Yeni Başlayanlar için Malzeme Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan armagan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,728

armagan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bu başlığı deniz kayağına yeni başlayan kişiler için kayak sporunu yaparken ihtiyaç duyacakları malzemeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunması amacıyla açıyorum.

Ben ilk olarak kayak yaparken kullanacağım ayakkabı konusunda kararsız kaldım. Gördüğüm kadarıyla ilk başlarda sandalet ve terlik ile yapmak yeterli olsada biraz daha yapınca uygun bir ayakkabı almak gerekiyor. Önümüzde bizi soğuk günler beklediğinden ben acaba spor ayakkabı markalarının deniz ayakkabılarını mı alsam yoksa dalışta da kullanılan neopran patik mi alsam kararsız kalmıştım.

Tecrübeli kayakçılar bana neopren patiklerin yazın biraz sıcak tutsada altı kalın olanların çok kullanışlı olduğu ama ayakkabı tarzında olanlarının bana daha uygun olacağını söylediler. Öneri olarak http://www.crewsaver.co.uk/YAK/Yak_Products/index.html?catid=53 seri no 4570.

Diğer taraftan http://www.dogaspor.net/Cressi-Sub-Coral-Ayakkabi,PR-2985.html
da belirtilen ayakkkabınında yeterli ve kullanışlı olduğu söylendi. Bence fiyatıda gayet uygun:smiley:

Ayrıca kış için neopren patik kullanırken taban ile topuk kısmının sert olmamasına özellikle dikkat etmek gerekiyormuş.

Bu bilgilerden sonra sorularım:
1) internetten alışveriş yapacak isem bu tür ayakkabılarda ayak numarasında farklılık oluyor mu? örneğin normal ayak numaram 36 ise bu tür ayakkabılarda 1-2 numara büyük sipariş etmek gerekir mi?

2) sizlerin başka önerebileceğiniz ayakkabılar var mı? vrsa istanbul'da almak için nereyi önerirsiniz ya da hangi siteleri kullanabiliriz.

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Armağan

Ps: Bu konuda bana şu anda kadar yardımcı olan Çağatay ve Çağlar'a tşk.

Etiketler
Ynt: Yeni Başlayanlar için Malzeme Önerileri

Selam Armağan

Çağlar'ın tavsiye ettiği Cressi ayakkabıyı ben de tavsiye ederim. Yazın oldukça iyi iş görür, yazın açıkçası bilekli bir patiğe gerek yok.
Bu ayakkabıyı Adrenalin mağazalarında 20 TL'ye bulabilirsin. Hem de Sahrayıcedit mağazaya gidersen Burak orada, en azından tanıdık bir sima olur.

Kış için ise dalışta kullanılan patikleri tavsiye ederim. Ben Cressi'nin bilekli bir patiğini kullanıyorum, yaz için biraz fazla geldiğini söyleyebilirim. Bu patiğin fiyatı da sanırım 30 - 35 euro civarında idi.

Bu önerilenler haricinde gözün başka birşeye ilişirse esnek yapıda olmasını tavsiye ederim. Hem üst kısmı hem de tabanı esnek olsun. Ayrıca bazı ayakkabıların üstü filelidir, file rahat olsa da içine çok fazla kum giriyor.

Ynt: Yeni Başlayanlar için Malzeme Önerileri

Tavsiyeler üzerine cressi sub coral aldım ve bugun ilk kez kullandım. Gayet başarılı idi, havalar cidden soğuyana kadar beni idare edeceğini düşünüyorum. Bu arada ayak numaram 36 olmasına rağmen bulamadığımdan 35 numara aldım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri