Yelkende Kullanmak için Saat ve Gözlük ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DNM61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,229

DNM61

Yeni Üye
Web
www.delphiaturkiye.com
Merhaba herkese,
Yelkenle uğraşıyorum ve denizde kullanabilceğim su geçirmez, pusulalı, sıcaklık ve basınç göstergeli dayanıklı bir kol saati arıyorum. Ayrıca birde gözlük almayı düşünüyorum. Önerileriniz varmı bu konuda ?

Etiketler

Ynt: Yelkende Kullanmak için Saat ve Gözlük ?

Merhaba
fiat performans dengesi çok iyi bir saat işinizi çok rahat görür diger prg lerden farkı ay takvimi ve gelgit göstergesi çapı biraz büyük 50 mm kalınlık 15 mm ışık enerjili şarjlı pil kullanıyo pil akü gibi düşün gene bi ömrü var yani ileride değişmesi gerekiyo ama sorun olmaz . Pusulası biraz kullanışsız oldu bu modellerin 2 katmanlı ekran vardı eski modellerde pusula daha net görünüyodu bundaki ok yönü biraz daha zor okunuyo ama gene derece cinsinden gösteriyo altimetrenin hassasiyeti 5 metre. bu bilgiler sana yeter herhalde.
iyi günler

Saat için bu başlığı sonuna kadar okumanı tavsiye ederim:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=3296.0

Prg-130 var bende, işini görür, ama alacaksan kesinlikle titanyum kordonlu almanı tavsiye ederim, bnmkinin sürtülmedi duvar, düşmediği duvar kalmadı, biraz çizildi ama hala taş gibi...Lastik modeller 2-3 yılda çürüyor-full cırt cırt olanlar da devre dışı kalıyor. ;)

Herkeste nedense bir "casio" marka merakı var çocukluktan gelme olsa gerek; Hatırlarsınız her çocuğun kolunda vardı bir zamanlar casio F-91W modeli
Evet casio'nun çok özellikli saatleride var... Oldukçada ucuz... Ama casio kaliteli bir marka değil malesef...
(Şimdi herkes bende vardı dayımın oğlunda vardı yıllardır kullanıyo filan diyecek bunun yanında olumsuzluklar yaşayanları da göz önüne koymak gerekir)
Ben outdoor spor dendiği zaman, tek bir marka saat bilirm ki aslında saat değil sadece... Suunto outdoor sporlar için, spor dallarının ihtiyaclarına göre üretim yapan bir firma olup, sadece "sporcu bilgisyarları" üretiyor... Kalitesine tüm dünya sprocuları fazlasıyla güveniyor... Elektroniğe hiçbir zaman güvenilmemsi gerekmesine rağmen...
-ki casio dediğin zaman ben hep çocuk saati olarak düşünürüm... Suuntoyu incelemeinizi tavsiye ederim...
http://www.suunto.com/en/
Ayrıca yelken için özellikle suunto-yactsman'i öneririm... barometrik değişmeleri sürekli olarak izleyerek olası bir fırtınaya karşı sizi uyarabilecek, pusulası olan, thermometresi olan...vs. Aklınıza gelebilecek her türlü imkanı size sunabilecek özellikte bir sporcu bilgisyarıdır.
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=42&alt_kat_id=223&id=3381
Eğer ki bütçeniz uygunsa bir model daha tavsiye edbilirim...
Seiko-Yatching Timer
http://www.seikowatches.com/products/velatura/yaching_t.html

Bakın kıysalayın ama bence suunto... ;)
Fiyatı daha ekonomik, ergonomik sprotif tasarım...
Bana sorarsanız açıkçası bunların hepsi zaten tüm teknelerde mevcut...
Pusula, barometre, thermometre, kronometre...
Çokta gerekli değil yani alsında bir denizci saati; Ama her zamanda gerekibelecek şeyler mevcut üzerinde...

Gözlük konusuna gelince bugün Ry-ban bir marka olmuş gidiyor...
Sanırım iyi reklam yapması sebebide...
Yeni üretim ry-banları çok tavsiye etmem... eski kalitesi malesef yok...
Mineral camdan üretiliyor tamamı...
yani çizilmez ama düşerse kolaylıkda tuz-buz olabilecek birşey...
Marka vermiyeyim bir çok marka mevcut %100 UVA & UVB olan..
Ama denizde kullancağınız için alacağınız gözlük kesinlikle polarize olmalı... Ona dikkat edin derim ben ;)
Polariza yansımayı kaldıran bir sistem. Lensin önüne cam üretim halindeyken çekilen özel bir film tabakasından ibaret...
Ama parlamaların göz almasını engelliyor ki denizde güneşin güçlü olduğu bir anda çok fazla parlama olacaktır su üzerinde...
Gözünüzün yorulması engeleyecektir...

Saygılarımla...

sunntonun 30 metre su geçirmezliği dalan arkadaşlar için biraz yetersiz kalabilir bilginize. Eğer tüplü dalış yapıyorsanız dalarken çıkarmayı unutmayın.

moonligh' Alıntı:
sunntonun 30 metre su geçirmezliği dalan arkadaşlar için biraz yetersiz kalabilir bilginize. Eğer tüplü dalış yapıyorsanız dalarken çıkarmayı unutmayın.

:smiley: moonligh isimli arkadaşım ;)
Tüplü dalış yapacaksanız sizede suunto D9'u önririrm o zaman...
Dünyanın en iyi dalış bilgisyarı... İstediğinize danışabilirisniz...
Her saat amaca uygun üretilir... Burada yelkenci saatinden bahsediyoruz..
Bu nedenle yacthsman ı önerdim.

http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=42&alt_kat_id=372&id=4475
Suunto D9 alın, O zaman trimix ve nitrox dalışlarda dahi kullanabilirisniz ki bu terimlerin ne anlama geldiğini nasıl derinliklerden bahsettiğime bakabilirsiniz..
Özell cihazlarla zenginleşritilmiş gazlar kulllanılıyor en derin dalışlarda daha uzun zaman geçirebilmek amacıyla yapılıyor... Bu bilgisayar bu dalışlarda bile kullanılabildiğine göre derinlik sınırlarını siz düşünün... ;) Ayrıca yatcshman ı neden dalışta yanınızda götürmek isteyesiniz ki? Barometreyi mi? yoksa Yelkenci kronometresini mi kullanacaksınız sualtında???
İllede casio diyorsanıoz siz casio alın o zaman...
Barometresi, güneş doğuş-batış, ay doğuş-batış, alacakaranlık hesaplayebilirisiniz sualtında... ne işinize yarar bu bilgiler bilmiyorum ama verilerin doğruluğunada ne kadar güvenilir tartışılır...
Saygılarımla...

http://umutspicks.blogspot.com/2010/09/casio-protrek-prg-130t-7vdr-saat.html

Bu benim blogum. Burada ayrıntılı PRG130T incelemesi yaptım bir göz atın isterseniz... ;)

by-jingless' Alıntı:
:smiley: moonligh isimli arkadaşım ;)
Tüplü dalış yapacaksanız sizede suunto D9'u önririrm o zaman...
Dünyanın en iyi dalış bilgisyarı... İstediğinize danışabilirisniz...
Her saat amaca uygun üretilir... Burada yelkenci saatinden bahsediyoruz..
Bu nedenle yacthsman ı önerdim.
Tamam bende dedimki dalarken çıkarmayı unutmayın :smiley: kötümü dedim .Pek Çok arkadaşın dünya para verdiği saatleri dalış kazasına kurban gitti.
Bu arada ben Scubapro Aladin Kulanıyorum Ama D9 da iyidir.

by-jingless' Alıntı:
Herkeste nedense bir "casio" marka merakı var çocukluktan gelme olsa gerek; Hatırlarsınız her çocuğun kolunda vardı bir zamanlar casio F-91W modeli
Evet casio'nun çok özellikli saatleride var... Oldukçada ucuz... Ama casio kaliteli bir marka değil malesef...

-ki casio dediğin zaman ben hep çocuk saati olarak düşünürüm... Suuntoyu incelemeinizi tavsiye ederim...

Suunto iyi saat buna kimsenin şüphesi yok da, Casio konusunda söyledikleriniz ön yargılarınızı ve bakış açınızın darlığını gösterir...
Alakası yok belki ama ben Dijital makineler hayatımıza yeni girdiğinde baya araştırdım ve bir Casio Exilim fotoğraf makinesi aldım. O zaman "aa Casio mu aldın, ıyy" diyenler çektiğim fotoğrafların netliğini görünce koşa koşa gidip aldılar benden sonra...Sizin gibi ön yargılı yaklaşan birçok kişinin fikri değişmişti...

Casio saatlere gelecek olursak, F91W dahil, hesap makinelisi, databanklısı, G-Shock'u, Pro Trek'i dahil her çeşit Casio saat kullandım, kalitesinden en küçük sorun yaşamadım...Bir Suunto bir Casio'nun özelliklerindeyse en az 2 katı fiyat farkı oluyor, bence yazık...

Ayrıca Lexus Toyota için neyse, ProTrek Casio için odur, amiral gemisidir, bu yüzden bile ayrı kalitelidir ve diğerleri gibi Çin'de, Malezya'da değil, Japonya'da üretilir.

casio prg - 110 kullanıyorum cokda memnunum yapmadıgım ezıyet kalmadı banamısın demedı 40-45 mt reye dalıs yaptım tık yok bulgarıstanda kaldıgımız otelın balkonunda gunesten sarj olsun dıye koydum -15 - 20 arasında kaldı tık yok gırmedıgım camur kalmadı düşmediği yer kalmadı plastık kordonlu kullanıyorum tıtanyumu benımseyemedım hıcbır deformasyon olmadı kayısta gözlüktede oakley gascan kullanıyorum polarize cok guzel ve dayanıklı bır gozluk denizci olarak öneririm..

Şimdi bu konuda bende bir iki şey yazmak istiyorum.

Birincisi by-jingless nickli kişinin bahsettiği Suunto Yachtsman isimli saat yelkene uygun değil ( bana göre ). Daha doğrusu yelkenciliğin hangi dalı ile uğraştığınızlada alakalıdır bu sorunun cevabı. Ben kendi fikirlerimi yazacağım. Suunto Yachtsman'in ekranı çok düzensiz. Bu denizde işe gelmez. Denizde insan aradığını " şak ! " diye bulmalı. İkincisi saat denizde göz açıp kapayıncaya kadar gidebilecek bir aksesuardır, 700 lira çok. 700 liraya Garmin el gps alırım daha iyi. Bizim işimiz tuzlu su ile, deri kayışa yazık ederiz. Şu anda aklıma başka gelen başka birşey yok.

Berk Abi'nin söylediği saat ise tam bir yelkenci hatta uzun yol yelkencisi, gece-gündüz çatır çatır yelken yapan birinin saati. Neden mi ? Slim tasarım bu bir. Çünkü bizim hareket kabiliyetimizin yüksek olması lazım. Güneş ile şarj olma. Yine mükemmel. Pil ile uğraşmaya gerek yok. İstediğinizi verebilen, daha ucuz olan bir saat. Dolayısıyla " Casio " diyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri