AYDURAN
Zirve
Anadolu´nun tadına doyum olmaz lezzetleri... Anadolu´nun tadına varmak için izimizi sürün.
Fransız lezzet avcısı Olivier Despretz, geleneksel tadların peşinde Türkiye’yi adım adım geziyor. Onunki sadece bir yol hikayesi değil. Olivier, gittiği şehirde yemeklerin tadına bakmakla kalmıyor, gezdiği topraklardan geçen eski uygarlıkların da izini sürüyor. Kültüründe, sanatında ve damak tadında...
“Yemeğin Yolculuğu”, Türk yemek kültürü üzerinde çalışan Fransız bir araştırmacının gezilerinden oluşuyor. Türkiye’de yaşayan Olivier, yemek kültürü üzerine bir kitap yazmak için yola çıkıyor ve Türkiye’yi şehir şehir dolaşıyor. Gittiği yerlerde, o yörenin özel yemeklerini yörenin insanlarıyla birlikte yapıyor, aynı zamanda da yörenin kültürünü, tarihini, coğrafyasını tanıyarak yemekler üzerindeki yansımalarını inceliyor.
Olivier Despretz