Yeni G.Vitara'ya Off-road için Neler Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murgurkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,028

murgurkan

Ana Kamp
Yer
Ankara
Merhaba;
Siteye yeni üye oldum. Adım Murat. 44 yaşındayım. Ankarada yaşıyorum. 2007 G. Vitara MT benzinli 5 kapı sahibiyim. Aracımı yavaş yavaş off-road özellikleri kazandırmak istiyorum. Bunun için bir süredir araştırma yapıyorum. Bu kapsamda araç üzerinde bu forumda çeşitli başlıklar altında bulabildiğim ve edindiğim bilgi ile yapmak istediklerim ve sorularım öncelik sırasına göre şöyle; yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
1. Alt kartel koruyucusu (Ankara'da nerede bulabilir ve/veya yaptırabilirim?)
2. Şu anda üzerinde 225/70/16 lastikler var bunu 235/70/16 Bfgoodrich A/T ile değiştirmek (%1.9 luk fark oluşuyor %3'e kadar normal olduğu söylenmesine rağmen bu fark ne gibi sorunlar yaratır?)
3. Aracı yükseltmek.(Ankara'da nerede yaptırabilirim ve yukarıdaki lastik seçiminden sonra bu yükseltmeye gerek var mı?)
4. Tavan için Hella FF 50 delici ışık.(gene Ankara'da nerede yaptırabilirim.)
5. Vinç, CB telsiz .. (gene Ankara'da nerede yaptırabilirim.)
Ayrıca; Muayenede ne gibi sorunlar çıkar, bu yapılan işlemlerin hangileri ruhsata nasıl işlenmesi gerekiyor?.
Bu konularda yardımcı olabirseniz çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Yeni G.Vitara'ya Off-road için Neler Yapılmalı?

Arkadaşlar; bu konularla ilgili gerçekten hiç mi fikriniz yok? :smiley:

merhaba ;

şaşmazda ertuğrullar oto osman ustayla (0 532 454 18 68 ) irtibata geçersen yardımcı olacaktır.

saygılar..

Merhaba Murat Bey,
Aramıza hoşgeldiniz. Offroad araçları ile ilgilinen Ahmet ustamız, Ferhat ustamız var. Ben henüz ikisiylede tanışmadım. Tam adres ve telefonlarını bilmiyorum. Eren Ataç (erenatac) arkadaşımız ikisinide tanıyor ona özel mesaj atarak adres telefon alabilirsiniz. Bi ziyaretlerine bende gideceğim, benimde ufak tefek yaptıracaklarım var.

G.Vitara yükseltme yapmış uygulamalar var. Ankara da henüz off-road için hazırlanmış bir grand vitara görmedim. Yeni araçlar olduğu için pek yapılmıyor. O yüzden pek cevap verilemiyor olabilir. Gezilere katılan arkadaşlarımız var, standart halleri ile kullanıyorlar.

Şu adresi bi inceleyin yapılanlar hakkında fikir edinebilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41452.0

mrb murat bey
bende kars sarıkamışta yaşıyorum adım sabri
mustafa beyin dediği gibi
burdan benımde parça ihtiyacım olduğunda istanbuldan ahmet bey yardımcı oluyo offroad araçları ve suzukiler hakkında çok fazla
bilgisi ve parçaları kolaylıkla temin etme özelliği var
ben numarasını yazıyorum
bağlantıya geçersiniz
umarım herşey istediğiniz gibi olur
hayırlı günler

ahmet karabudak
0216 574 96 38

Arkadaşlar; çok teşekkür ederim. Gelişmeler ile ilgili buradan bilgi vereceğim.

Murat bey merhaba;
bende Ankarada yaşıyorum sizin aracın 2008 modeli var bendede, aracı yeni aldım sizin gibi bende araştırma içersindeydim aynı düşünceler benimiçinde geçerli sanırım bulaşıcı bu hastalık :smiley: burada karşılaştığımız güzel oldu
ama benim ilk önceliğim araca lpg taktırmak olucak aşırıbir benzin tüketimi var açıkcası ben bu kadar tahmin etmiyodum :smiley: basit olarak 100tl lik yakıtla 250 km zor yaptım oda en yumuşak kullanımla, bilmiyorum benim araçta mı terslik var diğer g.vitara larda böylemi??
deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim hatta aracınıza işlem yaptırıken haber verirseniz daha mutlu olurum..

ali uzun

Ali Bey Merhaba;
LPG ile ilgili ben de geçen sene teleflex ile görüşmüştüm. Ancak bu yeni modellerde şu anda tam hatırlamıyorum ama sanırım manifoldlar ile ilgili bir sebepten dolayı çok başarılı olunamadığı cevabını aldığımdan dolayı lpg işini bırakmıştım. Ancak siz sorunsuz motaj yapacak bir yer bulursanız emin olun benimde yapacağım ilk iş lpg olur.
Diğer işlemler için yapılmaya başlandığıza zaman haber veririm mutlaka.

Murat bey,
teleflex in disbiratör firmasıyla görüştüm yarın gidicem gelişmeler hakkında bilgi veririm umarım ikna olurum da montajı yaptırırım..

subapları magnezyum alaşımlı olduğu beliritildi.ve lpg'nin bu subapları bozduğu söyleniyor(70-75 bin km civarında) daha önce prins takılan iki araçta bu subapların aşınması nedeniyle değiştiği belirtildi.prins yüksek motor araçlara takılan sistemler bununla bir bağlantısı var mı bilmiyorum.
diğer konu BRC yeni montaj sistemi geliştirmiş.şuan uygulanıyormu bilmiyorum ama, manifold üzerinde hiçbir delik açmadan montaj yapılabiliyor. bu güzel bişey,(teleflekte aynı olayı yapıyor ama bu biraz farklı gibi geldi)
ben LPG taktırmadım, çok soru işareti olması nedeniyle...

diğer konu yeni nesil 2,0 vitaralar şehir içi için gerçekten çok yakıyor.şehir dışı cruize 90 ile gittiğimizde,benim araç ortalama,7,44 lt/100 km yaktı(4x4 araç için mükemmel bir ortalama).bu ortalama sakın yanlış anlaşılmasın, bilgi ekranından bakarak hesaplamadım. aracı fullledim.daha sonra sehirdışı bayramda 400 km yaptım, daha sonra tekrar benzini fulledim, ne kadar olduysa hesapladım.ama şehiriçi felaket.

Off-road için yaptırmayı planladığınız 5 modifikasyon da gerekli. Bunlara ilave olarak Şnorkel de taktırmayı düşünün. Bence sıralamayı şöyle yapabilirsiniz.

1. Lastik + yükseltme
2. Vinç
3. Şnorkel
4. Alt koruma
5. İLave aydınlatma
6. CB telsiz

Arkadaşlar;
Süspansiyon yükseltme ilgili bu linki gördünüz mü? Bununla ilgili yorumlarınız olabilr mi?
http://www.rocky-road.com/grandvitara.html

murgurkan' Alıntı:
Merhaba;
Siteye yeni üye oldum. Adım Murat. 44 yaşındayım. Ankarada yaşıyorum. 2007 G. Vitara MT benzinli 5 kapı sahibiyim. Aracımı yavaş yavaş off-road özellikleri kazandırmak istiyorum. Bunun için bir süredir araştırma yapıyorum. Bu kapsamda araç üzerinde bu forumda çeşitli başlıklar altında bulabildiğim ve edindiğim bilgi ile yapmak istediklerim ve sorularım öncelik sırasına göre şöyle; yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
1. Alt kartel koruyucusu (Ankara'da nerede bulabilir ve/veya yaptırabilirim?)
2. Şu anda üzerinde 225/70/16 lastikler var bunu 235/70/16 Bfgoodrich A/T ile değiştirmek (%1.9 luk fark oluşuyor %3'e kadar normal olduğu söylenmesine rağmen bu fark ne gibi sorunlar yaratır?)
3. Aracı yükseltmek.(Ankara'da nerede yaptırabilirim ve yukarıdaki lastik seçiminden sonra bu yükseltmeye gerek var mı?)
4. Tavan için Hella FF 50 delici ışık.(gene Ankara'da nerede yaptırabilirim.)
5. Vinç, CB telsiz .. (gene Ankara'da nerede yaptırabilirim.)
Ayrıca; Muayenede ne gibi sorunlar çıkar, bu yapılan işlemlerin hangileri ruhsata nasıl işlenmesi gerekiyor?.
Bu konularda yardımcı olabirseniz çok sevinirim.

murat bey slmlar , aracınızın yükseltme ,karter koruma, vinç ,işlerini istanbulda mehmet becce ,de yaptırabirsiniz ,kendisi suzukinin profösörüdür ,cb telsiz konusuna gelince sitemizin ilanlar bölümünde ,ozan çağman ,arkadaşımızla irtibata geçin ,gezenbilir ismini vermeniz yeterlidir, lastiklerde % 3 kadar fark çok sorun yaratmıyor ,ama ben söyleyeyim benzin tüketiminiz artacaktır ,km saatinde okuduğunuz hız ,lastik ölçünüz orantısında değişecektir ,ses olarak lastik gürültüsü olacaktır ,ıslak havalarda at lastikler gibi tepki vermeyeceğinden daha dikkatli kullanmanız gerekecektir,yukarıda belitmiş olduğunuz lastiklerl aracınıza uygulasanız bile yükselme kiti taktırmanız gerekir,yaklaşma ve uzaklaşma açılarınız çok değişir ,rahatlarsınız ve bu bahsetmiş olduğunuz donanımların hepsi ,istanbulda sıkı çalışırsanız veya öncedeb malzemeleri alırsanız 1 gün içinde biter hiç buralarda boşu boşuna uğraşmayın ( ankarada ) şimdiden kolay gelsin ,muayenede hiç bir sorun çıkmaz merak etmeyin ;)

dün teleflex T.R disbürötörü olan tunalı oto ya gittim serdar bey ilgilinde en ufak detaya kadar anlattı teşekkür ederim ilgisine ve bilgisine..
evet subap kapaklarında belli bi dönem sonra sıkıntı oluşturuyo bu tamamıyla sizin kar zarar mantığıyla yani sizin araçla kaç km yapacağınız yakıt tüketiminde ki
iktisatla alakalı, araç ortalama 60 bin km sonra subap kapakların sıkıntı yapıyor o sırada sizin benzin den lpg ye geçerek yaptınız yakıt tasarrufu subap kapaklarnın değişmesini
katıyla, misliyle amorti ediyor yani tamamen kişisel seçimle alakalı.subap kapaklarıyla ilgili problemide kanguru servisinden hüsamettin usatayla görüşdüm arızanın meydana geldiği zaman ellerinde malzeme yoksa özel imal ettirip taktıklarını söyledi bunu da masrafı 300 tl civarında dedi..ayrıca katalitikkonvektör arıza lambasının sıkca yaşanabileceğini ama valla tam anlattı ama hatırlayamıyorum sanırım içindeki sensörlere ufak bi uzantı takarak bu problemi aştıklarını anlattı bunun maliyetide 200 tl civarında, onların yalacısıyım..birde ufak bi bilgi thule Ankara da araç üstü portbagaj sistemine 850 tl fiyat aldım ama çeşit çok biraz göreceli bi durum zevk ve cep le alakalı bi durum yani..

bu arada mehmet becce bey yarış için Bulgaristana gitmiş h.içi dönecekmiş,bilginize...

sdarcan' Alıntı:
merhaba ;

şaşmazda ertuğrullar oto osman ustayla (0 532 454 18 68 ) irtibata geçersen yardımcı olacaktır.

saygılar..
Sedar Beyin belirtiği gibi osman usta ile cumartesi günü görüştüm. Osman usta oldukça ilgili ve bilgilir biri çok yardımcı oldu. Araçı krikoya alıp ne kadar yüksektme yapabileceğimize falan baktık. Yaklaşık 5 cm civarında yükseltme yapmanın uygun olacağını söyledi. Ancak yeni modellere daha önce hiç yapmamış sanırım Ankada'da yapılmamış. Bu beni biraz düşündürüyor. Ustanın dediği gibi herşeyin bir ilki vardır ama bu ilk ben olmasam iyi olurdu :smiley: ;)

murgurkan' Alıntı:
Sedar Beyin belirtiği gibi osman usta ile cumartesi günü görüştüm. Osman usta oldukça ilgili ve bilgilir biri çok yardımcı oldu. Araçı krikoya alıp ne kadar yüksektme yapabileceğimize falan baktık. Yaklaşık 5 cm civarında yükseltme yapmanın uygun olacağını söyledi. Ancak yeni modellere daha önce hiç yapmamış sanırım Ankada'da yapılmamış. Bu beni biraz düşündürüyor. Ustanın dediği gibi herşeyin bir ilki vardır ama bu ilk ben olmasam iyi olurdu :smiley: ;)

arkadaşalr denenmişi neden deniyorsunuz ,bütün parçalar hazırdır mehmet beccede ,uydurma işlerle aracınızı yüksetmeyin ,bizim sitemiz kocaman bir kütüphane bilgiler dolu hele ,hele suzuki bölümünde bir sürü dostumuz aracını yükselti ,sakın böyle yaparız ederiz, ilk olacak işlere girmeyin bu araçlarda insan taşıyoruz aman diyorum ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR