinde ve sonrasında yapılması gerekiyor.
Bunlardan en önemlisi vergilendirme ile ilgili olanlar (Sıfır araç alınırken motor hacmine göre ödenen vergiler ile yine her yıl motor hacmine göre ödenen vergiler).
Motor değişikliği yaparken izin almak değilde ilgili devlet birimlerini bilgilendirme yapılacak tahminimce, "ben motorumu şu hacimde ve şu yaakıt türünde değiştirdim" gibi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri