veteriner' Alıntı:Yükseltme için sadece helezonlara mı get koydunuz, ne kadar yükselttiniz?
selimsani' Alıntı:Salih Bey güzel olmuş araç, lastikleri 225-70 aldınız değil mi? Ufak geldi biraz gözüme ama, güzel olmuş gerçekten, kolay gelsin...
08numan08' Alıntı:aracınız hayırlı olsun ALLAH kazasız binmeyi nasip etsin.
oguz1134' Alıntı:takoz ilavesi ile yayları uzattığınız oranda'da amortsörüde uzatmanız gerekiyor..
arka difransiyel arkasındaki capraz uzun kol ,,stabilazatör kolu da denir tofaş kuş serisinde de var aynı kolun benzeri o kola bir aparat yapıp uzatmanız gerekli..
yükseltmeyi öçtü iseniz 5-6 cm den fazla yükseldi ise defransiyelleri aşagıya indirip uzatmaz iseniz aks ları parcalar..
>>http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/vitaradiffdrop2L_zps97c0332c.jpg
>>http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/GVpan_zpsb8de44a8.jpg
arka koltuklara 1 kişi oturunca arka fren tutması ile 3 kişinin oturdugunda frenlerin tutmasını ayarlayan limitör isimli parcaya ek konulması lazımdır..
>>http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/19992005liftlit064_zps5a0c1e1b.jpg
takozlarıda hatalı gördüm yay içine geçip sabitlenebilen fatura cıkıntıları olmalıydı derim..
>>..
http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/647274f_20_zps19ab0ddc.jpg
bunlar gibi..
dboran' Alıntı:Araciniz guzel olmus Salih Bey, gule gule kullanin.
Lastikleri sormak istiyorum bende, 225/70 mi bu lastikler? Sizce yukseltme yapmadan bu lastigi takmam problem yaratir mi? Bende ayni lastigi almak üzereyim de.
TEşekkürler..
salih yardımcı' Alıntı:Abdullah bey,
Sadece helezonlara Get koyduk.Arkaya 5 cm,öne 4 cm get yaptırdık ve yerleştirdik.
saygılarımla.
salih yardımcı' Alıntı:Selim bey,
Yalnız arka taraf çok sert oldu.haftasonu evin yanındaki tarlada biraz dolaştım çok sert vuruyor aracın arka tarafı bir de çok sert geldi amörtisörler ve kasislere girince tıkırtı yapıyor,ustayla görüştüm yerine oturması alışması lazım dedi tıkırtı için fakat kontrolde çarşamba günü göstereceğim sertliğini.
Teşekkür ederim tekrar.
saygılarımla.
salih yardımcı' Alıntı:Merhaba,
Teşekkür ederim,açıkçası ben yükseltmeyi düşünmüyordum fakat bu lastikleri takmak için yükseltmek gerekti.Selim bey le telefonda konuştuk bu şekilde daha kullanışlı olacağını kararlaştırdık ve ben de yaptırdım.
Araba eski halinden çok daha gösterişli ve heybetli oldu,bir de sorunsuz kullanırsak tadından yenmez.
Lastikler 225/70/16 Ankara dan İstanbul yolu Lastik Parktan aldım.300x4=1200 3 ay ertelemeli 10 taksit.
Saygılarımla.
dboran' Alıntı:Bunu söylediginiz iyi oldu, siparisi vermistim, simdi siparisi 215 olarak yeniledim. Sanirim yarin taktiracagim.
Bu arada şaşmaz da ustanız kim? Tavsiye eder misiniz?
Teşekkürler,
veteriner' Alıntı:Hocam tekrar hayırlı olsun, inşallah kazasız belasız, güle güle kullanın.
Yaptığınız yükseltmede aracın sert vurmasının, tıkırtısının amortisörlere get koymamanızla alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Helezonlar yükselip, amortisörlere müdahale olmayınca amortisör eskisine göre daha gergin durup daha kısa mesafe çalıştığından sertlik ve ses yapabilir.
Yaptığınız yükseltme ölçüsü, diferansiyellere müdahale için tam sınır diyebiliriz, bu şekliyle belki kısa vadede sorun yaşamazsınız ama uzun vadeli düşünüldüğünde hem amortisörler hem de diferansiyel-aks ömrü açısından müdahale aslında gerekli.
Ustanın dediği yerine oturma olayını anlayamadım, normalde parça yerleştirilip araç liftten inince her şey yerli yerine oturmalı.
Anladığım kadarıyla " alışma " deyimi iki metalin birbirine temas yüzeylerinin birbirine uyum sağlaması, karşılıklı etkileşimle son şeklini alması anlamında kullanılmış. Böyle bir durum motor içinde miron düzeyinde değişimler sonucu belki mantıklı olabilir ama mekanik aksamda bana garip geliyor, iki parça etkileşim sonucu birbiriyle uyumlu hale gelmek için belli değişimler geçirecekse bu değişim sonrasında nasıl duracak, yani alışmaya neden olan faktörler aynı oldukça alışma eylemi de sürekli olacak bu sefer de parçalar alışma safhasını geçip birnbirini bozacaklardır.salih yardımcı' Alıntı:Ustanın oturur demesi de şöyle "oraya yabancı bir parça koyduk aracın alışması lazım."
veteriner' Alıntı:Anladığım kadarıyla " alışma " deyimi iki metalin birbirine temas yüzeylerinin birbirine uyum sağlaması, karşılıklı etkileşimle son şeklini alması anlamında kullanılmış. Böyle bir durum motor içinde miron düzeyinde değişimler sonucu belki mantıklı olabilir ama mekanik aksamda bana garip geliyor, iki parça etkileşim sonucu birbiriyle uyumlu hale gelmek için belli değişimler geçirecekse bu değişim sonrasında nasıl duracak, yani alışmaya neden olan faktörler aynı oldukça alışma eylemi de sürekli olacak bu sefer de parçalar alışma safhasını geçip birnbirini bozacaklardır.
Kusura bakmayın belki anlamsız bulabilirsiniz ama bence alışma parçalardan çok sizin araca ve seslere alışmanız olabilir.