Yeni Gezginlere Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyenigun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,581

uyenigun

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Herkese Merhaba,

Öncelikle bu güzel ortamı oluşturan herkese çok teşekkür ederim.Biz iki arkadaşız ve nisan ayı içersin de 1 haftalık kamp yapmak istiyoruz. Öncelikle size önemli iki sorumuz var. Öğrenciyiz ve fazla pahalıya kaçamayız işimizi görecek en uygun ürünleri araştırıyoruz.

1 - En temel kamp malzemeleri nelerdir ? İlk kampımız için neleri temin etmemiz lazım ? Çadır, mat, uyku tulumu, çakı, sırt çantası hakkında önerileriniz ve başka ne lazım en temel olarak ? açıkçası gerçek doğa aşıklarıyız, ve en temel malzemelerle doğa ile iç içe bir kamp yapmak istiyoruz.

2- En önemli sorumuz ise nisan ayında Türkiye içinde doğa güzelliği bol olan ücretsiz kamp yapabileceğimiz neresini önerirsiniz. Olabildiğince medeniyetten uzak doğa ile iç içe olmak istiyoruz ? Ayrıca orman içinde kamp yaparken bir izin almamız gerekiyor mu?

3- Sevgili büyüklerim diğer bir sorumuzda kamp alanındaki yırtıcı hayvanlar bunlar hakkında belli bir teorik bilgimiz var, ancak sizinde onlardan korunmak için ne önerirsiniz ?

4- Doğaya zarar vermeden ateş nasıl yakabiliriz ? Bizim aklımızda bulduğumuz taşlık alanlarda ve çukur kazarak yakmak var ?
Ateş yakmanın bize bir zararı olur mu ?

Ayrıca teorik bilgiler için sürekli araştırıyoruz ve öğreniyoruz ama bu kişisel sorunlarda yardımınıza ciddi bir şekilde ihtiyacımız var bu kampı kafaya taktık ve yapacağız. Umarım fotoğraflarımızı sizinle de paylaşırız. Şimdiden hepinize tek tek teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Yeni Gezginlere Tavsiyeleriniz

öncelikle foruma hoşgeldiniz arkadaşlar;
Kişisel bilgilerinizi daha detaylı güncellerseniz sizin için daha faydalı olacaktır. (aynı dili konuşabileceğiniz insanlardan cevap alabilmek için)

Ben açılışı yapayım arkadan eminim diğer arkadaşlar da el atacaktır.

1- Çadır, mat, uyku tulumu, çakı, sırt çantası hakkında önerim olmayacaktır, çünkü bu herkesin durumuna göre görecelidir. Başlangıçta hesabına uygun olanlarını (1 yıl kullanabilecek kadar) al... sonra neye çok para verip neye çok para vermemen gerektiğini görecek ve ona göre alıverişini yapacaksın zaten...

2- Bu sitede yer önerisinden daha çok bol bulabileceğin bir şey yok, biraz site içi gezinmelisin... Orman içi tabiat orman park alanlarında isen izin gerekli bunun dışında istediğin gibi takıl...

3- "Hayvaların ve doğanın misafiri" gibi davranırsan hiç bir hayvan sana görünmez bile... merak etme zamanla onlarla iletişim kuracaksındır...

4-Öncelikle daha önce ateş yakılmış bir yer bulursanız orda yakın ateşinizi, diğer durumda ateş yakma ve söndürme kültürü zamanla edinilebilecek birşeydir, bu sitede de bu konuda çok şey bulabilirisiniz...

Not: ilk etapta çok soğuk havalarda çıkmayın, sonra kampçılık dağcılık gibi meraklarınız başlamadan son bulur...

Foruma hoşgeldiniz,
Benim düşünceme göre malzeme alma konusunda aceleci olmayın .Direk kampa gitmek yerine önce doğa sporları dernekleri gibi tecrübeli dağcıların olduğu gruplarla günübirlik gezilere katılın daha sonra yine tecrübeli dağcılarla bir iki kampa katılın(onlar size ödünç çadır falan verirler).Bu süreçde kendini tanırsınız ve neye ihtiyacınız olduğu kendiniz karar verirsiniz.
Bide çoğu yer için izin gerek yok ama gideceğiniz yerleri ,kamp yapacağınız yerleri, gezinin nekadar süreceği gibi bilgileri bölge jandarmasına,muharlığına,orman işletme müdürlüğe vb.yerlere mutlaka bildirin acil durumda size ulaşabilsinler.

Foruma hoşgeldiniz. Aradığınız cevapların çoğu forumda var. Gideceğiniz yere karar vermelisiniz bence önce. İlk kamp için kamp alanları dışında ve yalnız olmanızı pek tavsiye etmiyorum. Arkadaşın dediği gibi tecrübeli bir gruba dahil olmalısınız yada kalabalık kamp alanlarını tercih etmelisiniz. Çadır, mat, uyku tulumu, çakı, sırt çantasına değineyim. Temel olarak, 2 kişiyseniz 3 kişilik çadır almalısınız. Çadırın içinde eşyalarınızı koyacak yeriniz olur. Çadırı satın aldıktan sonra odanızda veya boş bir alanda çadırı kurup denemelisiniz. Salonun ortasına çadırı kurup orada 1 gece geçirmenizi tavsiye ederim. Mat keyfinize ve mevsime göre değişkenlik gösterecektir. Şişme mat kullanabilirsiniz. Deniz yatağı kullanabilirsiniz. Köpük mat kullanabilirsiniz. Mat ile ilgili forumda bir çok konu mevcut. İhtiyacınıza göre araştırabilirsiniz. İlk kampta çakıya pek ihtiyacınız olmaz diye düşünüyorum. Evinizden götüreceğiniz bir bıçak işinizi görecektir. Daha sonra temin edebilirsiniz bıçak ile ilgili konular mevcut. Küçük bir colombia çakıyla başlayıp Bora av bıçaklarına kadar yükselebilirsiniz :smiley: . Sırt çantası önemli bir unsur. Gönül ister deuter alalım ama çok tuzlu :D Bel desteği olan , Sırt kısmı fileli , yağmura dayanıklı bir çanta işinizi görecektir. 1 haftalık kampa araçsız gideceksiniz sanırım. Size önerim linkini vereceğim konuyu okuyup ihtiyacınız olan malzemeleri seçin. Her malzeme için fiyat aralığı verin. Bizde bütçenize göre yardımcı olmaya çalışalım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20.0

Merhaba ;

Sorularını madde madde cevaplamak gerekirse .

1) Açıkçası malzeme konusunda pek marka tavsiye etmek istemiyorum .Ama liste olarak dersen internette yeterince var hatta listedekilerin çoğu fazla bile .Siz gerekli olan çadır uyku tulumu mat yemek seti ocak kıyafetler .Ama mesela ben genelde ocak kullanmam . Şimdi kendim bir odun ocağı ( isveç tip ) yapıyorum .Başarırsam burad paylaşacam kendi yaptığınız bir ocak da iş görür mü bakacaz :D:D
Bir de günlük yürüyüşde yapacaksanız muhakkak iyi birer çift ayakkabınız olsun .
2) Eğer kamp yapıp yatalım diyorsanız koruma alanları milli parklar ve özel mülkiyetler hariç her yer sizin. Ama tavsiyem likya yolunu araştırabilirsiniz .Ben de ilke defa nisan ayında yürüyeceğim .Evet sadece kafa kampı istemiyorsanız tabii .
3)YIrtıcı hayvanlardan en çok domuzla karşılaştım genelde de gündüz . Hiç bir şey yapmadılar .Kışkırtmazsanız hiç bir hayvan siz otururken size saldırmaz .En iyisi yürürüken dikkatli olmak ve ses çıkarmak .
4) Ateş zorda kalmadıkça yakmayın derim .Anladığım kadarı ile acemisiniz ve ateş cidden bir sorundur .Ocak alabilirsiniz .Ama gene de ateş konusunda tecrübeli iseniz arkadaşların dediği gibi sizden önce ateş yakılmış yerleri ya da taşlık alanları deneyin .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.