Yemek Konusunda Biraz Bilgiye İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sosyolog engin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,222

sosyolog engin

Yeni Üye
Merhaba değerli gezenbilir forum üyeleri.Forumda yeniyim bugüne kadar yoğunluğum nedeniyle sitelere pek fazla ilgilenemiyordum nasip bugüneymiş.Eğer konuyu yanlış yere açtım ise kusura bakmayın.Orta süreli bisiklet turlarına çıkan biriyim.Genelde konserve hazır yiyeceklerle besleniyorum.Lakin çıktığım turlarda konserve yiyeceğin turun süresi artıkça hem ekonomik olmaktan çıkıyor hem de çevreye bünyeye zarar veriyor.Bu yaz tüm Türkiyeyi kapsayacak ölçüde bir tur düzenlemeyi planlıyorum.Günler artıkça maddi yükümlülüğü de malumunuz artıyor.Bisikletle tur düzenlerken olabildiğince haraketli hızlı bir o kadar da bunaltıcı olmayan çözümler üretmemiz gerekiyor.Konserve hızlılık açısından iyi bir kaç günlük tur için daha sonrası için iş değişiyor tabi.Bugüne kadar bir çok yerde ocak konusunu araştırdım çabuk ve işlevsel ve uzun süre dayanabilecek doğal yemek türlerine bakındım.Bir çok üründe olduğu gibi açıkçası fiyatlar gözümde büyüyor.Mesela bir benzinli ocağın 280 lira olması gibi peki diğer alternatifleri onlarda da iyi yorumlar yapılmamış konuya çok yabancı kaldım.Bir diğer husus yiyecek saklama bisikletle tur düzenlerken saklamaya dikkat etmek gerekiyor.Peki sizin yiyecek önerileriniz neler vardır hızlı uzun süreli saklanabilecek kolayca tüketilebilen yiyecek önerileri ( doğal olabilecek türler )çabuk hızlı ateş elde etme (ocak konusu )yöntemleri.Şimdiden teşekkür ediyorum sayglılarımla

Etiketler
Ynt: Yemek Konusunda Biraz Bilgiye İhtiyacım Var

bende sizin gibi benzinli ocak konusunda çok direttim, bisiklet değilde dağcılık expedisyonlarım için, ama faydası yok faaliyet yapıyorsanız bunu alacaksınız başka yolu yok :smiley:

diğer alternatiflere yönelmeniz sadece bu ocağı almanızı geciktiriyor okadar:smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=BxODae_BS74
Gideceğin yerlerde çalı çırpı bulma imkanın varsa (ki vardır) bu tarz bir ocak işine yarayabilir. Yer bakımından da hemen hemen benzinli ocakla aynı yer kaplıyor. Ekstradan temizlik vs. dertleride yok :smiley: Çalı çırpı bulamama ihtimaline karşı yanına istersen 15-20 lira arasında satılan ispirto ocaklarından alabilirsin.

Video'da gösterilen ocaklarla yemek yapmak işkence oluyor. ( ateşi devamlı belli seviyede tutmak gerektiği konusu)

Hal böyle olunca da, zevk almanız gereken başka şeyler dururken, ateşle uğraşarak faaliyetinizden almanız gereken güzellikleri kaçırıyorsunuz ;)

Velhasıl dönüp dolaşıp iş maalesef benzinli ocağa geliyor... (Maalesef derken fiyatından ötürü)

size tavsiyem TADA yemek çeşitleri ve ısıtma kitleri. Hem pratiktir hemde uzun süre beslenme için idealdir. Gerekli besinleri almanız acısından. Çünkü uzun aktivitelerde vucudun desteklenmesi gerekir. Bu ürün hazır yemektir ve bir çok çeşiti var. www.garantialisveris.com sitesinden inceleyebilirsin. ayrıca ısıtmak cok kolaydır. Özel bir kiti var biraz su ile hemen ısıtırsın. İncelemeni tavsiye ederim. Bu ürünü uzun dağ yürüyüşleri yapan komandoların kullandığınıda biliyorum. Bende uzun yürüyüşlerinmde kullanırım. saklama ömürleri çok uzundur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR