Yeni Kanun'a Göre Benzinli Motoru Dizel'e Yada Elektirikliye...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dj Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,473

Dj

2x1 OLMADI 4x4
Yer
istanbul
Web
www.myspace.com
Selam Arkadaşlar
Bu Aralar gündemde olan Yeni Kanun'a Göre Benzinli Motoru Dizel'e Elektirikliye yada tersi yapılabiliyormu ?
konu hakkında bilgisi olan arakadaşların bizimle paylaşımlarını bekliyoruz
Teşekürler

Etiketler
Ynt: Yeni Kanun'a Göre Benzinli Motoru Dizel'e Yada Elektirikliye...

Çok iyi bir konu açmışsınız ben dizel motordan daha ziyade elektrik motoru uygulaması land roverde nasıl olur onu merak ediyorum ancak bu güne kadar yaptığım araştırmalarda land rover de elektrikli motor uygulaması ile ilgili bir bilgi bulamadım.inşallah bir bilgiye ulaşan arkadaşımız vardır ve cevap verir.Günümüz artık elektrikli arabaların çağının başladığı gündür ve bir bilgi veya örnek bulabılsem inanın arabayı elektrikliye çevirmek için kolları sıvayacağım.

Aslında Elektirik destekli Benzinli yada dizel motorlara uygulama yapılabilirmi yada biz bu motorları çöpe atıp elektirikli motor taksak :smiley: (yedek bidon yerine yedek akü alırız ) bide suya girince ne yapacaz çarpılmayız inşallah soru çokta cevap zor biraz zamana bırakacaz bakalım istanbulda bi ünversite pejo miniübüse elektirikli motor takmışlar patent bile almışlar
http://www.haberler.com/turkiye-nin-ilk-elektrikli-minibusu-2327814-haberi/http://haber.mynet.com/detay/guncel/turkiyenin-ilk-elektrikli-minibusu/537856aslında tam defenderlik motor 120 km hız :smiley: 19 tl 120 km yapıyor başlangıç için çok iyi bence ilerde ölçümler çok degişecek bekeyip görecez tabiki belki biz çözeriz ;D ;D
http://www.beyazgazete.com/video/2010/10/19/elektrikli-minibus-atv.html

Suya girince çarpılmamanın çaresini mutlaka buluruz.önde motor kaputunun altında motor yok ,şanzımanda yok sadece arazi şanzımanı var onun önünde gayet geniş olan şanzımanın yerine elektrikli motor ,ön kaputun içine istemediğin kadar akü , arkada deponun yerine yine akü ,yağ sorunu yok yakıt sorunu yok yedek parça sorunu yok denecek kadar az,sessiz ,istikrarlı ,çevreci daha neler neler ,benim makina 130 luk çok lazımsa kasaya bir jeneratör koy gittiğin dağ başında bile aküleri şarz et, bundan iyisi şamda kayısı

Elektrikli minibüs haberinde dikkatimi çeken nokta motor gücünün 150 KW olması bu 200 beygirden fazla bir güç demek ayrıca 4500 kg lik bu aracın 10-12 sn içinde 75 km sürate çıkabildiği yazılı eeeeee.... bundan sonra yaşasın elektrik motoru dizel out elektrik in

iyi konu teşekürler takip ediyorum..faydalar bilgiler bekliyorum..

elektirik kaç saat götürecek yeterli stok önemli miktar artıkça ağırlıkta artacak haliyle eski araçlara elektirikli motor takma izni verilecekmi aslında araç hareket halindeyken bi çok yerden enerji alabilir kendi kendini yürütebileck mekanizma üzerinde yoğunlaşacaklar haliyle

Yakında şarjlı arabalarla offroad yapacaz herhalde ;D
.

Dj' Alıntı:
çarpılmayız değilmi :smiley:
120 dcv tan yüksek olmaz herhalde.
tvde haberlerde izlemiştim adam beslemeyi 72 dc volt ile yapmıştı.
72 voltta biraz titretir işte :smiley:

Akü biterse ,kablonun ucunu , bir ağaca ya da çamura saplar şarj ederiz .... :D

bahçeye kablo çekeceğiz desenize.....

benzinci tabiri elektikci olacak mı yoksa başka birtabir bulurmuyuz göreceğiz.

Selam
Bakalım ne zaman elektrikli motorlar olacak.

Bu arada 50 VDC üstündeki gerilimlere çarpılmak tehlikeli, Özellikle DC gerilim tehlikeli.

tüp patlayacak elektirik çarpacak eee mazota devam mı?

Elektrikli motor şimdilik fantaziden ibaret Sonuç olarak dizele benzinli binzinliye dizel motor takılabiliyor mu yeni kanuna göre?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri