yeni arkadaşım 5.9 zj yi size tanıtmaktan mutluluk duyuyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan farukcirak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,091
Ynt: yeni arkadaşım 5.9 zj yi size tanıtmaktan mutluluk duyuyorum

euzlu' Alıntı:
maaşallah hemşerim, yakışıklı kerata : ))) Allah nazar değdirmesin, tekeri düz bassın...

inşallah Trabzon'a geldiğimde tanışma fırsatımız olur...

Teşekkür ederim Erdoğan bey, inşallah fırsatımız olur beklerim her zaman..

Etiketler

mustafa drican' Alıntı:
aracınız hayırlı olsun temiz araçmış. :smiley: :smiley: :smiley:ama plakayı neden kapattınız anlayamadım, ???neyse vardır bir bildiginiz .ayrıca sizin elektirikçiniz konusunda epey uzmanmış,ucu boş kabkonun elektirik çektini bizede ögretmiş oldu ;D ;D ;D dakika 1 gol 1 yarın siz bir akü almaya gitseniz iyi olacak :'(tekrar hayırlı ugurlu olsun.

:D teşekkür ederim Mustafa bey, elektrikçi çocuk fırıldak gibi döndü aracın etrafında, plaka aydınlatması bozuk abi bunu da yapalım, abi bu 8 silindir mi, abi gaza basınca araba sallanıyor, abi kaç yakıyorsun .... Dönerken de evine bıraktım bayıldı V8 e :smiley: akü konusunda beklemedeyim, tekrarlarsa değişme kaçınılmaz olacak artık.. Tekrar teşekkür ederim..

bu araçların en büyük özelligi saglamlıgı ve çekiçiligidir ,ilk başlarda bizde sanayiye gittigimizde yolunacak kaz gözüyle görüldük,araç elektiriksel olarak arızaların birçogunu gösrerir vitesin önündeki vic ekranında arızayı gösterir ayrıca akü sorununuda kadranda check batery diye uyarı verir,ustaya plaka lambasını yap dediginizde sizden alacagı rakam en iyi ihtimalle 10 tl. siz bunu bir yıldız tornavida ile 1 dakikada halledersiniz ampulü 25 kuruş.hangi arıza olursa olsun sanayiye gitmeden burada paylaşırsanız çogunlugunu sizin yapacagız ,yapamasanız dahi en azından nedeni ve çözümü ile kaça mal olacagını bilerek sanayiye giderseniz konuya vakıf olursunuz ve kandırılmaktan kurtulursunuz .ben 4 yıl önce colant level low (sogutma suyu seviyesi az) yazısı yüzünden abi şimdi çok yogunuz akşam gel aracı al deyip akşam vardıgımda bana şunu,bunu yaptık diyerek 200 tl para verdigimi hatırlıyorum,şimdi ise kozanda sanayide bu tip araçların arızaları için sözümona ustalar beni arayıp,nedendir ne yapalım diye soruyorlar ,bende hepsini bu sitedeki kıymetli abilerimizden ve kardeşlerimizden ögrendim.aklına takılan her konuda burada size yardım edecek muhakkak birileri vardır.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermez inşallah.

mustafa drican' Alıntı:
bu araçların en büyük özelligi saglamlıgı ve çekiçiligidir ,ilk başlarda bizde sanayiye gittigimizde yolunacak kaz gözüyle görüldük,araç elektiriksel olarak arızaların birçogunu gösrerir vitesin önündeki vic ekranında arızayı gösterir ayrıca akü sorununuda kadranda check batery diye uyarı verir,ustaya plaka lambasını yap dediginizde sizden alacagı rakam en iyi ihtimalle 10 tl. siz bunu bir yıldız tornavida ile 1 dakikada halledersiniz ampulü 25 kuruş.hangi arıza olursa olsun sanayiye gitmeden burada paylaşırsanız çogunlugunu sizin yapacagız ,yapamasanız dahi en azından nedeni ve çözümü ile kaça mal olacagını bilerek sanayiye giderseniz konuya vakıf olursunuz ve kandırılmaktan kurtulursunuz .ben 4 yıl önce colant level low (sogutma suyu seviyesi az) yazısı yüzünden abi şimdi çok yogunuz akşam gel aracı al deyip akşam vardıgımda bana şunu,bunu yaptık diyerek 200 tl para verdigimi hatırlıyorum,şimdi ise kozanda sanayide bu tip araçların arızaları için sözümona ustalar beni arayıp,nedendir ne yapalım diye soruyorlar ,bende hepsini bu sitedeki kıymetli abilerimizden ve kardeşlerimizden ögrendim.aklına takılan her konuda burada size yardım edecek muhakkak birileri vardır.

evet 10 lira :smiley: birde aküyü 2 saat kadar şarja taktı. Dediğiniz konunun farkındayım, sitede gerçekten kar amacı olmadan sadece yardım için bilgi paylaşımı oluyor. Aracı yeni aldım ama 2 yıldan fazladır siteyi sadece okuyucu olarak takip ettim, profilimde yazdığı gibi "sonra yazacağım" derdim kendime hep :smiley:. Burada birçok abimiz var bilmeyenlere tanımadan yardım eden, bilgilendiren. Forum bu konuda çok güzel bir kesişim noktası olmuş, faydalanan çok kişi var benim gibi. Birçok insanın forumda yazıyla iletişim kurup sonra görüşerek yeni dostluklar sağlandığı, beraber yenip içildiği yazılıyor. Doğayı ve insanı seven birçok kişi burada, bende bu paylaşımlardan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.. Teşekkür ederim tekrardan..

faruk abi aracını gördüm çok beğendim tabanı düz bassın , vallahi billahi bende bir 8tokmaklı almadan rahat edemeyeceğim sanırım ;)

aracınız hayırlı olsun Rabbim kaza bela vermesin iyi günlerde kullanmak nasip olur inşllah.

Hayırlı olsun ... Faruk Bey....Ne zaman bana bırakıyorsunuz...?

Faruk bey. Aradınız taradınız ugrastınız fıkırler aldınız!!!!
Ama sonunda ıstedıgınız gıbı bır araca sahıp olmussunuz gordugum kadarı ıle
Bundan sonrakı kısımda ufak tefek duzeltme ve onarımlar ıle ugrasacaksınız muhtemelen
Bu vesıle ıle tekrar hayırlı olsun dıyorum... Iyı gunlerde kullanın.....

Sızden rıcam ----benım ıcın-bır kere yokus vs cıkarken D-off dugmesını acın ve ogle cıkın :smiley:))

güle güle kullanın...ufak tefek cilveleşmeler olacaktır aküydü uyarıydı falan. çözümleri bildikten sonra hiç korkmayın yola devam...

Ynt: Yeni Arkadaşım 5.9 Zj Yi Size Tanıtmaktan Mutluluk Duyuyorum

8 ay sonra tekrar merhaba... :smiley: zj ile 3 aylık maceradan sonra aracı çok beğenen peder beye bıraktım. Şimdi ön aksamdan gelen direksiyonu sağa ve sola çevirince dönüşlerde ses için tekrar bana kaldı. :D Yakın zamanda jipçi şenol usta diye bilinen ustaya götürecem, bu olayın altında ne çıkabilir, ne olabilir acaba? Birde direksiyonu çevirince bir deredecen sonra direksiyonun arkasından çıt diye ses geliyor. Aracı aldıgımda kutu yeni değişmişti acaba onda mı sorun olabilir mi..

Mert bey özellikle dönüşler zor oluyor sanki birşey sürtüyor gibi, baktım lastik mi sürtüyor diye ama değil.. Aks kafa sorunu böyle mi yapar, maliyeti ne olur yaklasık yarın bilerek gideyim öyleyse..

aks kafası tanesi 200-250 tl civarındadır...sadece dönüşlerde atlatma gibi çat çat çat sesi gelir düz giderken ses gelmez...

Ömer bey ben aracı size satan Halil. Ben ilk aldığımda tam sağ yapıp rampada yüklenince bir parça kırmıştım. aracın yürümesine engel olmuyordu. sonra usta o parçayı değiştirdi. daha sonra tam sağ yapmadan yoluma devam ettim ne olur ne olmaz diye. size tavsiyem bir şey kırmadı iseniz hiç ustaya falan gitmeyin. tam tur yapmadan (direksiyonu tamamen kırmadan) kullanın. kırık yok ise boşuna masraf yapmayın derim.
kalın sağlıcakla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.